Diab-Pont Konyha

nálunk minden a cukorbetegekről szól

Szakácskönyvünk újdonságaiból:

  • Kacsacomb párolt káposztával, ésfőtt burgonyával

    Kacsacomb párolt káposztával, ésfőtt burgonyával A magyarok többsége csak étteremben fogyaszt kacsahúst, pedig otthon is egyszerűen és könnyen elkészíthető, ráadásul a kacsa húsa a legegészségesebbek…

  • Vargányás gombaleves

    Vargányás gombaleves Az ízletes vargánya feszes-ruganyos húsú és kellemes, kifejezetten nemes és finom ízű erdei gomba, ennek köszönheti másik nevét: úri gombának…

  • Mustáros marhasült, sült burgonyával

    Mustáros marhasült, sült burgonyával Ez a mennyiség önmagában 51g szénhidrátot tartalmaz, tehát nem lehet levest vagy desszertet párosítani hozzá. Azért érdemes megjegyezni, hogy nagyon…

  • Meggyes-gesztenyés palacsinta

    Meggyes-gesztenyés palacsinta Különleges ízpárosítás a mindenki által imádott palacsintán belül.

  • Nyírségi gombócleves

    Nyírségi gombócleves „Azt esszük, ami termett, nem igen válogatunk benne.” Tán ez a mondat fejezi ki a nyírségi emberek táplálkozását leginkább: burgonya,…

  • A zöld tea 10 bizonyított jótékony hatása

    Antioxidánst és különféle tápanyagokat tartalmaz, amelyek pozitívan befolyásolják a szervezet működését. A következőkben megnézzük a zöld tea 10 legkiválóbb hatását,…

  • Zsírok

    A zsírok cukorbetegek számára különösen veszélyes tápanyagok. Szigorúan figyelni kell a mennyiségükre, ugyanis ha túl sokat fogyasztunk belőlük és nem…

  • Fehérjék

    A cukorbetegek étrendjében a fehérjék fogyasztásának csak a szövődményként fellépő vesebetegség szabhat határt, de úgy mint semmi mást az életben,…

1 1 1 1 1 (1 Értékelés)

cremebrule

Ismerhetjük Creme Brulée vagy éppen Crema Catalana néven is, amely már számos étterem kínálatában szerepel. Igazi klasszikus desszert, amelynek karamellizált teteje alatt mennyi ízű krém van. A kezdők is kipróbálhatják, mert elkészítése nem túl bonyolult, az eredmény viszont annál nagyszerűbb!

Nehézségi fok: közepes

Időszükséglet: 40 perc

A recept hozzávalói (4 adag):

 

  • ½ db M-es tojás sárgája
  • 62,5 ml tejszín
  • 5 g eritritol
  • vanília rúd

cremebrulehvalok

 

A recept elkészítése:

 

A vanília rúd belsejét kapargassuk bele a tejszínbe és melegítsük fel, de ne forraljuk. A tojássárgáját keverjük az eritritollal fehéredésig, adjuk hozzá a tejszínt, majd gőz fölött addig kevergessük tovább, amíg annyira be nem sűrűsödik, hogy már elválik az edény falától. Ekkor öntsük a masszát kis edényekbe és tegyük egy tepsibe. A tálkák magasságának feléig töltsük meg a tepsit forró vízzel és tegyük 160 fokos előmelegített sütőbe 20 percre. Miután kihűlt a krém, egy éjszakára tegyük a hűtőbe. Másnap szórjunk a tetejére eritritolt és a sütő grillezőjével karamellizáljuk. Hagyjuk kihűlni, így a hideg krém felett roppanós karamell réteg képződik.

 

A recept tápanyagtartalma:

A feltüntett tápanyag adatok tájékoztató jellegűek és csak az összetevők pontos mérése és a recept változatlan formában történő elkészítése esetén érvényesek. Bármilyen módosítás esetén újra kell számolni!

 

Energia

Szénhidrát

Fehérje

Zsír

1 adag

158 kCal/

2,5 g

4,3 g

14,4 g

Teljes mennyiség

632 kCal/

10 g

17,2 g

57,6 g

 

 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés