Diab-Pont Konyha

nálunk minden a cukorbetegekről szól

Szakácskönyvünk újdonságaiból:

1 1 1 1 1 (1 Értékelés)

madártej

Nagy klasszikus cukormentes, de az eredetivel megegyező kihagyhatatlan változatban. Örök kedvenc!

Nehézségi fok: közepes

Időszükséglet: 30 perc

A recept hozzávalói (4 adag):

 

  • 1 l 1,5%-os tej
  • 150 g eritritol
  • 3 db M-es méretű tojás
  • 1 vaníliarúd

madártej alap

 

A recept elkészítése:

 

A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét elkezdjük habbá verni, mikor már majdnem kész, hozzáadunk 4 dkg-ot az eritritolból és teljesen kemény habot verünk. A vaníliarúd belsejét a tejbe kaparjuk, majd felmelegítjük. Ekkor két evőkanál segítségével gömböket formázunk a tojáshabból és pár perc alatt megfőzzük a tejben. Egyszerre ne tegyünk bele sokat, mivel a hab hirtelen megdagad, ha tele pakoljuk az edényt, nem fogak kényelmesen megfőni. Közben a tojások sárgáját elkeverjük a maradék eritritollal. Amikor kész a hab, kihalásszuk a tejből, majd merőkanállal a tojásos keverékhez merünk a forró tejből és gyorsan elkeverjük, hogy kiegyenlítsük a hőkülönbséget, és ne csapódjon ki a tojás. Ekkor csorgathatjuk hozzá a többi tejhez, majd az egészet sűrűre főzzük. A kész krémet vízfürdőben lehűtjük, majd a tetejére kanalazzuk a megfőzött habot, és az egészet hűtőbe tesszük. Másnapra jól összeérnek az ízek, ekkor a legfinomabb, de sokkal tovább nem is szabad tárolni, nehogy megromoljon. Érdemes előző este a megfelelő adagot elkészíteni, másnap pedig mind megenni!

 

A recept tápanyagtartalma:

A feltüntett tápanyag adatok tájékoztató jellegűek és csak az összetevők pontos mérése és a recept változatlan formában történő elkészítése esetén érvényesek. Bármilyen módosítás esetén újra kell számolni!

 

Energia

Szénhidrát

Fehérje

Zsír

1 adag

191 kCal/

14 g

14 g

9 g

Teljes mennyiség

764 kCal/

56 g

56 g

36 g

 

 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés