Diab-Pont Konyha

nálunk minden a cukorbetegekről szól

Szakácskönyvünk újdonságaiból:

  • Kacsacomb párolt káposztával, ésfőtt burgonyával

    Kacsacomb párolt káposztával, ésfőtt burgonyával A magyarok többsége csak étteremben fogyaszt kacsahúst, pedig otthon is egyszerűen és könnyen elkészíthető, ráadásul a kacsa húsa a legegészségesebbek…

  • Vargányás gombaleves

    Vargányás gombaleves Az ízletes vargánya feszes-ruganyos húsú és kellemes, kifejezetten nemes és finom ízű erdei gomba, ennek köszönheti másik nevét: úri gombának…

  • Mustáros marhasült, sült burgonyával

    Mustáros marhasült, sült burgonyával Ez a mennyiség önmagában 51g szénhidrátot tartalmaz, tehát nem lehet levest vagy desszertet párosítani hozzá. Azért érdemes megjegyezni, hogy nagyon…

  • Meggyes-gesztenyés palacsinta

    Meggyes-gesztenyés palacsinta Különleges ízpárosítás a mindenki által imádott palacsintán belül.

  • Nyírségi gombócleves

    Nyírségi gombócleves „Azt esszük, ami termett, nem igen válogatunk benne.” Tán ez a mondat fejezi ki a nyírségi emberek táplálkozását leginkább: burgonya,…

  • A zöld tea 10 bizonyított jótékony hatása

    Antioxidánst és különféle tápanyagokat tartalmaz, amelyek pozitívan befolyásolják a szervezet működését. A következőkben megnézzük a zöld tea 10 legkiválóbb hatását,…

  • Zsírok

    A zsírok cukorbetegek számára különösen veszélyes tápanyagok. Szigorúan figyelni kell a mennyiségükre, ugyanis ha túl sokat fogyasztunk belőlük és nem…

  • Fehérjék

    A cukorbetegek étrendjében a fehérjék fogyasztásának csak a szövődményként fellépő vesebetegség szabhat határt, de úgy mint semmi mást az életben,…

1 1 1 1 1 (1 Értékelés)

almakrém karamellöntettel

Az alma és a karamell együttese örök klasszikus. Ha eddig ezt nem tudta, ennél a desszertnél biztosan meggyőződhet róla!

Nehézségi fok: könnyű

Időszükséglet: 30 perc

A recept hozzávalói (4 adag):

almakrém karamellöntettel alap

A recept elkészítése:

Az almát megmossuk, megpucoljuk és feldaraboljuk, majd fahéjjal és szegfűszeggel ízesített vízben puhára főzzük. Nem kell sokkal több víz, mint amennyi ellepi. Ízlés szerint, illetve az alma édességétől függően, kb. 2 evőkanál eritritollal édesítjük. A pudingport fél dl hideg tejjel egy tálban kikeverjük, közbe a maradék tejet 2 evőkanál eritritollal elkezdjük melegíteni. Hozzáadjuk a pudingot és híg öntet állagúra főzzük. A megfőtt almákat az ízes főzőlével összeturmixoljuk és kelyhekbe kanalazzuk, majd jöhet rá a karamell öntet is.

A recept tápanyagtartalma:

A feltüntett tápanyag adatok tájékoztató jellegűek és csak az összetevők pontos mérése és a recept változatlan formában történő elkészítése esetén érvényesek. Bármilyen módosítás esetén újra kell számolni!

 

Energia

Szénhidrát

Fehérje

Zsír

1 adag

152 kCal/

26 g

6 g

3 g

Teljes mennyiség

608 kCal/

104 g

24 g

12 g

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés