Diab-Pont Konyha

nálunk minden a cukorbetegekről szól

Szakácskönyvünk újdonságaiból:

1 1 1 1 1 (0 Értékelés)

semifreddokicsi

A semi-freddo egy habos, könnyű, formába töltött olasz fagylaltféle, amelyet általában tejszínnel készítenek. Nem fagyasztják keményre és rengeteg verziója létezik.

Nehézségi fok: könnyű

Időszükséglet: 20 perc

A recept hozzávalói (4 adag):

 

  • 200 g bogyós gyümölcs keverék
  • 40 g + 1 evőkanál eritritol
  • 200 g natúr joghurt
  • 100 g habtejszín

semi freddo alap

 

A recept elkészítése:

 

A gyümölcsök felét megmossuk, a nagyobbakat feldaraboljuk, és a joghurtba keverjük. A habtejszínt felverjük 40 g eritritollal édesítjük és óvatosan a joghurthoz keverjük. A maradék gyümölcsöt egy evőkanál eritritollal összenyomkodjuk, majd szitán átpasszírozzuk. Előveszünk egy magas falú, téglalap alakú sütőformát, kibéleljük fóliával, majd beleöntjük a joghurtos tejszínes keveréket. Ezután csorgathatjuk bele a pürésített gyümölcsöt, amit egy evőeszköz nyelének segítségével megcsíkozhatunk, hogy márványos formát kapjunk. Pár órára tegyük a hűtőbe, tálalás előtt azonban, vegyük ki, hogy kicsit felengedjen és szeletelhető legyen.

 

A recept tápanyagtartalma:

A feltüntett tápanyag adatok tájékoztató jellegűek és csak az összetevők pontos mérése és a recept változatlan formában történő elkészítése esetén érvényesek. Bármilyen módosítás esetén újra kell számolni!

 

Energia

Szénhidrát

Fehérje

Zsír

1 adag

125 kCal/

6,6 g

2,7 g

9,5 g

Teljes mennyiség

500 kCal/

26,4 g

10,8 g

38 g

 

 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés