Diab-Pont Konyha

nálunk minden a cukorbetegekről szól

Szakácskönyvünk újdonságaiból:

  • Kacsacomb párolt káposztával, ésfőtt burgonyával

    Kacsacomb párolt káposztával, ésfőtt burgonyával A magyarok többsége csak étteremben fogyaszt kacsahúst, pedig otthon is egyszerűen és könnyen elkészíthető, ráadásul a kacsa húsa a legegészségesebbek…

  • Vargányás gombaleves

    Vargányás gombaleves Az ízletes vargánya feszes-ruganyos húsú és kellemes, kifejezetten nemes és finom ízű erdei gomba, ennek köszönheti másik nevét: úri gombának…

  • Mustáros marhasült, sült burgonyával

    Mustáros marhasült, sült burgonyával Ez a mennyiség önmagában 51g szénhidrátot tartalmaz, tehát nem lehet levest vagy desszertet párosítani hozzá. Azért érdemes megjegyezni, hogy nagyon…

  • Meggyes-gesztenyés palacsinta

    Meggyes-gesztenyés palacsinta Különleges ízpárosítás a mindenki által imádott palacsintán belül.

  • Nyírségi gombócleves

    Nyírségi gombócleves „Azt esszük, ami termett, nem igen válogatunk benne.” Tán ez a mondat fejezi ki a nyírségi emberek táplálkozását leginkább: burgonya,…

  • A zöld tea 10 bizonyított jótékony hatása

    Antioxidánst és különféle tápanyagokat tartalmaz, amelyek pozitívan befolyásolják a szervezet működését. A következőkben megnézzük a zöld tea 10 legkiválóbb hatását,…

  • Zsírok

    A zsírok cukorbetegek számára különösen veszélyes tápanyagok. Szigorúan figyelni kell a mennyiségükre, ugyanis ha túl sokat fogyasztunk belőlük és nem…

  • Fehérjék

    A cukorbetegek étrendjében a fehérjék fogyasztásának csak a szövődményként fellépő vesebetegség szabhat határt, de úgy mint semmi mást az életben,…

1 1 1 1 1 (3 Értékelés)

csöröge3kicsi

Az eredeti receptnek ez a cukormentes, csökkentett szénhidrát-tartalmú változata mindössze negyedannyi szénhidrátot tartalmaz. Mivel a kalóriatartalomra, zsírtartalomra is figyelnünk kell, ezért ebből se együnk 5-6 darabnál többet egyszerre és mindig figyeljünk az adott étkezésen belüli elfogyasztható szénhidrátmennyiségre! Azt se felejtsük el, hogy mivel esszük a fánkot, a diabetikus lekvár, vagy csokoládé öntet szénhidrát tartalmával is számoljunk.

Nehézségi fok: közepes

Időszükséglet: 40 perc

A recept hozzávalói (20 darab):

 

  • 65 g zéró-6-lisztkeverék
  • 60 g búzaliszt
  • 80 ml 12%-os tejföl
  • 20 g eritritol
  • 25 g hideg sütőmargarin
  • 2 db tojássárgája
  • 1 csipet só
  • porcukorhelyettesítő
  • diabetikus lekvár

A recept elkészítése:

A kétféle lisztet a margarinnal elmorzsoljuk. A többi hozzávalóval együtt összedolgozzuk a tésztát és 15.20 percig pihentetjük. Ezután pár mm vastagságúra nyújtjuk a tésztát és megformázzuk. Ehhez ferde oldalú négyszögeket vágunk, majd mindegyiknek bevágjuk a közepét. Az így kapott lukon keresztül átfordítjuk a fánk egyik végét. Jó forró olajban pár perc alatt kisütjük. Fontos hogy ne süssük túl a fánkokat, mert akkor kiszáradnak.

A recept tápanyagtartalma:

A feltüntett tápanyag adatok tájékoztató jellegűek és csak az összetevők pontos mérése és a recept változatlan formában történő elkészítése esetén érvényesek. Bármilyen módosítás esetén újra kell számolni!

 

Energia

Szénhidrát

Fehérje

Zsír

1 darab

40 kCal/

2,7 g

1,7 g

2,3 g

Teljes mennyiség

800 kCal/

54 g

34 g

46 g

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés