Diab-Pont Konyha

nálunk minden a cukorbetegekről szól

Szakácskönyvünk újdonságaiból:

1 1 1 1 1 (2 Értékelés)

fánk porbólkicsi

Ez a fánk több, mint egyszerű, hiszen nincs más dolgunk, mint vízzel elkeverni a kész port. Igen ám, de lusta háziasszonyok figyelem! Ebben a receptben is van trükk. Bár a tésztát összeállítani pofon egyszerű, kisütögetni azonban óvatosan kell. Érdemes nem túl forró olajban, aprócska méretű fánkokat sütni, különben a sűrű tészta belül nyers marad. Az apró pedig itt szó szerint értendő, kb. fél diónyi méretű fánkokról van szó, ami a megszokott tenyérnyihez képest csak egy falat. Nagyobbal azonban nem igazán érdemes próbálkozni. Ha nem ragaszkodunk a kerek formához, beválhat még a churroshoz hasonló hosszú forma is.

Nehézségi fok: könnyű

Időszükséglet: 40 perc

A recept hozzávalói (20 darab):

 

 

 

A recept elkészítése:

 

A port a vízzel elkeverjük és pár percig hagyjuk állni. 2 olajba mártott kávéskanállal gombócokat formázunk és forró olajban kisütjük. Fontos, hogy pici méretű, 1,5cm átmérőjű fánkocskákat készítsünk, mivel ha nagyobbak lesznek, akkor a tészta középen nyers marad, vagy a fánkocskák külseje megég.

 

A recept tápanyagtartalma:

A feltüntett tápanyag adatok tájékoztató jellegűek és csak az összetevők pontos mérése és a recept változatlan formában történő elkészítése esetén érvényesek. Bármilyen módosítás esetén újra kell számolni!

 

Energia

Szénhidrát

Fehérje

Zsír

1 darab

14,7 kCal/

2,9 g

0,6 g

0,2 g

Teljes mennyiség

 

 

 

 

 

 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés