Diab-Pont Konyha

nálunk minden a cukorbetegekről szól

Szakácskönyvünk újdonságaiból:

  • Kacsacomb párolt káposztával, ésfőtt burgonyával

    Kacsacomb párolt káposztával, ésfőtt burgonyával A magyarok többsége csak étteremben fogyaszt kacsahúst, pedig otthon is egyszerűen és könnyen elkészíthető, ráadásul a kacsa húsa a legegészségesebbek…

  • Vargányás gombaleves

    Vargányás gombaleves Az ízletes vargánya feszes-ruganyos húsú és kellemes, kifejezetten nemes és finom ízű erdei gomba, ennek köszönheti másik nevét: úri gombának…

  • Mustáros marhasült, sült burgonyával

    Mustáros marhasült, sült burgonyával Ez a mennyiség önmagában 51g szénhidrátot tartalmaz, tehát nem lehet levest vagy desszertet párosítani hozzá. Azért érdemes megjegyezni, hogy nagyon…

  • Meggyes-gesztenyés palacsinta

    Meggyes-gesztenyés palacsinta Különleges ízpárosítás a mindenki által imádott palacsintán belül.

  • Nyírségi gombócleves

    Nyírségi gombócleves „Azt esszük, ami termett, nem igen válogatunk benne.” Tán ez a mondat fejezi ki a nyírségi emberek táplálkozását leginkább: burgonya,…

  • A zöld tea 10 bizonyított jótékony hatása

    Antioxidánst és különféle tápanyagokat tartalmaz, amelyek pozitívan befolyásolják a szervezet működését. A következőkben megnézzük a zöld tea 10 legkiválóbb hatását,…

  • Zsírok

    A zsírok cukorbetegek számára különösen veszélyes tápanyagok. Szigorúan figyelni kell a mennyiségükre, ugyanis ha túl sokat fogyasztunk belőlük és nem…

  • Fehérjék

    A cukorbetegek étrendjében a fehérjék fogyasztásának csak a szövődményként fellépő vesebetegség szabhat határt, de úgy mint semmi mást az életben,…

1 1 1 1 1 (0 Értékelés)

Orange kulfi

A kulfi egyszerűen az indiai fagylalt, amely eredetileg a Himalaján élő népcsoportoktól származik, aki a hófödte területeken élve számos jeges finomságot hagytak az utókorra. Mindenképpen érdemes kipróbálni, hiszen a hozzávaló gyümölcsök variálásával változatos ízekben készíthetjük és a fagylalt remek alternatívája.

Nehézségi fok: könnyű

Időszükséglet: 10 + 180 perc

A recept hozzávalói (4 adag):

  • 1 db narancs
  • 120 g eritritol
  • 600 g (4 kis doboz) natúr joghurt
  • fahéj, vanília

A recept elkészítése:

A narancsot megmossuk, a héját a joghurtba reszeljük, a levét belefacsarjuk. Eritritollal édesítjük, fahéjjal, vaníliával fűszerezzük, és jól összekeverjük. Formákba, vagy a négy joghurtos pohárba visszatöltjük és legalább 3 órára betesszük a fagyasztóba.

A recept tápanyagtartalma:

A feltüntett tápanyag adatok tájékoztató jellegűek és csak az összetevők pontos mérése és a recept változatlan formában történő elkészítése esetén érvényesek. Bármilyen módosítás esetén újra kell számolni!

 

Energia

Szénhidrát

Fehérje

Zsír

1 adag

102 kCal/

8 g

5,2 g

5,3 g

Teljes mennyiség

408 kCal/

32 g

20,8 g

21,2 g

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés