Diab-Pont Konyha

nálunk minden a cukorbetegekről szól

Szakácskönyvünk újdonságaiból:

1 1 1 1 1 (0 Értékelés)

mákos guba

Régi klasszikus, amely nem hiányozhat a receptjeink közül. Jellegzetes magyar desszert, de ismert Németország keleti felén (Mohnpielen) és Lengyelországban (makówki) is. Eredetileg karácsonyi ünnepi étel volt, és abban a hiszemben sütötték, hogy a sokszemű mák sok szerencsét, sok pénzt hoz az új esztendőben.

Nehézségi fok: könnyű

 

A recept hozzávalói (4 adag):

 

mákos guba alap

 

A recept elkészítése:

 

A mákos piskótához a tojásokat szétválasztjuk. A sárgáját elkeverjük a mákkal, a piskótaliszttel, a zéró-6-liszttel, a sütőporral, a joghurttal és az eritritollal. A fehérjéből habot verünk és óvatosan a tojásos masszához keverjük, tepsibe öntjük és 180 fokos előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük. A pudingot 4 evőkanál eritritollal megfőzzük, a piskótát feldaraboljuk és leöntjük a vaníliás öntettel. Hűtőben egy nap alatt jól összeérnek az ízek.

 

A recept tápanyagtartalma:

A feltüntett tápanyag adatok tájékoztató jellegűek és csak az összetevők pontos mérése és a recept változatlan formában történő elkészítése esetén érvényesek. Bármilyen módosítás esetén újra kell számolni!

 

Energia

Szénhidrát

Fehérje

Zsír

1 adag

430 kCal/

32 g

23 g

20 g

Teljes mennyiség

1720 kCal/

128 g

92 g

80 g

 

 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés