Diab-Pont Konyha

nálunk minden a cukorbetegekről szól

Szakácskönyvünk újdonságaiból:

  • Kacsacomb párolt káposztával, ésfőtt burgonyával

    Kacsacomb párolt káposztával, ésfőtt burgonyával A magyarok többsége csak étteremben fogyaszt kacsahúst, pedig otthon is egyszerűen és könnyen elkészíthető, ráadásul a kacsa húsa a legegészségesebbek…

  • Vargányás gombaleves

    Vargányás gombaleves Az ízletes vargánya feszes-ruganyos húsú és kellemes, kifejezetten nemes és finom ízű erdei gomba, ennek köszönheti másik nevét: úri gombának…

  • Mustáros marhasült, sült burgonyával

    Mustáros marhasült, sült burgonyával Ez a mennyiség önmagában 51g szénhidrátot tartalmaz, tehát nem lehet levest vagy desszertet párosítani hozzá. Azért érdemes megjegyezni, hogy nagyon…

  • Meggyes-gesztenyés palacsinta

    Meggyes-gesztenyés palacsinta Különleges ízpárosítás a mindenki által imádott palacsintán belül.

  • Nyírségi gombócleves

    Nyírségi gombócleves „Azt esszük, ami termett, nem igen válogatunk benne.” Tán ez a mondat fejezi ki a nyírségi emberek táplálkozását leginkább: burgonya,…

  • A zöld tea 10 bizonyított jótékony hatása

    Antioxidánst és különféle tápanyagokat tartalmaz, amelyek pozitívan befolyásolják a szervezet működését. A következőkben megnézzük a zöld tea 10 legkiválóbb hatását,…

  • Zsírok

    A zsírok cukorbetegek számára különösen veszélyes tápanyagok. Szigorúan figyelni kell a mennyiségükre, ugyanis ha túl sokat fogyasztunk belőlük és nem…

  • Fehérjék

    A cukorbetegek étrendjében a fehérjék fogyasztásának csak a szövődményként fellépő vesebetegség szabhat határt, de úgy mint semmi mást az életben,…

1 1 1 1 1 (1 Értékelés)

csokiszuflé

A francia eredetű szuflé (soufflé) – vagyis felfújt – tipikus vendégváró finomság, amelyet néhány hozzávalóból elkészíthetünk. Az alapja mindig egy tojássárgájával kikevert massza, amelyet kemény habbá vert fehérjével lazítunk, ízesítése pedig az egyéb alapanyagoktól (csokoládé, gyümölcs, zöldségek, sajt stb.) függ. Édes és sós változatban egyaránt elkészíthetjük, ezúttal az ellenállhatatlan csokoládés változatot mutatjuk be.

Nehézségi fok: közepes

Időszükséglet: 20 perc

A recept hozzávalói (4 adag):

 

csokiszufléhv

 

A recept elkészítése:

 

Felolvasztjuk a csokoládét és hozzáadjuk az eritritolt, a tojássárgáját és az egész tojást. Jól elkeverjük, majd beleszitáljuk a lisztet is. Kivajazott és kakaó porral megszórt hőálló tálkákba öntjük a kész masszát és előmelegített 180 fokos sütőben 10 perc alatt készre sütjük. Az a jó, ha a közepe még lágyan folyós, ezért nem szabad túlsütni! Érdemes kikísérletezni, hogy a saját sütőnknél ezt az állagot hány perc alatt érjük el, hiszen a sütési idő sütőnként eltérő lehet. Érdemes frissen készíteni, közvetlenül mielőtt megennénk, mivel ahogy a legtöbb szuflé, ez is hamar összeesik.

 

A recept tápanyagtartalma:

A feltüntett tápanyag adatok tájékoztató jellegűek és csak az összetevők pontos mérése és a recept változatlan formában történő elkészítése esetén érvényesek. Bármilyen módosítás esetén újra kell számolni!

 

Energia

Szénhidrát

Fehérje

Zsír

1 adag

362 kCal/

6 g

5 g

17 g

Teljes mennyiség

1448 kCal/

24 g

20 g

68 g

 

 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés