Diab-Pont Konyha

nálunk minden a cukorbetegekről szól

Szakácskönyvünk újdonságaiból:

1 1 1 1 1 (1 Értékelés)

gundelpali

A világhírű recept állítólag nem a Gundel családnak, hanem Márai Sándor feleségének, Lolának köszönhető. Gundel tőle kapta a receptet, amely egy ideig Márai-palacsintaként futott az étlapon, de a kommunizmus alatt Márai emigrálásával és tiltólistára kerülésével a desszertet is át kellett nevezni, így a dallamos Lola helyett Gundel-palacsinta lett belőle.

Nehézségi fok: közepes

Időszükséglet: 50 perc

A recept hozzávalói (2 darab):

gundelpalihozzávalók

A recept elkészítése:

A tojást elkeverjük 10 g eritritollal, majd hozzáadjuk a kétféle lisztet és csomómentes masszává keverjük. Beleöntjük a tejet, meg az olajat és jól eldolgozzuk. Meghámozzuk az almát és a tésztához reszeljük nagy lyukú reszelőn. Már süthetjük is a palacsintákat. A töltelékhez a darált diót 1 teáskanál eritritollal és 1 evőkanál tejszínnel felfőzzük. A maradék tejszínt az étcsokival és 1 evőkanál eritritollal összeolvasztjuk és már kész is a szósz. Ezután már csak össze kell állítanunk a desszertet. A palacsintákat megtöltjük a diós töltelékkel és leöntjük a csoki szósszal.

A recept tápanyagtartalma:

A feltüntett tápanyag adatok tájékoztató jellegűek és csak az összetevők pontos mérése és a recept változatlan formában történő elkészítése esetén érvényesek. Bármilyen módosítás esetén újra kell számolni!

 

Energia

Szénhidrát

Fehérje

Zsír

1 darab

632 kCal/

33,8 g

24,6 g

43 g

Teljes mennyiség

158 kCal/

135,2 g

98,4 g

172 g

1 adag 2db palacsintát jelent

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés