Diab-Pont Konyha

nálunk minden a cukorbetegekről szól

Desszertek - receptek cukorbetegeknek

Áfonyás tejbegríz

A hétköznapi tejbegrízt könnyedén feldobhatjuk bármilyen gyümölccsel. Az áfonya, ami kiváló jótékony hatásai miatt nem csak finom, hanem rendkívül egészséges is, igazi ízkavalkádot eredményez a tejbegrízzel együtt. Érdemes kipróbálni!

aranygaluska

Talán nincs is olyan, aki ne szeretné ezt a desszertet, amely kiváló kiegészítője lehet egy tartalmas levesnek évszaktól függetlenül. Fogyókúrásnak még diétás változata sem igazán tekinthető, de időnként mindenki megengedhet magának egy ilyen mennyei fogást.

cremebrule

Ismerhetjük Creme Brulée vagy éppen Crema Catalana néven is, amely már számos étterem kínálatában szerepel. Igazi klasszikus desszert, amelynek karamellizált teteje alatt mennyi ízű krém van. A kezdők is kipróbálhatják, mert elkészítése nem túl bonyolult, az eredmény viszont annál nagyszerűbb!

csokiszuflé

A francia eredetű szuflé (soufflé) – vagyis felfújt – tipikus vendégváró finomság, amelyet néhány hozzávalóból elkészíthetünk. Az alapja mindig egy tojássárgájával kikevert massza, amelyet kemény habbá vert fehérjével lazítunk, ízesítése pedig az egyéb alapanyagoktól (csokoládé, gyümölcs, zöldségek, sajt stb.) függ. Édes és sós változatban egyaránt elkészíthetjük, ezúttal az ellenállhatatlan csokoládés változatot mutatjuk be.