Diab-Pont Konyha

nálunk minden a cukorbetegekről szól

Szakácskönyvünk újdonságaiból:

  • Kacsacomb párolt káposztával, ésfőtt burgonyával

    Kacsacomb párolt káposztával, ésfőtt burgonyával A magyarok többsége csak étteremben fogyaszt kacsahúst, pedig otthon is egyszerűen és könnyen elkészíthető, ráadásul a kacsa húsa a legegészségesebbek…

  • Vargányás gombaleves

    Vargányás gombaleves Az ízletes vargánya feszes-ruganyos húsú és kellemes, kifejezetten nemes és finom ízű erdei gomba, ennek köszönheti másik nevét: úri gombának…

  • Mustáros marhasült, sült burgonyával

    Mustáros marhasült, sült burgonyával Ez a mennyiség önmagában 51g szénhidrátot tartalmaz, tehát nem lehet levest vagy desszertet párosítani hozzá. Azért érdemes megjegyezni, hogy nagyon…

  • Meggyes-gesztenyés palacsinta

    Meggyes-gesztenyés palacsinta Különleges ízpárosítás a mindenki által imádott palacsintán belül.

  • Nyírségi gombócleves

    Nyírségi gombócleves „Azt esszük, ami termett, nem igen válogatunk benne.” Tán ez a mondat fejezi ki a nyírségi emberek táplálkozását leginkább: burgonya,…

  • A zöld tea 10 bizonyított jótékony hatása

    Antioxidánst és különféle tápanyagokat tartalmaz, amelyek pozitívan befolyásolják a szervezet működését. A következőkben megnézzük a zöld tea 10 legkiválóbb hatását,…

  • Zsírok

    A zsírok cukorbetegek számára különösen veszélyes tápanyagok. Szigorúan figyelni kell a mennyiségükre, ugyanis ha túl sokat fogyasztunk belőlük és nem…

  • Fehérjék

    A cukorbetegek étrendjében a fehérjék fogyasztásának csak a szövődményként fellépő vesebetegség szabhat határt, de úgy mint semmi mást az életben,…

1 1 1 1 1 (1 Értékelés)

Gyömülcsös eperpuding

Ha egy nagyon gyors desszertre vágyunk, akkor érdemes egy könnyű pudingot készíteni. És hogy ne a megszokott, kissé unalmas megjelenés legyen, feldobhatjuk gyümölccsel, díszíthejük menta levéllel vagy elkészíthetjük valamilyen különleges formájúra.

Nehézségi fok: könnyű

Időszükséglet: 20-30 perc

A recept hozzávalói (4 adag):

 

 

A recept elkészítése:

 

Kevés hideg tejjel a pudingport keverjük ki, majd a maradék tejet hozzáadva, folytonos keverés mellett forraljuk addig, míg besűrűsödik, majd ízesítsük tetszés szerinti édesítőszerrel. Töltsük a pudingot hideg vízzel kiöblített tálkákba, vagy poharakba, és hűtsük le. Díszíthetjük a pudingot a poharakban is, vagy kihűlés után tányérra borítva.

 

A recept tápanyagtartalma:

A feltüntett tápanyag adatok tájékoztató jellegűek és csak az összetevők pontos mérése és a recept változatlan formában történő elkészítése esetén érvényesek. Bármilyen módosítás esetén újra kell számolni!

 

Energia

Szénhidrát

Fehérje

Zsír

1 adag

129 kCal/

18,1 g

5,5 g

2,3 g

Teljes mennyiség

516 kCal/

72,4 g

22 g

9,2 g

 

 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés