Diab-Pont Konyha

nálunk minden a cukorbetegekről szól

Szakácskönyvünk újdonságaiból:

  • Kacsacomb párolt káposztával, ésfőtt burgonyával

    Kacsacomb párolt káposztával, ésfőtt burgonyával A magyarok többsége csak étteremben fogyaszt kacsahúst, pedig otthon is egyszerűen és könnyen elkészíthető, ráadásul a kacsa húsa a legegészségesebbek…

  • Vargányás gombaleves

    Vargányás gombaleves Az ízletes vargánya feszes-ruganyos húsú és kellemes, kifejezetten nemes és finom ízű erdei gomba, ennek köszönheti másik nevét: úri gombának…

  • Mustáros marhasült, sült burgonyával

    Mustáros marhasült, sült burgonyával Ez a mennyiség önmagában 51g szénhidrátot tartalmaz, tehát nem lehet levest vagy desszertet párosítani hozzá. Azért érdemes megjegyezni, hogy nagyon…

  • Meggyes-gesztenyés palacsinta

    Meggyes-gesztenyés palacsinta Különleges ízpárosítás a mindenki által imádott palacsintán belül.

  • Nyírségi gombócleves

    Nyírségi gombócleves „Azt esszük, ami termett, nem igen válogatunk benne.” Tán ez a mondat fejezi ki a nyírségi emberek táplálkozását leginkább: burgonya,…

  • A zöld tea 10 bizonyított jótékony hatása

    Antioxidánst és különféle tápanyagokat tartalmaz, amelyek pozitívan befolyásolják a szervezet működését. A következőkben megnézzük a zöld tea 10 legkiválóbb hatását,…

  • Zsírok

    A zsírok cukorbetegek számára különösen veszélyes tápanyagok. Szigorúan figyelni kell a mennyiségükre, ugyanis ha túl sokat fogyasztunk belőlük és nem…

  • Fehérjék

    A cukorbetegek étrendjében a fehérjék fogyasztásának csak a szövődményként fellépő vesebetegség szabhat határt, de úgy mint semmi mást az életben,…

1 1 1 1 1 (0 Értékelés)

Gyümölcsös túrókrém

Nagyon kellemes desszert, ami hűtve fogyasztva remek frissítő édesség minimális szénhidráttartalommal.

Nehézségi fok: nagyon könnyű

Időszükséglet: 15-20 perc

A recept hozzávalói (4 adag):

 

  • 50 dkg sovány túró
  • 5 dkg eritrit vagy folyékony édesítőszer
  • 1 dl tejföl 12 %-os
  • 40 dkg tetszés szerinti – akár több színű - gyümölcs
  • fél citrom

 

A recept elkészítése:

 

A túrót törjük át, keverjük simára az édesítőszerrel, tejföllel, ízesítsük citromlével. A gyümölcsökből tegyünk félre díszítéshez, a többit keverjük – több fajta gyümölcs esetén külön-külön - a túrókrémbe. Ha fagyasztott gyümölcsöt használunk, a krém készítése előtt engedjük fel. A túrós krémet töltsük rétegezve üvegtálkába, és a tetejét díszítsük a félretett gyümölcsökkel. Készíthető egyéb cukoralkohollal (szorbit, xilit) is, de akkor magasabb lesz az energia és szénhidráttartalma.
Málnával, ribizlivel készítve alacsonyabb a szénhidráttartalma.

 

A recept tápanyagtartalma:

A feltüntett tápanyag adatok tájékoztató jellegűek és csak az összetevők pontos mérése és a recept változatlan formában történő elkészítése esetén érvényesek. Bármilyen módosítás esetén újra kell számolni!

 

Energia

Szénhidrát

Fehérje

Zsír

1 adag

168 kCal/

12 g

19,5 g

3,6 g

Teljes mennyiség

672 kCal/

48 g

78 g

14,4 g

 

 

Mentés

Mentés

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés