Diab-Pont Konyha

nálunk minden a cukorbetegekről szól

Szakácskönyvünk újdonságaiból:

  • Kacsacomb párolt káposztával, ésfőtt burgonyával

    Kacsacomb párolt káposztával, ésfőtt burgonyával A magyarok többsége csak étteremben fogyaszt kacsahúst, pedig otthon is egyszerűen és könnyen elkészíthető, ráadásul a kacsa húsa a legegészségesebbek…

  • Vargányás gombaleves

    Vargányás gombaleves Az ízletes vargánya feszes-ruganyos húsú és kellemes, kifejezetten nemes és finom ízű erdei gomba, ennek köszönheti másik nevét: úri gombának…

  • Mustáros marhasült, sült burgonyával

    Mustáros marhasült, sült burgonyával Ez a mennyiség önmagában 51g szénhidrátot tartalmaz, tehát nem lehet levest vagy desszertet párosítani hozzá. Azért érdemes megjegyezni, hogy nagyon…

  • Meggyes-gesztenyés palacsinta

    Meggyes-gesztenyés palacsinta Különleges ízpárosítás a mindenki által imádott palacsintán belül.

  • Nyírségi gombócleves

    Nyírségi gombócleves „Azt esszük, ami termett, nem igen válogatunk benne.” Tán ez a mondat fejezi ki a nyírségi emberek táplálkozását leginkább: burgonya,…

  • A zöld tea 10 bizonyított jótékony hatása

    Antioxidánst és különféle tápanyagokat tartalmaz, amelyek pozitívan befolyásolják a szervezet működését. A következőkben megnézzük a zöld tea 10 legkiválóbb hatását,…

  • Zsírok

    A zsírok cukorbetegek számára különösen veszélyes tápanyagok. Szigorúan figyelni kell a mennyiségükre, ugyanis ha túl sokat fogyasztunk belőlük és nem…

  • Fehérjék

    A cukorbetegek étrendjében a fehérjék fogyasztásának csak a szövődményként fellépő vesebetegség szabhat határt, de úgy mint semmi mást az életben,…

1 1 1 1 1 (4 Értékelés)

Áfonyás tejbegríz

A hétköznapi tejbegrízt könnyedén feldobhatjuk bármilyen gyümölccsel. Az áfonya, ami kiváló jótékony hatásai miatt nem csak finom, hanem rendkívül egészséges is, igazi ízkavalkádot eredményez a tejbegrízzel együtt. Érdemes kipróbálni!

Nehézségi fok: könnyű

Időszükséglet: 90 perc

A recept hozzávalói (4 adag):

  • 1 liter tej 1,5 %-os
  • 15 dkg búzadara
  • 12 dkg eritrit (vagy egyéb energiamentes édesítőszer)
  • 4 tojásfehérje
  • 25 dkg áfonya

A recept elkészítése:

A tejet felforraljuk, majd állandó keverés mellett belefőzzük a búzadarát. Amikor sűrűsödni kezd, hozzáadjuk a tojásfehérjéből felvert habot, majd 4-5 evőkanálnyi áfonyát, végül ízesítjük édesítőszerrel. Az elkészült tejbegrízt bevizezett formába, vagy kompótos tálba öntjük, és hűlni hagyjuk. Tálaláskor lapos tányérra borítjuk, és díszítjük a maradék áfonyával.

A recept tápanyagtartalma:

A feltüntett tápanyag adatok tájékoztató jellegűek és csak az összetevők pontos mérése és a recept változatlan formában történő elkészítése esetén érvényesek. Bármilyen módosítás esetén újra kell számolni!

 

Energia

Szénhidrát

Fehérje

Zsír

1 adag

300 kCal/

46 g

15,9 g

4,4 g

Teljes mennyiség

1200 kCal/

184 g

63,6 g

17,6 g

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés