Diab-Pont Konyha

nálunk minden a cukorbetegekről szól

Szakácskönyvünk újdonságaiból:

1 1 1 1 1 (0 Értékelés)

Gyümölcsös túrókrém

Nagyon kellemes desszert, ami hűtve fogyasztva remek frissítő édesség minimális szénhidráttartalommal.

Nehézségi fok: nagyon könnyű

Időszükséglet: 15-20 perc

A recept hozzávalói (4 adag):

 

  • 50 dkg sovány túró
  • 5 dkg eritrit vagy folyékony édesítőszer
  • 1 dl tejföl 12 %-os
  • 40 dkg tetszés szerinti – akár több színű - gyümölcs
  • fél citrom

 

A recept elkészítése:

 

A túrót törjük át, keverjük simára az édesítőszerrel, tejföllel, ízesítsük citromlével. A gyümölcsökből tegyünk félre díszítéshez, a többit keverjük – több fajta gyümölcs esetén külön-külön - a túrókrémbe. Ha fagyasztott gyümölcsöt használunk, a krém készítése előtt engedjük fel. A túrós krémet töltsük rétegezve üvegtálkába, és a tetejét díszítsük a félretett gyümölcsökkel. Készíthető egyéb cukoralkohollal (szorbit, xilit) is, de akkor magasabb lesz az energia és szénhidráttartalma.
Málnával, ribizlivel készítve alacsonyabb a szénhidráttartalma.

 

A recept tápanyagtartalma:

A feltüntett tápanyag adatok tájékoztató jellegűek és csak az összetevők pontos mérése és a recept változatlan formában történő elkészítése esetén érvényesek. Bármilyen módosítás esetén újra kell számolni!

 

Energia

Szénhidrát

Fehérje

Zsír

1 adag

168 kCal/

12 g

19,5 g

3,6 g

Teljes mennyiség

672 kCal/

48 g

78 g

14,4 g

 

 

Mentés

Mentés

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés