Diab-Pont Konyha

nálunk minden a cukorbetegekről szól

Szakácskönyvünk újdonságaiból:

1 1 1 1 1 (0 Értékelés)

Rakottkalács

Íme egy recept, amelyben egy sima vagy akár maradék, frissnek már nem igazán mondható kalácsból gyorsan és egyszerűen kiváló desszertet készíthetünk.

Nehézségi fok: könnyű

Időszükséglet: 15 + 30 perc

A recept hozzávalói (4 adag):

  • korábban sütött lekváros kalács, vagy 230 g-os bolti kalács
  • 4 dl tej
  • 2 evőkanál eritritol
  • 30 g étcsokoládé
  • 20 g dió
  • vanília

Rakottkalácshv

A recept elkészítése:

Egy hőálló edénybe aprítjuk a szikkadt kalácsot, kb. 2 – 3 cm-es darabokra. A tejet a vaníliával és az eritritollal felmelegítjük és nyakon öntjük vele a kalácsot. Hagyjuk, hogy beszívja az édes tejet, addig előmelegítjük a sütőt 180 fokra. Megszórjuk a feldarabolt dióval és étcsokoládéval, majd 25 – 30 perc alatt barnára sütjük.

A recept tápanyagtartalma:

A feltüntett tápanyag adatok tájékoztató jellegűek és csak az összetevők pontos mérése és a recept változatlan formában történő elkészítése esetén érvényesek. Bármilyen módosítás esetén újra kell számolni!

 

Energia

Szénhidrát

Fehérje

Zsír

1 adag

400 kCal/

39,5 g

20,2 g

15,5 g

Teljes mennyiség

1600 kCal/

158 g

80,8 g

62 g

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés