Diab-Pont Konyha

nálunk minden a cukorbetegekről szól

Szakácskönyvünk újdonságaiból:

  • Kacsacomb párolt káposztával, ésfőtt burgonyával

    Kacsacomb párolt káposztával, ésfőtt burgonyával A magyarok többsége csak étteremben fogyaszt kacsahúst, pedig otthon is egyszerűen és könnyen elkészíthető, ráadásul a kacsa húsa a legegészségesebbek…

  • Vargányás gombaleves

    Vargányás gombaleves Az ízletes vargánya feszes-ruganyos húsú és kellemes, kifejezetten nemes és finom ízű erdei gomba, ennek köszönheti másik nevét: úri gombának…

  • Mustáros marhasült, sült burgonyával

    Mustáros marhasült, sült burgonyával Ez a mennyiség önmagában 51g szénhidrátot tartalmaz, tehát nem lehet levest vagy desszertet párosítani hozzá. Azért érdemes megjegyezni, hogy nagyon…

  • Meggyes-gesztenyés palacsinta

    Meggyes-gesztenyés palacsinta Különleges ízpárosítás a mindenki által imádott palacsintán belül.

  • Nyírségi gombócleves

    Nyírségi gombócleves „Azt esszük, ami termett, nem igen válogatunk benne.” Tán ez a mondat fejezi ki a nyírségi emberek táplálkozását leginkább: burgonya,…

  • A zöld tea 10 bizonyított jótékony hatása

    Antioxidánst és különféle tápanyagokat tartalmaz, amelyek pozitívan befolyásolják a szervezet működését. A következőkben megnézzük a zöld tea 10 legkiválóbb hatását,…

  • Zsírok

    A zsírok cukorbetegek számára különösen veszélyes tápanyagok. Szigorúan figyelni kell a mennyiségükre, ugyanis ha túl sokat fogyasztunk belőlük és nem…

  • Fehérjék

    A cukorbetegek étrendjében a fehérjék fogyasztásának csak a szövődményként fellépő vesebetegség szabhat határt, de úgy mint semmi mást az életben,…

1 1 1 1 1 (1 Értékelés)

profiterol

A profiterol egy igazán ínycsiklandó olasz desszert, ami leginkább a képviselőfánkhoz hasonlít, így aki azt szereti, ebben sem fog csalódni. Sőt, függőséget okozhat!

Nehézségi fok: nehéz

Időszükséglet: 45+15+15 perc

A recept hozzávalói (1 adag):

Tészta:

  • 20 ml olaj
  • 20 ml víz
  • ½ tojás
  • 5 g sima liszt
  • 15 g zéró-6-lisztkeverék
  • egy csipet só, eritritol

Krém:

  • 1 dl tej
  • ½ zacskó vaníliás ízű pudingpor édesítőszerrel

Öntet

  • 50 ml főzőtejszín
  • 20 g eritritol

profiterolhv

A recept elkészítése:

Forraljuk fel a vizet, olajat, sót, eritritolt egy edényben. Adjuk hozzá a kétféle lisztet és keverjük, amíg össze nem áll a masszánk és elválik az edénytől. Ekkor elzárhatjuk a tűzhelyet és jöhetnek bele egyenként a tojások is. Egy-egy tojás után mindig keverjük simára a tésztát. Töltsük nyomózsákba és készítsünk diónyi kupacokat egy sütőlapos tepsire. Vizezzük meg a kupacokat, és 210 fokos előmelegített sütőben 15 perc alatt süssük készre a fánkokat. Mindenképpen hagyjuk hűlni a kisült sütiket, mert ha rögtön elkezdjük leszedni a tepsiről, összeesnek, és nem tudjuk majd megtölteni őket. Ezalatt elkészíthetjük a kétféle pudingot, a vaníliás változatot töltjük a kihűlt sütikbe, a hígabb karamell ízűt pedig a már megtöltött fánkocskákra öntjük.

A recept tápanyagtartalma:

A feltüntett tápanyag adatok tájékoztató jellegűek és csak az összetevők pontos mérése és a recept változatlan formában történő elkészítése esetén érvényesek. Bármilyen módosítás esetén újra kell számolni!

 

Energia

Szénhidrát

Fehérje

Zsír

1 adag

512 kCal/

24,36 g

13,78 g

38,58 g

Teljes mennyiség

2048 kCal/

97,44 g

55,12 g

154,32 g

10 darab profiterol 1 adagnak felel meg. A teljes mennyiség tápanyagtartalma 4 főre, azaz 40 darab profiterolra vonatkozik.

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés