Diab-Pont Konyha

nálunk minden a cukorbetegekről szól

Szakácskönyvünk újdonságaiból:

1 1 1 1 1 (1 Értékelés)

csokiszuflé

A francia eredetű szuflé (soufflé) – vagyis felfújt – tipikus vendégváró finomság, amelyet néhány hozzávalóból elkészíthetünk. Az alapja mindig egy tojássárgájával kikevert massza, amelyet kemény habbá vert fehérjével lazítunk, ízesítése pedig az egyéb alapanyagoktól (csokoládé, gyümölcs, zöldségek, sajt stb.) függ. Édes és sós változatban egyaránt elkészíthetjük, ezúttal az ellenállhatatlan csokoládés változatot mutatjuk be.

Nehézségi fok: közepes

Időszükséglet: 20 perc

A recept hozzávalói (4 adag):

 

csokiszufléhv

 

A recept elkészítése:

 

Felolvasztjuk a csokoládét és hozzáadjuk az eritritolt, a tojássárgáját és az egész tojást. Jól elkeverjük, majd beleszitáljuk a lisztet is. Kivajazott és kakaó porral megszórt hőálló tálkákba öntjük a kész masszát és előmelegített 180 fokos sütőben 10 perc alatt készre sütjük. Az a jó, ha a közepe még lágyan folyós, ezért nem szabad túlsütni! Érdemes kikísérletezni, hogy a saját sütőnknél ezt az állagot hány perc alatt érjük el, hiszen a sütési idő sütőnként eltérő lehet. Érdemes frissen készíteni, közvetlenül mielőtt megennénk, mivel ahogy a legtöbb szuflé, ez is hamar összeesik.

 

A recept tápanyagtartalma:

A feltüntett tápanyag adatok tájékoztató jellegűek és csak az összetevők pontos mérése és a recept változatlan formában történő elkészítése esetén érvényesek. Bármilyen módosítás esetén újra kell számolni!

 

Energia

Szénhidrát

Fehérje

Zsír

1 adag

362 kCal/

6 g

5 g

17 g

Teljes mennyiség

1448 kCal/

24 g

20 g

68 g

 

 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés