Diab-Pont Konyha

nálunk minden a cukorbetegekről szól

Szakácskönyvünk újdonságaiból:

1 1 1 1 1 (10 Értékelés)

Az igazi zamatos magyar ribizlit sajnos csak nagyon rövid ideig élvezhetjük, június közepétől július közepéig, ezért érdemes minél többet fagyasztva elraktároznunk belőle ínségesebb időkre akkor, amikor tehetjük, vagy kitűnő dzsemet is készíthetünk belőle akár diabetikus változatban is. Ez a gyümölcs híres rendkívül nagy mennyiségű C-vitamint tartalmáról, de jelentős kálium- forrás is.

Nehézségi fok: könnyű

Időszükséglet: 30 perc

A recept hozzávalói (1 adag):

A recept elkészítése:

A megtisztított ribizlit pépesre nyomjuk (áttörtjük krumplinyomón), majd egy fazékban jól összekeverjük a Dr. Oetker diabetikus befőzőcukorral és állandó kevergetés mellett erős lángon felforraljuk. Ha már folyamatosan forr, a lekvárt 1 percig folyamatos keverés mellett főzzük, majd levesszük a tűzről, de még egy rövid ideig kevergetjük. Az előkészített üvegeket peremig töltjük, csavaros tetővel lezárjuk, fejtetőre fordítjuk és kb. 5 percig így hagyjuk.

A recept tápanyagtartalma:

A feltüntett tápanyag adatok tájékoztató jellegűek és csak az összetevők pontos mérése és a recept változatlan formában történő elkészítése esetén érvényesek. Bármilyen módosítás esetén újra kell számolni!

 

Szénhidrát

1 adag

413 g

Teljes mennyiség

413 g

100g dzsem szénhidráttartalma: kb. 31g

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

A hét menüje

Minden héten új menü, részletes leírással, tápanyag számítással és bevásárlólistával. Szerdán küldjük, hogy a hétvégi bevásárlásból nehogy kimaradjon valami!

FELIRATKOZOM

A kategória recepjtei