Diab-Pont Konyha

nálunk minden a cukorbetegekről szól

Szakácskönyvünk újdonságaiból:

  • Kacsacomb párolt káposztával, ésfőtt burgonyával

    Kacsacomb párolt káposztával, ésfőtt burgonyával A magyarok többsége csak étteremben fogyaszt kacsahúst, pedig otthon is egyszerűen és könnyen elkészíthető, ráadásul a kacsa húsa a legegészségesebbek…

  • Vargányás gombaleves

    Vargányás gombaleves Az ízletes vargánya feszes-ruganyos húsú és kellemes, kifejezetten nemes és finom ízű erdei gomba, ennek köszönheti másik nevét: úri gombának…

  • Mustáros marhasült, sült burgonyával

    Mustáros marhasült, sült burgonyával Ez a mennyiség önmagában 51g szénhidrátot tartalmaz, tehát nem lehet levest vagy desszertet párosítani hozzá. Azért érdemes megjegyezni, hogy nagyon…

  • Meggyes-gesztenyés palacsinta

    Meggyes-gesztenyés palacsinta Különleges ízpárosítás a mindenki által imádott palacsintán belül.

  • Nyírségi gombócleves

    Nyírségi gombócleves „Azt esszük, ami termett, nem igen válogatunk benne.” Tán ez a mondat fejezi ki a nyírségi emberek táplálkozását leginkább: burgonya,…

  • A zöld tea 10 bizonyított jótékony hatása

    Antioxidánst és különféle tápanyagokat tartalmaz, amelyek pozitívan befolyásolják a szervezet működését. A következőkben megnézzük a zöld tea 10 legkiválóbb hatását,…

  • Zsírok

    A zsírok cukorbetegek számára különösen veszélyes tápanyagok. Szigorúan figyelni kell a mennyiségükre, ugyanis ha túl sokat fogyasztunk belőlük és nem…

  • Fehérjék

    A cukorbetegek étrendjében a fehérjék fogyasztásának csak a szövődményként fellépő vesebetegség szabhat határt, de úgy mint semmi mást az életben,…

1 1 1 1 1 (2 Értékelés)

Mascarponésmáktorta

Nem kell mákimádónak lenni ahhoz, hogy ez az izgalmas, szokványosnak egyáltalán nem nevezhető desszert bekerüljön a kedvenceink közé. Mindenképpen érdemes kipróbálni!

Nehézségi fok: nehéz

Időszükséglet: 70 perc

A recept hozzávalói (4 adag):

 

  • 2 db M-es méretű egész tojás
  • 125 g mascarpone
  • 100 g eritritol
  • 50 g vaj
  • 80 g darált mák
  • 16 ml tej
  • fahéj
  • vanília
  • reszelt citromhéj

Mascarponésmáktortahv

 

A recept elkészítése:

 

A vajat 50 g eritritollal habosra keverjük, majd hozzáadjuk a 2 tojássárgáját és elkeverjük. Ezután jöhet a vajas keverékhez a tejjel elkevert, reszelt citromhéjjal, fahéjjal és vaníliával ízesített darált mák. A fehérjéket habbá verjük 30 g eritritollal és óvatosan a mákos masszához adjuk. Kivajazott és mákkal szórt kapcsos formába öntjük és 160 fokos előmelegített sütőben kb. 40 perc alatt megsütjük. A mascarponét 20 g eritritollal, vaníliával és egy kevés citromlével kikeverjük. Ha kész a sütink, megvárjuk, amíg kihűl, majd kettévágjuk. Az alsó lapot megkenjük a krémmel, majd visszarakjuk a felső réteget és azt is megkenjük. Reszelt citromhéjjal díszítjük a kész tortácskát.

 

A recept tápanyagtartalma:

A feltüntett tápanyag adatok tájékoztató jellegűek és csak az összetevők pontos mérése és a recept változatlan formában történő elkészítése esetén érvényesek. Bármilyen módosítás esetén újra kell számolni!

 

Energia

Szénhidrát

Fehérje

Zsír

1 adag

314 kCal/

7,4 g

7,9 g

28,3 g

Teljes mennyiség

 

 

 

 

1 adag 149 mg koleszterint és 270 mg kalciumot tartalmaz!

 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés