Diab-Pont Konyha

nálunk minden a cukorbetegekről szól

Szakácskönyvünk újdonságaiból:

1 1 1 1 1 (4 Értékelés)

Áfonyás tejbegríz

A hétköznapi tejbegrízt könnyedén feldobhatjuk bármilyen gyümölccsel. Az áfonya, ami kiváló jótékony hatásai miatt nem csak finom, hanem rendkívül egészséges is, igazi ízkavalkádot eredményez a tejbegrízzel együtt. Érdemes kipróbálni!

Nehézségi fok: könnyű

Időszükséglet: 90 perc

A recept hozzávalói (4 adag):

  • 1 liter tej 1,5 %-os
  • 15 dkg búzadara
  • 12 dkg eritrit (vagy egyéb energiamentes édesítőszer)
  • 4 tojásfehérje
  • 25 dkg áfonya

A recept elkészítése:

A tejet felforraljuk, majd állandó keverés mellett belefőzzük a búzadarát. Amikor sűrűsödni kezd, hozzáadjuk a tojásfehérjéből felvert habot, majd 4-5 evőkanálnyi áfonyát, végül ízesítjük édesítőszerrel. Az elkészült tejbegrízt bevizezett formába, vagy kompótos tálba öntjük, és hűlni hagyjuk. Tálaláskor lapos tányérra borítjuk, és díszítjük a maradék áfonyával.

A recept tápanyagtartalma:

A feltüntett tápanyag adatok tájékoztató jellegűek és csak az összetevők pontos mérése és a recept változatlan formában történő elkészítése esetén érvényesek. Bármilyen módosítás esetén újra kell számolni!

 

Energia

Szénhidrát

Fehérje

Zsír

1 adag

300 kCal/

46 g

15,9 g

4,4 g

Teljes mennyiség

1200 kCal/

184 g

63,6 g

17,6 g

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés