Diab-Pont Konyha

nálunk minden a cukorbetegekről szól

Szakácskönyvünk újdonságaiból:

1 1 1 1 1 (1 Értékelés)

profiterol

A profiterol egy igazán ínycsiklandó olasz desszert, ami leginkább a képviselőfánkhoz hasonlít, így aki azt szereti, ebben sem fog csalódni. Sőt, függőséget okozhat!

Nehézségi fok: nehéz

Időszükséglet: 45+15+15 perc

A recept hozzávalói (1 adag):

Tészta:

Krém:

Öntet

profiterolhv

A recept elkészítése:

Forraljuk fel a vizet, olajat, sót, eritritolt egy edényben. Adjuk hozzá a kétféle lisztet és keverjük, amíg össze nem áll a masszánk és elválik az edénytől. Ekkor elzárhatjuk a tűzhelyet és jöhetnek bele egyenként a tojások is. Egy-egy tojás után mindig keverjük simára a tésztát. Töltsük nyomózsákba és készítsünk diónyi kupacokat egy sütőlapos tepsire. Vizezzük meg a kupacokat, és 210 fokos előmelegített sütőben 15 perc alatt süssük készre a fánkokat. Mindenképpen hagyjuk hűlni a kisült sütiket, mert ha rögtön elkezdjük leszedni a tepsiről, összeesnek, és nem tudjuk majd megtölteni őket. Ezalatt elkészíthetjük a kétféle pudingot, a vaníliás változatot töltjük a kihűlt sütikbe, a hígabb karamell ízűt pedig a már megtöltött fánkocskákra öntjük.

A recept tápanyagtartalma:

A feltüntett tápanyag adatok tájékoztató jellegűek és csak az összetevők pontos mérése és a recept változatlan formában történő elkészítése esetén érvényesek. Bármilyen módosítás esetén újra kell számolni!

 

Energia

Szénhidrát

Fehérje

Zsír

1 adag

512 kCal/

24,36 g

13,78 g

38,58 g

Teljes mennyiség

2048 kCal/

97,44 g

55,12 g

154,32 g

10 darab profiterol 1 adagnak felel meg. A teljes mennyiség tápanyagtartalma 4 főre, azaz 40 darab profiterolra vonatkozik.

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés