Diab-Pont Konyha

nálunk minden a cukorbetegekről szól

Szakácskönyvünk újdonságaiból:

1 1 1 1 1 (2 Értékelés)

meggyesclafoutis

A clafoutis (ejtsd: klafuti) klasszikus francia édesség, amelyet hagyományosan nagy szemű, fekete cseresznyével készítenek. Eredeti otthona a Franciaország középső részén található Limousin tartomány, és az autentikus recept szerint maggal együtt kerül bele a gyümölcs, mivel a magja egyrészt ízt is ad, másrészt így nem fő ki a cseresznye rózsaszín leve. Ezúttal meggyel készítjük, és Önre bízzuk, hogy a magot benne hagyja-e!

Nehézségi fok: könnyű

Időszükséglet: 65 perc

A recept hozzávalói (6 szelet):

meggyesclafoutishvalok

A recept elkészítése:

Előmelegítjük a sütőt 180 fokra. Egy kerek hőálló edényt kivajazunk és már bele is boríthatjuk a meggyet. Egy átlagos forma megtöltéséhez kb. 6 főre számolandó mennyiséget érdemes készítenünk a masszából. Az eritritolt és a kétféle lisztet keverjük össze egy tálban és fúrjunk a közepébe egy mélyedést,ebbe kerül majd a tojásos keverék. Verjük fel a tojást és keverjük hozzá a tejet és a vanília esszenciát. Fokozatosan öntsük a liszthez a keveréket és közben folyamatosan keverjük, amíg lágy tésztát nem kapunk. Így kerülhetjük el, hogy csomós legyen a masszánk. Öntsük rá a meggyre és 40-50 percig süssük. Az elkészítési idő ebben az esetben is sütőnként változhat, ezért ellenőrizzük, hogy a sütemény ténylegesen átsült-e.

A recept tápanyagtartalma:

A feltüntett tápanyag adatok tájékoztató jellegűek és csak az összetevők pontos mérése és a recept változatlan formában történő elkészítése esetén érvényesek. Bármilyen módosítás esetén újra kell számolni!

 

Energia

Szénhidrát

Fehérje

Zsír

1 szelet

205 kCal/

21,6 g

11,1 g

7,14 g

Teljes mennyiség

1230 kCal/

129,6 g

66,6 g

42,84 g

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés