Diab-Pont Konyha

nálunk minden a cukorbetegekről szól

A cukorbeteg diéta miatt nem kell lemondania a megszokott ízekről, a kedvelt ételekről, csak tudatosan és mértékletesen kell beépítenie az étrendjébe. A legfontosabb különbség, hogy mérni és számolni kell!

A számolás nagy részét elvégeztük Ön helyett!

Receptgyűjteményünkben hagyományos ételek és ünnepi különlegességek egyaránt megtalálhatók a cukorbetegek számára átdolgozott formában, szénhidrát és kalóriaszámítással együtt. Ha van olyan kedvence, amit szeretne másokkal megosztani, küldje be nekünk, mi kiszámoljuk tápanyagtartalmát és közzétesszük.

Legújabb receptjeink cukorbetegek számára:

Virslis leveles tészta

A leveles tészta az időhiánnyal küzdő háziasszonyok egyik legjobb barátja, érdemes kísérletezni vele, mert nemcsak rétes készíthető gyorsan belőle, hanem számos egyéb sós és édes finomság is. Természetesen a házi készítésű leveles tészta a legeslegjobb, de arra hétköznapokon nem jut időnk, ilyenkor a boltit használjuk, amiből mindig van pár csomag a mélyhűtőben.

Gulyásleves sertésből

Bármilyen különösnek tűnik, de a gulyás (pörkölt, paprikás) nemzeti étellé válása szoros összefüggésben állt II. József reformtörekvéseivel. Az uralkodó politikájával erősen veszélyeztette Magyarország jogi különállását, mivel azt Ausztriával és Csehországgal egy egységes birodalommá kívánta olvasztani. A kiváltságait féltő nemesség a magyar nyelv védelme és a magyar ruha újbóli divatba hozása mellett egy egyszerű alföldi pásztorételben vélte megtalálni azt az ételt, amely a magyar nép egységét és egyéni jellegét hangsúlyozza. Kiválasztódásának több oka is volt. Sajátos megjelenése (a paprika szép, egyéni színt adott neki), valamelyes ismertsége, amit az utazók, katonák révén ért el, sokat nyomott a latban, de az elsődleges ok egészen más volt. A gulyást színmagyar ételnek tartották, hiszen az Alföldnek olyan részéből származott (a Nagykunság, a Hortobágy és peremvidékei), amelyet a legkevésbé ért el a Dunántúlon igen jellemző „elnémetesedés”. Ilyen ételt a magyar nemesség asztalán nemigen lehetett volna találni, ezért esett egy pásztorételre a választás.

Fahéjas szilvaleves

Friss szilvából vagy szilvakompótból is elkészíthetjük ezt az illatos gyümölcslevest. A fahéjtól és szegfűszegtől izgalmas leves alig pár perc alatt elkészül, melegen és hidegen is fogyaszthatjuk. Pürésítve akár poharas desszert is válhat belőle.

A hét menüje

Minden héten új menü, részletes leírással, tápanyag számítással és bevásárlólistával. Szerdán küldjük, hogy a hétvégi bevásárlásból nehogy kimaradjon valami!

FELIRATKOZOM