Diab-Pont Konyha

nálunk minden a cukorbetegekről szól

Szakácskönyvünk újdonságaiból:

  • Kacsacomb párolt káposztával, ésfőtt burgonyával

    Kacsacomb párolt káposztával, ésfőtt burgonyával A magyarok többsége csak étteremben fogyaszt kacsahúst, pedig otthon is egyszerűen és könnyen elkészíthető, ráadásul a kacsa húsa a legegészségesebbek…

  • Vargányás gombaleves

    Vargányás gombaleves Az ízletes vargánya feszes-ruganyos húsú és kellemes, kifejezetten nemes és finom ízű erdei gomba, ennek köszönheti másik nevét: úri gombának…

  • Mustáros marhasült, sült burgonyával

    Mustáros marhasült, sült burgonyával Ez a mennyiség önmagában 51g szénhidrátot tartalmaz, tehát nem lehet levest vagy desszertet párosítani hozzá. Azért érdemes megjegyezni, hogy nagyon…

  • Meggyes-gesztenyés palacsinta

    Meggyes-gesztenyés palacsinta Különleges ízpárosítás a mindenki által imádott palacsintán belül.

  • Nyírségi gombócleves

    Nyírségi gombócleves „Azt esszük, ami termett, nem igen válogatunk benne.” Tán ez a mondat fejezi ki a nyírségi emberek táplálkozását leginkább: burgonya,…

  • A zöld tea 10 bizonyított jótékony hatása

    Antioxidánst és különféle tápanyagokat tartalmaz, amelyek pozitívan befolyásolják a szervezet működését. A következőkben megnézzük a zöld tea 10 legkiválóbb hatását,…

  • Zsírok

    A zsírok cukorbetegek számára különösen veszélyes tápanyagok. Szigorúan figyelni kell a mennyiségükre, ugyanis ha túl sokat fogyasztunk belőlük és nem…

  • Fehérjék

    A cukorbetegek étrendjében a fehérjék fogyasztásának csak a szövődményként fellépő vesebetegség szabhat határt, de úgy mint semmi mást az életben,…

1 1 1 1 1 (3 Értékelés)

aranygaluska

Talán nincs is olyan, aki ne szeretné ezt a desszertet, amely kiváló kiegészítője lehet egy tartalmas levesnek évszaktól függetlenül. Fogyókúrásnak még diétás változata sem igazán tekinthető, de időnként mindenki megengedhet magának egy ilyen mennyei fogást.

Nehézségi fok: nehéz

Időszükséglet: 80+30 perc

A recept hozzávalói (7 adag):

 

  • 1,2 dl tej
  • 1 db M-es tojás
  • 130 g sima liszt
  • 120 g zéró-6-lisztkeverék
  • 20 g eritritol
  • 20 g élesztő
  • 25 g olvasztott vaj
  • egy csipet só
  • reszelt citromhéj
  • hintéshez: 100 g darált dió és 70 g eritritol keveréke, 100 g olvasztott vaj

Öntet.

aranygaluskahv

 

A recept elkészítése:

 

A tészta összes hozzávalóját tegyük egy tálba, csak arra ügyeljünk, hogy a só és az élesztő ne találkozzon egymással. Gyúrjuk, amíg össze nem áll, majd 30 perc pihenő következik, amíg szépen megkel. Ezután nyújtsuk ki a tésztát kb. 2 cm vastagra és szaggassuk ki egy 5-6 cm-es szaggatóval. Tegyük jó szorosan egy tortaformába és locsoljuk meg a vajjal, majd szórjuk meg a diós keverékkel és kelesszük megint 30 percet. 170 fokos előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt megsül. Közben gyorsan elkészítjük az öntetet. 5 evőkanál hideg tejjel elkeverjük a pudingport, a többi tejet az eritritollal felmelegítjük, majd hozzáadjuk a pudingporos keveréket és sodó állagúra főzzük. A kihűlt sütit ezzel az öntettek tálaljuk.

 

A recept tápanyagtartalma:

A feltüntett tápanyag adatok tájékoztató jellegűek és csak az összetevők pontos mérése és a recept változatlan formában történő elkészítése esetén érvényesek. Bármilyen módosítás esetén újra kell számolni!

 

Energia

Szénhidrát

Fehérje

Zsír

1 adag

441 kCal/

30 g

16,1 g

27,1 g

Teljes mennyiség

1764 kCal/

120 g

64,4 g

108,4 g

 

 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés