Diab-Pont Konyha

nálunk minden a cukorbetegekről szól

A cukorbeteg diéta miatt nem kell lemondania a megszokott ízekről, a kedvelt ételekről, csak tudatosan és mértékletesen kell beépítenie az étrendjébe. A legfontosabb különbség, hogy mérni és számolni kell!

A számolás nagy részét elvégeztük Ön helyett!

Receptgyűjteményünkben hagyományos ételek és ünnepi különlegességek egyaránt megtalálhatók a cukorbetegek számára átdolgozott formában, szénhidrát és kalóriaszámítással együtt. Ha van olyan kedvence, amit szeretne másokkal megosztani, küldje be nekünk, mi kiszámoljuk tápanyagtartalmát és közzétesszük.

Legújabb receptjeink cukorbetegek számára:

Sült bőrös karaj

Mentés

Mentés

Egy jó kis szaftos, omlós sült mellé nem is kívánhatunk jobbat vagy többet, mint egy finom párolt káposztát. Fontos azonban, hogy a hús valóban omlós legyen, ne száradjon ki, de természetesen, ha elkészíti receptünket,garantált a siker.

Borsos tokány tarhonyával

Csikós vagy debreceni? Hentes- vagy borsos, netán frankfurti? Egy jó tokánynak nincs párja. A pörkölt módra elkészült étel erdélyi eredetű, a vékony, ujjnyi csíkokra vágott húsdarabok valószínűsíthetően a pusztákon vándorló magyarok ősi tartósító módszerének továbbélését jelzik. Természetesen ahány ház, annyiféle szokás, de az igazi tokány lelke a bors és a majoránna. Készíthető sertés-, marha-, vad- és baromfihúsból is. Borssal, gombával, füstölt szalonnával készítve, tejföllel ízesítve mennyei.

A hét menüje

Minden héten új menü, részletes leírással, tápanyag számítással és bevásárlólistával. Szerdán küldjük, hogy a hétvégi bevásárlásból nehogy kimaradjon valami!

FELIRATKOZOM