Diab-Pont Konyha

nálunk minden a cukorbetegekről szól

Szakácskönyvünk újdonságaiból:

1 1 1 1 1 (9 Értékelés)

Nehézségi fok: könnyű

A recept hozzávalói (6 adag):

A recept elkészítése:

Egy nagy lábasban felforraljuk a tejet. Ezalatt szétválasztjuk a tojások sárgáját és fehérjét, majd a tojásfehérjéket 3 evőkanál fruktózzal kemény habbá verjük. A csendesen gyöngyöző tejbe vízbe mártott evőkanállal tojásnyi galuskákat szaggatunk a felvert habból. Egyszerre csak keveset tegyünk az edénybe, hogy a galuskáknak legyen helyük megnőni! Ha felemelkedett a hab, óvatosan megfordítjuk, és még 1/2 percig főzzük kis lángon. A kész habgaluskákat szűrőkanállal egy külön tálra óvatosan félretesszük.

A tojások sárgáját 2 dl tejjel, a maradék fruktózzal és a liszttel elkeverjük. A többi tejet a vaníliával és a vaníliás fruktózzal felforraljuk és folyamatos kevergetés mellett apránként, forrón a tojássárgákhoz öntjük. Az edényt visszatesszük a tűzre és kis lángon, folytonos kevergetés mellett addig keverjük, amíg sűrűsödni kezd. (Ne forraljuk fel, mert a tojássárga összeugrik.)
Levesszük a tűzről, és egy pici vajdarabot keverünk a forró madártejbe, mert ettől fényesebb lesz.

A kész madártejet üvegtálba öntjük, rátesszük a habgaluskákat, majd a hűtőbe tesszük. Hidegen fogyasztjuk.

A recept tápanyagtartalma:

A feltüntett tápanyag adatok tájékoztató jellegűek és csak az összetevők pontos mérése és a recept változatlan formában történő elkészítése esetén érvényesek. Bármilyen módosítás esetén újra kell számolni!

 

Szénhidrát

1 adag

36 g

Teljes mennyiség

216 g

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés