Diab-Pont Konyha

nálunk minden a cukorbetegekről szól

Szakácskönyvünk újdonságaiból:

1 1 1 1 1 (1 Értékelés)

Almáspalacsinta

A hagyományos palacsintához képest egy kicsivel kell többet dolgoznunk ezzel a recepttel, de az íze teljesen magával ragadó!

Nehézségi fok: könnyű

Időszükséglet: 40+30 perc

A recept hozzávalói (4 adag):

 

  • 1 tojás (M méretű)
  • 12 dkg liszt
  • 2 dl tej 1,5 %-os
  • 1 evőkanál olaj
  • 20 dkg savanyú alma
  • őrölt fahéj
  • 2-3 evőkanál Canderel vagy Süssina por

 

A recept elkészítése:

 

Habosra keverjük a tojást a tejjel, liszttel és az olajjal, annyi szódavizet adva hozzá, hogy tejföl sűrűségű tésztát kapjunk. Ízesítjük kevés őrölt fahéjjal, és a tésztába reszeljük a megtisztított almát. Előmelegített teflon bevonatú palacsintasütőben kicsit vastagabb palacsintákat sütünk úgy, hogy az első palacsinta sütésekor olajjal megkenjük az edény alját. A kisült palacsintákat négyfelé hajtogatjuk, tetejüket megszórjuk fahéjjal összekevert édesítőporral. Melegen fogyasztjuk. Tálalhatjuk úgy is, hogy a tortaszerűen egymásra csúsztatott palacsintákat szórjuk meg a fahéjas édesítővel, majd cikkeket vágva belőle szervírozzuk.

 

A recept tápanyagtartalma:

A feltüntett tápanyag adatok tájékoztató jellegűek és csak az összetevők pontos mérése és a recept változatlan formában történő elkészítése esetén érvényesek. Bármilyen módosítás esetén újra kell számolni!

 

Energia

Szénhidrát

Fehérje

Zsír

1 adag

184 kCal/

29,2 g

6,1 g

4,6 g

Teljes mennyiség

736 kCal/

116,8 g

34,4 g

184 g

 

 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés