Diab-Pont Konyha

nálunk minden a cukorbetegekről szól

Szakácskönyvünk újdonságaiból:

1 1 1 1 1 (1 Értékelés)

Mascarponésmáktorta

Nem kell mákimádónak lenni ahhoz, hogy ez az izgalmas, szokványosnak egyáltalán nem nevezhető desszert bekerüljön a kedvenceink közé. Mindenképpen érdemes kipróbálni!

Nehézségi fok: nehéz

Időszükséglet: 70 perc

A recept hozzávalói (4 adag):

 

  • 2 db M-es méretű egész tojás
  • 125 g mascarpone
  • 100 g eritritol
  • 50 g vaj
  • 80 g darált mák
  • 16 ml tej
  • fahéj
  • vanília
  • reszelt citromhéj

Mascarponésmáktortahv

 

A recept elkészítése:

 

A vajat 50 g eritritollal habosra keverjük, majd hozzáadjuk a 2 tojássárgáját és elkeverjük. Ezután jöhet a vajas keverékhez a tejjel elkevert, reszelt citromhéjjal, fahéjjal és vaníliával ízesített darált mák. A fehérjéket habbá verjük 30 g eritritollal és óvatosan a mákos masszához adjuk. Kivajazott és mákkal szórt kapcsos formába öntjük és 160 fokos előmelegített sütőben kb. 40 perc alatt megsütjük. A mascarponét 20 g eritritollal, vaníliával és egy kevés citromlével kikeverjük. Ha kész a sütink, megvárjuk, amíg kihűl, majd kettévágjuk. Az alsó lapot megkenjük a krémmel, majd visszarakjuk a felső réteget és azt is megkenjük. Reszelt citromhéjjal díszítjük a kész tortácskát.

 

A recept tápanyagtartalma:

A feltüntett tápanyag adatok tájékoztató jellegűek és csak az összetevők pontos mérése és a recept változatlan formában történő elkészítése esetén érvényesek. Bármilyen módosítás esetén újra kell számolni!

 

Energia

Szénhidrát

Fehérje

Zsír

1 adag

314 kCal/

7,4 g

7,9 g

28,3 g

Teljes mennyiség

 

 

 

 

1 adag 149 mg koleszterint és 270 mg kalciumot tartalmaz!

 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés