Diab-Pont Konyha

nálunk minden a cukorbetegekről szól

Szakácskönyvünk újdonságaiból:

1 1 1 1 1 (1 Értékelés)

cremebrule

Ismerhetjük Creme Brulée vagy éppen Crema Catalana néven is, amely már számos étterem kínálatában szerepel. Igazi klasszikus desszert, amelynek karamellizált teteje alatt mennyi ízű krém van. A kezdők is kipróbálhatják, mert elkészítése nem túl bonyolult, az eredmény viszont annál nagyszerűbb!

Nehézségi fok: közepes

Időszükséglet: 40 perc

A recept hozzávalói (4 adag):

 

  • ½ db M-es tojás sárgája
  • 62,5 ml tejszín
  • 5 g eritritol
  • vanília rúd

cremebrulehvalok

 

A recept elkészítése:

 

A vanília rúd belsejét kapargassuk bele a tejszínbe és melegítsük fel, de ne forraljuk. A tojássárgáját keverjük az eritritollal fehéredésig, adjuk hozzá a tejszínt, majd gőz fölött addig kevergessük tovább, amíg annyira be nem sűrűsödik, hogy már elválik az edény falától. Ekkor öntsük a masszát kis edényekbe és tegyük egy tepsibe. A tálkák magasságának feléig töltsük meg a tepsit forró vízzel és tegyük 160 fokos előmelegített sütőbe 20 percre. Miután kihűlt a krém, egy éjszakára tegyük a hűtőbe. Másnap szórjunk a tetejére eritritolt és a sütő grillezőjével karamellizáljuk. Hagyjuk kihűlni, így a hideg krém felett roppanós karamell réteg képződik.

 

A recept tápanyagtartalma:

A feltüntett tápanyag adatok tájékoztató jellegűek és csak az összetevők pontos mérése és a recept változatlan formában történő elkészítése esetén érvényesek. Bármilyen módosítás esetén újra kell számolni!

 

Energia

Szénhidrát

Fehérje

Zsír

1 adag

158 kCal/

2,5 g

4,3 g

14,4 g

Teljes mennyiség

632 kCal/

10 g

17,2 g

57,6 g

 

 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés