Diab-Pont Konyha

nálunk minden a cukorbetegekről szól

A cukorbeteg diéta miatt nem kell lemondania a megszokott ízekről, a kedvelt ételekről, csak tudatosan és mértékletesen kell beépítenie az étrendjébe. A legfontosabb különbség, hogy mérni és számolni kell!

A számolás nagy részét elvégeztük Ön helyett!

Receptgyűjteményünkben hagyományos ételek és ünnepi különlegességek egyaránt megtalálhatók a cukorbetegek számára átdolgozott formában, szénhidrát és kalóriaszámítással együtt. Ha van olyan kedvence, amit szeretne másokkal megosztani, küldje be nekünk, mi kiszámoljuk tápanyagtartalmát és közzétesszük.

Legújabb receptjeink cukorbetegek számára:

Mediterráncsirkeragu

A déli országok ételkészítési technikáit érdemes megismerni és alkalmazni, hiszen egyrészt nagyon egészségesen táplálkoznak, másrészt a nagy meleg miatt kevés időt töltenek a konyhában. Így általában viszonylag rövid idő alatt készítik el a könnyű, finom és egészséges fogásokat, amit ez a recept is bizonyít.

vargabéles

A vargabéles az egyik legkönnyebben elkészíthető túrós édesség. Az eredeti receptet az erdélyi Darvas vendéglő szakácsnőjének, Darvasnénak szokták tulajdonítani. A szakácsnő bélese állítólag olyan híres volt, hogy Kolozsvárról először taxival a repülőtérre, majd onnan repülővel Budapestre szállították minden nap a melegen kisült tésztát.

csirkeraguleves

Klasszikus alaprecept, amit mindenkinek illik ismernie. Ez egy tipikus Jolly Joker, hiszen ha nincs semmilyen ötletünk, akkor ez mindig előhúzható és valószínűleg még a kevésbé levesesek is szeretik.

Székelykáposzta crop

Az étel keletkezésébe több korabeli elbeszélés enged bepillantást. Az egyik közkedvelt történet szerint Székely József főlevéltáros – Petőfivel az oldalán – kissé kései órában érkezett meg a törzshelyének számító Komló-kertbe, ahol már nem nagyon tudtak mit enni adni a megéhezett hivatalnoknak. Mikor a kocsmáros elsorolta, hogy miből maradt, Székely a savanyúkáposzta-főzeléket és a pörköltet összeöntette, és azt kérte – kínjában – kései ebédre. Más feltételezések szerint az egész székelygulyás-história nem is a Komló-kertben, hanem néhány házzal arrébb, egy másik étteremben született. Igaz, az elkövető személye ebben a történetben is Székely József, Petőfi barátja, de a színhely ezúttal az Arany Sas fogadó. Míg az első történetben a véletlen és a véges konyhai készletek játszottak közre az étel születésénél, addig az Arany Sasban zajló cselekmények hátterében Székely korszakalkotó ötlete állt, amivel felkereste az étterem tulajdonosát, s rávette, hogy elkészítse számára a megálmodott ételt.

Szecsuáni csirke

A különlegesen egyedi, mással össze nem hasonlítható kínai konyha egyik elmaradhatatlan alapanyaga az üvegtészta. A tészta a mungó bab nagyon finomra őrölt lisztjéből, valamint vízből készül. A mungó bab lisztje azért különleges, mert kiemelkedően magas fehérje tartalmánál és alacsony zsír és szénhidrát tartalmánál fogva sokkalta értékesebb tápanyag, mint a búzaliszt. Mindez szecsuáni módra elkészített csirkével, felséges fogás.

A hét menüje

Minden héten új menü, részletes leírással, tápanyag számítással és bevásárlólistával. Szerdán küldjük, hogy a hétvégi bevásárlásból nehogy kimaradjon valami!

FELIRATKOZOM