Diab-Pont Konyha

nálunk minden a cukorbetegekről szól

Szakácskönyvünk újdonságaiból:

  • Kacsacomb párolt káposztával, ésfőtt burgonyával

    Kacsacomb párolt káposztával, ésfőtt burgonyával A magyarok többsége csak étteremben fogyaszt kacsahúst, pedig otthon is egyszerűen és könnyen elkészíthető, ráadásul a kacsa húsa a legegészségesebbek…

  • Vargányás gombaleves

    Vargányás gombaleves Az ízletes vargánya feszes-ruganyos húsú és kellemes, kifejezetten nemes és finom ízű erdei gomba, ennek köszönheti másik nevét: úri gombának…

  • Mustáros marhasült, sült burgonyával

    Mustáros marhasült, sült burgonyával Ez a mennyiség önmagában 51g szénhidrátot tartalmaz, tehát nem lehet levest vagy desszertet párosítani hozzá. Azért érdemes megjegyezni, hogy nagyon…

  • Meggyes-gesztenyés palacsinta

    Meggyes-gesztenyés palacsinta Különleges ízpárosítás a mindenki által imádott palacsintán belül.

  • Nyírségi gombócleves

    Nyírségi gombócleves „Azt esszük, ami termett, nem igen válogatunk benne.” Tán ez a mondat fejezi ki a nyírségi emberek táplálkozását leginkább: burgonya,…

  • A zöld tea 10 bizonyított jótékony hatása

    Antioxidánst és különféle tápanyagokat tartalmaz, amelyek pozitívan befolyásolják a szervezet működését. A következőkben megnézzük a zöld tea 10 legkiválóbb hatását,…

  • Zsírok

    A zsírok cukorbetegek számára különösen veszélyes tápanyagok. Szigorúan figyelni kell a mennyiségükre, ugyanis ha túl sokat fogyasztunk belőlük és nem…

  • Fehérjék

    A cukorbetegek étrendjében a fehérjék fogyasztásának csak a szövődményként fellépő vesebetegség szabhat határt, de úgy mint semmi mást az életben,…

1 1 1 1 1 (1 Értékelés)

ice cream 778311 1920

A mai fagylalt elődjének számító hideg édességet több ezer éve készítették először. Egyes feljegyzések szerint már az ókori kínaiak mézzel édesített gyümölcsleveket hóval, jéggel hűtöttek, és ezen hideg édességeket szolgálták fel a kiváltságosoknak. Annyi bizonyos, hogy a római császároknak kedvelt csemegéi voltak a hegyekből hozatott hóval kevert gyümölcslevek, melyek sűrűn folyó, hideg fagylaltszerű italkülönlegességet eredményeztek. Ezzel a recepttel igazán finom, krémes nyalánkságot készíthetünk természetesen cukormentesen, és fogyasztása közben valóban kiváltságonak fogjuk érezni magunkat!

Nehézségi fok: könnyű

Időszükséglet: 20 perc

A recept hozzávalói (10 adag):

  • ½ l tej (1,5%-os)
  • ½ l tejszín (30%-os)
  • 10 db "M"-es méretű tojás sárgája
  • 17,5 dkg eritritol
  • 1 vanília rúd

házifagylalthv

A recept elkészítése:

A vanília rúd belsejét kikaparjuk, a tejet, tejszínt és a vanília rudat a kikapart magocskákkal összefőzzük, majd a rudat kivesszük. A tojássárgáját az eritritollal fehéredésig keverjük, majd óvatosan a tejszínes keverékhez adjuk. Visszatesszük a tűzhelyre és sűrűre főzzük. Miután kihűlt, egy edényben a mélyhűtőbe tesszük és kb. 1 óra múlva, miután már kicsit megfagyott átturmixoljuk. Ismét mehet a hűtőbe, majd megint egy turmixolás következik. Addig ismételjük, míg a fagylaltunk teljesen megszilárdul. Ezzel a módszerrel krémes házi fagylaltot készíthetünk anélkül, hogy drága fagylaltkészítő gépet vásárolnánk.

A recept tápanyagtartalma:

A feltüntett tápanyag adatok tájékoztató jellegűek és csak az összetevők pontos mérése és a recept változatlan formában történő elkészítése esetén érvényesek. Bármilyen módosítás esetén újra kell számolni!

 

Energia

Szénhidrát

Fehérje

Zsír

1 adag

222 kCal/

4,73 g

5,98 g

13,8 g

Teljes mennyiség

2220 kCal/

47,3 g

59,8 g

138 g

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés