Diab-Pont Konyha

nálunk minden a cukorbetegekről szól

Szakácskönyvünk újdonságaiból:

1 1 1 1 1 (1 Értékelés)

almakrém karamellöntettel

Az alma és a karamell együttese örök klasszikus. Ha eddig ezt nem tudta, ennél a desszertnél biztosan meggyőződhet róla!

Nehézségi fok: könnyű

Időszükséglet: 30 perc

A recept hozzávalói (4 adag):

almakrém karamellöntettel alap

A recept elkészítése:

Az almát megmossuk, megpucoljuk és feldaraboljuk, majd fahéjjal és szegfűszeggel ízesített vízben puhára főzzük. Nem kell sokkal több víz, mint amennyi ellepi. Ízlés szerint, illetve az alma édességétől függően, kb. 2 evőkanál eritritollal édesítjük. A pudingport fél dl hideg tejjel egy tálban kikeverjük, közbe a maradék tejet 2 evőkanál eritritollal elkezdjük melegíteni. Hozzáadjuk a pudingot és híg öntet állagúra főzzük. A megfőtt almákat az ízes főzőlével összeturmixoljuk és kelyhekbe kanalazzuk, majd jöhet rá a karamell öntet is.

A recept tápanyagtartalma:

A feltüntett tápanyag adatok tájékoztató jellegűek és csak az összetevők pontos mérése és a recept változatlan formában történő elkészítése esetén érvényesek. Bármilyen módosítás esetén újra kell számolni!

 

Energia

Szénhidrát

Fehérje

Zsír

1 adag

152 kCal/

26 g

6 g

3 g

Teljes mennyiség

608 kCal/

104 g

24 g

12 g

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés