Diab-Pont Konyha

nálunk minden a cukorbetegekről szól

Szakácskönyvünk újdonságaiból:

  • Kacsacomb párolt káposztával, ésfőtt burgonyával

    Kacsacomb párolt káposztával, ésfőtt burgonyával A magyarok többsége csak étteremben fogyaszt kacsahúst, pedig otthon is egyszerűen és könnyen elkészíthető, ráadásul a kacsa húsa a legegészségesebbek…

  • Vargányás gombaleves

    Vargányás gombaleves Az ízletes vargánya feszes-ruganyos húsú és kellemes, kifejezetten nemes és finom ízű erdei gomba, ennek köszönheti másik nevét: úri gombának…

  • Mustáros marhasült, sült burgonyával

    Mustáros marhasült, sült burgonyával Ez a mennyiség önmagában 51g szénhidrátot tartalmaz, tehát nem lehet levest vagy desszertet párosítani hozzá. Azért érdemes megjegyezni, hogy nagyon…

  • Meggyes-gesztenyés palacsinta

    Meggyes-gesztenyés palacsinta Különleges ízpárosítás a mindenki által imádott palacsintán belül.

  • Nyírségi gombócleves

    Nyírségi gombócleves „Azt esszük, ami termett, nem igen válogatunk benne.” Tán ez a mondat fejezi ki a nyírségi emberek táplálkozását leginkább: burgonya,…

  • A zöld tea 10 bizonyított jótékony hatása

    Antioxidánst és különféle tápanyagokat tartalmaz, amelyek pozitívan befolyásolják a szervezet működését. A következőkben megnézzük a zöld tea 10 legkiválóbb hatását,…

  • Zsírok

    A zsírok cukorbetegek számára különösen veszélyes tápanyagok. Szigorúan figyelni kell a mennyiségükre, ugyanis ha túl sokat fogyasztunk belőlük és nem…

  • Fehérjék

    A cukorbetegek étrendjében a fehérjék fogyasztásának csak a szövődményként fellépő vesebetegség szabhat határt, de úgy mint semmi mást az életben,…

1 1 1 1 1 (10 Értékelés)

Az igazi zamatos magyar ribizlit sajnos csak nagyon rövid ideig élvezhetjük, június közepétől július közepéig, ezért érdemes minél többet fagyasztva elraktároznunk belőle ínségesebb időkre akkor, amikor tehetjük, vagy kitűnő dzsemet is készíthetünk belőle akár diabetikus változatban is. Ez a gyümölcs híres rendkívül nagy mennyiségű C-vitamint tartalmáról, de jelentős kálium- forrás is.

Nehézségi fok: könnyű

Időszükséglet: 30 perc

A recept hozzávalói (1 adag):

A recept elkészítése:

A megtisztított ribizlit pépesre nyomjuk (áttörtjük krumplinyomón), majd egy fazékban jól összekeverjük a Dr. Oetker diabetikus befőzőcukorral és állandó kevergetés mellett erős lángon felforraljuk. Ha már folyamatosan forr, a lekvárt 1 percig folyamatos keverés mellett főzzük, majd levesszük a tűzről, de még egy rövid ideig kevergetjük. Az előkészített üvegeket peremig töltjük, csavaros tetővel lezárjuk, fejtetőre fordítjuk és kb. 5 percig így hagyjuk.

A recept tápanyagtartalma:

A feltüntett tápanyag adatok tájékoztató jellegűek és csak az összetevők pontos mérése és a recept változatlan formában történő elkészítése esetén érvényesek. Bármilyen módosítás esetén újra kell számolni!

 

Szénhidrát

1 adag

413 g

Teljes mennyiség

413 g

100g dzsem szénhidráttartalma: kb. 31g

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

A hét menüje

Minden héten új menü, részletes leírással, tápanyag számítással és bevásárlólistával. Szerdán küldjük, hogy a hétvégi bevásárlásból nehogy kimaradjon valami!

FELIRATKOZOM

A kategória recepjtei

cukorbetegwebaruhaz