Diab-Pont Konyha

nálunk minden a cukorbetegekről szól

Szakácskönyvünk újdonságaiból:

  • Kacsacomb párolt káposztával, ésfőtt burgonyával

    Kacsacomb párolt káposztával, ésfőtt burgonyával A magyarok többsége csak étteremben fogyaszt kacsahúst, pedig otthon is egyszerűen és könnyen elkészíthető, ráadásul a kacsa húsa a legegészségesebbek…

  • Vargányás gombaleves

    Vargányás gombaleves Az ízletes vargánya feszes-ruganyos húsú és kellemes, kifejezetten nemes és finom ízű erdei gomba, ennek köszönheti másik nevét: úri gombának…

  • Mustáros marhasült, sült burgonyával

    Mustáros marhasült, sült burgonyával Ez a mennyiség önmagában 51g szénhidrátot tartalmaz, tehát nem lehet levest vagy desszertet párosítani hozzá. Azért érdemes megjegyezni, hogy nagyon…

  • Meggyes-gesztenyés palacsinta

    Meggyes-gesztenyés palacsinta Különleges ízpárosítás a mindenki által imádott palacsintán belül.

  • Nyírségi gombócleves

    Nyírségi gombócleves „Azt esszük, ami termett, nem igen válogatunk benne.” Tán ez a mondat fejezi ki a nyírségi emberek táplálkozását leginkább: burgonya,…

  • A zöld tea 10 bizonyított jótékony hatása

    Antioxidánst és különféle tápanyagokat tartalmaz, amelyek pozitívan befolyásolják a szervezet működését. A következőkben megnézzük a zöld tea 10 legkiválóbb hatását,…

  • Zsírok

    A zsírok cukorbetegek számára különösen veszélyes tápanyagok. Szigorúan figyelni kell a mennyiségükre, ugyanis ha túl sokat fogyasztunk belőlük és nem…

  • Fehérjék

    A cukorbetegek étrendjében a fehérjék fogyasztásának csak a szövődményként fellépő vesebetegség szabhat határt, de úgy mint semmi mást az életben,…

1 1 1 1 1 (1 Értékelés)

gundelpali

A világhírű recept állítólag nem a Gundel családnak, hanem Márai Sándor feleségének, Lolának köszönhető. Gundel tőle kapta a receptet, amely egy ideig Márai-palacsintaként futott az étlapon, de a kommunizmus alatt Márai emigrálásával és tiltólistára kerülésével a desszertet is át kellett nevezni, így a dallamos Lola helyett Gundel-palacsinta lett belőle.

Nehézségi fok: közepes

Időszükséglet: 50 perc

A recept hozzávalói (2 darab):

gundelpalihozzávalók

A recept elkészítése:

A tojást elkeverjük 10 g eritritollal, majd hozzáadjuk a kétféle lisztet és csomómentes masszává keverjük. Beleöntjük a tejet, meg az olajat és jól eldolgozzuk. Meghámozzuk az almát és a tésztához reszeljük nagy lyukú reszelőn. Már süthetjük is a palacsintákat. A töltelékhez a darált diót 1 teáskanál eritritollal és 1 evőkanál tejszínnel felfőzzük. A maradék tejszínt az étcsokival és 1 evőkanál eritritollal összeolvasztjuk és már kész is a szósz. Ezután már csak össze kell állítanunk a desszertet. A palacsintákat megtöltjük a diós töltelékkel és leöntjük a csoki szósszal.

A recept tápanyagtartalma:

A feltüntett tápanyag adatok tájékoztató jellegűek és csak az összetevők pontos mérése és a recept változatlan formában történő elkészítése esetén érvényesek. Bármilyen módosítás esetén újra kell számolni!

 

Energia

Szénhidrát

Fehérje

Zsír

1 darab

632 kCal/

33,8 g

24,6 g

43 g

Teljes mennyiség

158 kCal/

135,2 g

98,4 g

172 g

1 adag 2db palacsintát jelent

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

Hozzászólások   

0 # Deák Ferencné 2017-10-18 15:24
A tápanyagszámítá s szerintem nem pontos, mert ha 1 db palacsinta 632 kCal akkor a teljes adag ami 2 db palacsinta az nem lehet kevesebb, vagyis 158 kCal.
Válasz | Válasz idézettel | Idézet