Diab-Pont Konyha

nálunk minden a cukorbetegekről szól

Szakácskönyvünk újdonságaiból:

1 1 1 1 1 (0 Értékelés)

Lekvárfelfúj

Légiesen könnyű, isteni desszert, amely nem egészen fél óra alatt elkészíthető, ám garantáltan feldobja a nap hátralévő részét!

Nehézségi fok: közepes

Időszükséglet: 25 perc

A recept hozzávalói (4 adag):

 

lekvárfelfújthv

 

A recept elkészítése:

 

gy edényben felmelegítjük a tejet, az eritritol felét és a lekvárt. A liszthez ütjük a két egész tojást és 2 tojássárgáját és felverjük. Fokozatosan hozzáöntjük a felmelegített édes tejet és az edénybe visszaöntve sűrű krémmé főzzük. A tojásfehérjét habbá verjük és a maradék eritritollal édesítjük, majd óvatosan egy kanállal két lépésben a tejes masszához adjuk. 190 fokos előmelegített sütőben 15 percig sütjük.

 

A recept tápanyagtartalma:

A feltüntett tápanyag adatok tájékoztató jellegűek és csak az összetevők pontos mérése és a recept változatlan formában történő elkészítése esetén érvényesek. Bármilyen módosítás esetén újra kell számolni!

 

Energia

Szénhidrát

Fehérje

Zsír

1 adag

168 kCal/

18,5 g

10,6 g

7,2 g

Teljes mennyiség

672 kCal/

74 g

42,4 g

28,8 g

 

 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés