Diab-Pont Konyha

nálunk minden a cukorbetegekről szól

Szakácskönyvünk újdonságaiból:

1 1 1 1 1 (4 Értékelés)
 

 

 
 

A recept hozzávalói (4 adag):

 

  • 700g alma
  • 3 dl 1,5%-os tej
  • 3 dl víz
  • 2 db tojás
  • 20g kukoricaliszt
  • folyékony édesítőszer (Ezerédes, Huxol) ízlés szerint

 

A recept elkészítése:

 

Az almákat egyforma darabokra vágjuk, és a vízzel puhára pároljuk. A tejet, a tojások sárgájával, az édesítőszerrel, és a kukoricaliszttel sűrűre főzzük. Megkeverjük, hogy ne bőrösödjön. Ha kihűlt, hozzáadjuk a keményre felvert tojásfehérjét is. A párolt almák 3/4 részét a tálkák aljára tesszük, ráhalmozzuk a krémet, és a tetejét a maradék almával - esetleg diabetikus csokoládé reszelékkel - díszíthetjük. Az egészet 4 felé osztjuk.

 

A recept tápanyagtartalma:

A feltüntett tápanyag adatok tájékoztató jellegűek és csak az összetevők pontos mérése és a recept változatlan formában történő elkészítése esetén érvényesek. Bármilyen módosítás esetén újra kell számolni!

 

Energia

Szénhidrát

Fehérje

Zsír

1 adag

141 kCal/553 kJ

19,8 g

6,4 g

4,3 g

Teljes mennyiség

564 kCal/2214 kJ

79,5 g

25,6 g

17,5 g

 

A recept forrása: A receptet Székelyné Gondos Karolina hozzájárulásával tettük közzé

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés