Diab-Pont Konyha

nálunk minden a cukorbetegekről szól

A cukorbeteg diéta miatt nem kell lemondania a megszokott ízekről, a kedvelt ételekről, csak tudatosan és mértékletesen kell beépítenie az étrendjébe. A legfontosabb különbség, hogy mérni és számolni kell!

A számolás nagy részét elvégeztük Ön helyett!

Receptgyűjteményünkben hagyományos ételek és ünnepi különlegességek egyaránt megtalálhatók a cukorbetegek számára átdolgozott formában, szénhidrát és kalóriaszámítással együtt. Ha van olyan kedvence, amit szeretne másokkal megosztani, küldje be nekünk, mi kiszámoljuk tápanyagtartalmát és közzétesszük.

Legújabb receptjeink cukorbetegek számára:

pestos tészta

Az olasz konyha egyik legnagyobb klasszikusa a pesto. Ez a hagyományosan mozsárban készülő szósz rendkívül sokoldalúan felhasználható és igen változatos alapanyagokból elkészíthető, legyen szó zöldfűszerekről, különböző zöldségekről vagy olajos magvakról. A legtöbbször tésztával fogyasztjuk, de kiválóan ízesíthetünk vele leveseket, kelt tésztákat, halakat és húsokat is.A pesto története az ókori Rómából ered, és talán a legnépszerűbb a genovai pestó. Hivatalosan csak az a pesto nevezhető genovainak, amely kizárólag Ligúria területén termesztett genovai bazsalikomból, olasz fokhagymából, fenyőmagból, sóból, extra szűz olívaolajból, parmezán és pecorino sajtból készül, ugyanis a ligúr kereskedők és vendéglátók létrehoztak egy konzorciumot, az eredeti receptet oltalom alá helyeztették és az alapanyagok származási helyét földrajzilag behatárolták. A pestos tészta villámgyorsan elkészíthető, és bár receptünkben kész pestoval dolgozunk, a saját készítésű sem igényel sokkal több időt.

A hét menüje

Minden héten új menü, részletes leírással, tápanyag számítással és bevásárlólistával. Szerdán küldjük, hogy a hétvégi bevásárlásból nehogy kimaradjon valami!

FELIRATKOZOM