Diab-Pont Konyha

nálunk minden a cukorbetegekről szól

Szakácskönyvünk újdonságaiból:

  • Kacsacomb párolt káposztával, ésfőtt burgonyával

    Kacsacomb párolt káposztával, ésfőtt burgonyával A magyarok többsége csak étteremben fogyaszt kacsahúst, pedig otthon is egyszerűen és könnyen elkészíthető, ráadásul a kacsa húsa a legegészségesebbek…

  • Vargányás gombaleves

    Vargányás gombaleves Az ízletes vargánya feszes-ruganyos húsú és kellemes, kifejezetten nemes és finom ízű erdei gomba, ennek köszönheti másik nevét: úri gombának…

  • Mustáros marhasült, sült burgonyával

    Mustáros marhasült, sült burgonyával Ez a mennyiség önmagában 51g szénhidrátot tartalmaz, tehát nem lehet levest vagy desszertet párosítani hozzá. Azért érdemes megjegyezni, hogy nagyon…

  • Meggyes-gesztenyés palacsinta

    Meggyes-gesztenyés palacsinta Különleges ízpárosítás a mindenki által imádott palacsintán belül.

  • Nyírségi gombócleves

    Nyírségi gombócleves „Azt esszük, ami termett, nem igen válogatunk benne.” Tán ez a mondat fejezi ki a nyírségi emberek táplálkozását leginkább: burgonya,…

  • A zöld tea 10 bizonyított jótékony hatása

    Antioxidánst és különféle tápanyagokat tartalmaz, amelyek pozitívan befolyásolják a szervezet működését. A következőkben megnézzük a zöld tea 10 legkiválóbb hatását,…

  • Zsírok

    A zsírok cukorbetegek számára különösen veszélyes tápanyagok. Szigorúan figyelni kell a mennyiségükre, ugyanis ha túl sokat fogyasztunk belőlük és nem…

  • Fehérjék

    A cukorbetegek étrendjében a fehérjék fogyasztásának csak a szövődményként fellépő vesebetegség szabhat határt, de úgy mint semmi mást az életben,…

1 1 1 1 1 (0 Értékelés)

grillezett gyümölcsök

Akár friss gyümölcsből, akár befőttből készülnek, remek desszertfogás a grillezett gyümölcs, amelyet jó társaságban - családdal, barátokkal együtt - igazán élvezetes készíteni és fogyasztani is!

Nehézségi fok: könnyű

Időszükséglet: 15 perc

A recept hozzávalói (4 adag):

 

 

A recept elkészítése:

 

Az ananászt felbontjuk, felszeleteljük, a közepét kivágjuk. A barackot lecsepegtetjük, feldaraboljuk. Ha nem vagyunk olyan szerencsések, hogy azon kevesek közé tartozunk, akiknek van kertje és komplett grillfelszerelése, akkor a konyhában, egy serpenyőben is könnyedén elkészíthetjük ezt a desszertet. Egy serpenyőben felmelegítjük a mézpótlót, és beletesszük a gyümölcsöt, itt is figyeljünk, hogy egyszerre ne kerüljön bele sok. Várjunk pár percet mielőtt megfordítanánk, legyünk türelmesek, ha folyton forgatjuk szét fog esni a gyümölcs. Akkor van kész, ha szép barna bevonat lesz a mézpótlótól a felületén.

 

A recept tápanyagtartalma:

A feltüntett tápanyag adatok tájékoztató jellegűek és csak az összetevők pontos mérése és a recept változatlan formában történő elkészítése esetén érvényesek. Bármilyen módosítás esetén újra kell számolni!

 

Energia

Szénhidrát

Fehérje

Zsír

1 adag

81 kCal/

19 g

1 g

0,2 g

Teljes mennyiség

324 kCal/

76 g

4 g

0,8 g

 

 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés