Diab-Pont Konyha

nálunk minden a cukorbetegekről szól

Szakácskönyvünk újdonságaiból:

1 1 1 1 1 (3 Értékelés)

csöröge3kicsi

Az eredeti receptnek ez a cukormentes, csökkentett szénhidrát-tartalmú változata mindössze negyedannyi szénhidrátot tartalmaz. Mivel a kalóriatartalomra, zsírtartalomra is figyelnünk kell, ezért ebből se együnk 5-6 darabnál többet egyszerre és mindig figyeljünk az adott étkezésen belüli elfogyasztható szénhidrátmennyiségre! Azt se felejtsük el, hogy mivel esszük a fánkot, a diabetikus lekvár, vagy csokoládé öntet szénhidrát tartalmával is számoljunk.

Nehézségi fok: közepes

Időszükséglet: 40 perc

A recept hozzávalói (20 darab):

 

 

 

A recept elkészítése:

 

A kétféle lisztet a margarinnal elmorzsoljuk. A többi hozzávalóval együtt összedolgozzuk a tésztát és 15.20 percig pihentetjük. Ezután pár mm vastagságúra nyújtjuk a tésztát és megformázzuk. Ehhez ferde oldalú négyszögeket vágunk, majd mindegyiknek bevágjuk a közepét. Az így kapott lyukon keresztül átfordítjuk a fánk egyik végét. Jó forró olajban pár perc alatt kisütjük. Fontos hogy ne süssük túl a fánkokat, mert akkor kiszáradnak.

 

A recept tápanyagtartalma:

A feltüntett tápanyag adatok tájékoztató jellegűek és csak az összetevők pontos mérése és a recept változatlan formában történő elkészítése esetén érvényesek. Bármilyen módosítás esetén újra kell számolni!

 

Energia

Szénhidrát

Fehérje

Zsír

1 darab

40 kCal/

2,7 g

1,7 g

2,3 g

Teljes mennyiség

800 kCal/

54 g

34 g

46 g

 

 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés