Diab-Pont Konyha

nálunk minden a cukorbetegekről szól

Szakácskönyvünk újdonságaiból:

  • Kacsacomb párolt káposztával, ésfőtt burgonyával

    Kacsacomb párolt káposztával, ésfőtt burgonyával A magyarok többsége csak étteremben fogyaszt kacsahúst, pedig otthon is egyszerűen és könnyen elkészíthető, ráadásul a kacsa húsa a legegészségesebbek…

  • Vargányás gombaleves

    Vargányás gombaleves Az ízletes vargánya feszes-ruganyos húsú és kellemes, kifejezetten nemes és finom ízű erdei gomba, ennek köszönheti másik nevét: úri gombának…

  • Mustáros marhasült, sült burgonyával

    Mustáros marhasült, sült burgonyával Ez a mennyiség önmagában 51g szénhidrátot tartalmaz, tehát nem lehet levest vagy desszertet párosítani hozzá. Azért érdemes megjegyezni, hogy nagyon…

  • Meggyes-gesztenyés palacsinta

    Meggyes-gesztenyés palacsinta Különleges ízpárosítás a mindenki által imádott palacsintán belül.

  • Nyírségi gombócleves

    Nyírségi gombócleves „Azt esszük, ami termett, nem igen válogatunk benne.” Tán ez a mondat fejezi ki a nyírségi emberek táplálkozását leginkább: burgonya,…

  • A zöld tea 10 bizonyított jótékony hatása

    Antioxidánst és különféle tápanyagokat tartalmaz, amelyek pozitívan befolyásolják a szervezet működését. A következőkben megnézzük a zöld tea 10 legkiválóbb hatását,…

  • Zsírok

    A zsírok cukorbetegek számára különösen veszélyes tápanyagok. Szigorúan figyelni kell a mennyiségükre, ugyanis ha túl sokat fogyasztunk belőlük és nem…

  • Fehérjék

    A cukorbetegek étrendjében a fehérjék fogyasztásának csak a szövődményként fellépő vesebetegség szabhat határt, de úgy mint semmi mást az életben,…

1 1 1 1 1 (0 Értékelés)

semifreddokicsi

A semi-freddo egy habos, könnyű, formába töltött olasz fagylaltféle, amelyet általában tejszínnel készítenek. Nem fagyasztják keményre és rengeteg verziója létezik.

Nehézségi fok: könnyű

Időszükséglet: 20 perc

A recept hozzávalói (4 adag):

 

  • 200 g bogyós gyümölcs keverék
  • 40 g + 1 evőkanál eritritol
  • 200 g natúr joghurt
  • 100 g habtejszín

semi freddo alap

 

A recept elkészítése:

 

A gyümölcsök felét megmossuk, a nagyobbakat feldaraboljuk, és a joghurtba keverjük. A habtejszínt felverjük 40 g eritritollal édesítjük és óvatosan a joghurthoz keverjük. A maradék gyümölcsöt egy evőkanál eritritollal összenyomkodjuk, majd szitán átpasszírozzuk. Előveszünk egy magas falú, téglalap alakú sütőformát, kibéleljük fóliával, majd beleöntjük a joghurtos tejszínes keveréket. Ezután csorgathatjuk bele a pürésített gyümölcsöt, amit egy evőeszköz nyelének segítségével megcsíkozhatunk, hogy márványos formát kapjunk. Pár órára tegyük a hűtőbe, tálalás előtt azonban, vegyük ki, hogy kicsit felengedjen és szeletelhető legyen.

 

A recept tápanyagtartalma:

A feltüntett tápanyag adatok tájékoztató jellegűek és csak az összetevők pontos mérése és a recept változatlan formában történő elkészítése esetén érvényesek. Bármilyen módosítás esetén újra kell számolni!

 

Energia

Szénhidrát

Fehérje

Zsír

1 adag

125 kCal/

6,6 g

2,7 g

9,5 g

Teljes mennyiség

500 kCal/

26,4 g

10,8 g

38 g

 

 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés