Diab-Pont Konyha

nálunk minden a cukorbetegekről szól

Szakácskönyvünk újdonságaiból:

  • Kacsacomb párolt káposztával, ésfőtt burgonyával

    Kacsacomb párolt káposztával, ésfőtt burgonyával A magyarok többsége csak étteremben fogyaszt kacsahúst, pedig otthon is egyszerűen és könnyen elkészíthető, ráadásul a kacsa húsa a legegészségesebbek…

  • Vargányás gombaleves

    Vargányás gombaleves Az ízletes vargánya feszes-ruganyos húsú és kellemes, kifejezetten nemes és finom ízű erdei gomba, ennek köszönheti másik nevét: úri gombának…

  • Mustáros marhasült, sült burgonyával

    Mustáros marhasült, sült burgonyával Ez a mennyiség önmagában 51g szénhidrátot tartalmaz, tehát nem lehet levest vagy desszertet párosítani hozzá. Azért érdemes megjegyezni, hogy nagyon…

  • Meggyes-gesztenyés palacsinta

    Meggyes-gesztenyés palacsinta Különleges ízpárosítás a mindenki által imádott palacsintán belül.

  • Nyírségi gombócleves

    Nyírségi gombócleves „Azt esszük, ami termett, nem igen válogatunk benne.” Tán ez a mondat fejezi ki a nyírségi emberek táplálkozását leginkább: burgonya,…

  • A zöld tea 10 bizonyított jótékony hatása

    Antioxidánst és különféle tápanyagokat tartalmaz, amelyek pozitívan befolyásolják a szervezet működését. A következőkben megnézzük a zöld tea 10 legkiválóbb hatását,…

  • Zsírok

    A zsírok cukorbetegek számára különösen veszélyes tápanyagok. Szigorúan figyelni kell a mennyiségükre, ugyanis ha túl sokat fogyasztunk belőlük és nem…

  • Fehérjék

    A cukorbetegek étrendjében a fehérjék fogyasztásának csak a szövődményként fellépő vesebetegség szabhat határt, de úgy mint semmi mást az életben,…

1 1 1 1 1 (4 Értékelés)
 

 

 
 

A recept hozzávalói (4 adag):

 

  • 700g alma
  • 3 dl 1,5%-os tej
  • 3 dl víz
  • 2 db tojás
  • 20g kukoricaliszt
  • folyékony édesítőszer (Ezerédes, Huxol) ízlés szerint

 

A recept elkészítése:

 

Az almákat egyforma darabokra vágjuk, és a vízzel puhára pároljuk. A tejet, a tojások sárgájával, az édesítőszerrel, és a kukoricaliszttel sűrűre főzzük. Megkeverjük, hogy ne bőrösödjön. Ha kihűlt, hozzáadjuk a keményre felvert tojásfehérjét is. A párolt almák 3/4 részét a tálkák aljára tesszük, ráhalmozzuk a krémet, és a tetejét a maradék almával - esetleg diabetikus csokoládé reszelékkel - díszíthetjük. Az egészet 4 felé osztjuk.

 

A recept tápanyagtartalma:

A feltüntett tápanyag adatok tájékoztató jellegűek és csak az összetevők pontos mérése és a recept változatlan formában történő elkészítése esetén érvényesek. Bármilyen módosítás esetén újra kell számolni!

 

Energia

Szénhidrát

Fehérje

Zsír

1 adag

141 kCal/553 kJ

19,8 g

6,4 g

4,3 g

Teljes mennyiség

564 kCal/2214 kJ

79,5 g

25,6 g

17,5 g

 

A recept forrása: A receptet Székelyné Gondos Karolina hozzájárulásával tettük közzé

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés