Diab-Pont Konyha

nálunk minden a cukorbetegekről szól

1 1 1 1 1 (1 Értékelés)

A hónap első hétvégéjén kihasználjuk a padlizsán szezont és töltött változatban készítjük el. Bár összességében nem túl gyorsan készül el ez az étel, de szerencsére szinte „magától", hiszen a szószt csak néhányszor kell megkevernünk, ha pedig már beraktuk a sütőbe, nincs is vele dolgunk, csak majd megenni. Hasonlóképpen a desszert is több órát vesz igénybe, de nagyrészt a fagyasztóban teszi a dolgát, ráadásul természetesen előre is elkészíthető!

Töltött padlizsán

töltött padlizsán

Igazi szezonális nyári étel, amelynek egyre több rajongója van.

Nehézségi fok: könnyű

Időszükséglet: 120 perc

A recept hozzávalói (4 adag):

 

  • 400 g sertéslapocka
  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • 20 ml olaj
  • 2 db közepes méretű padlizsán
  • 1 db hámozott paradicsom konzerv
  • 100 g trappista sajt
  • só, bors, oregánó, bazsalikom

töltött padlizsán alap

 

A recept elkészítése:

 

A padlizsánokat megmossuk, kettévágjuk, megsózzuk és tepsire rakjuk. A töltelékhez a hagymát felaprítjuk, sóval, borssal ízesítjük, olajon megpároljuk. A darált húst is hozzáadjuk, kicsit lepirítjuk, majd felöntjük a paradicsommal, fűszerezzük oregánóval, bazsalikommal és puhára pároljuk. A kész paradicsomos húst a padlizsánokba töltjük, megszórjuk reszelt sajttal, előmelegített 200 fokos sütőben kb. 30-40 percig sütjük, míg a sajt megpirul.

 

A recept tápanyagtartalma:

A feltüntett tápanyag adatok tájékoztató jellegűek és csak az összetevők pontos mérése és a recept változatlan formában történő elkészítése esetén érvényesek. Bármilyen módosítás esetén újra kell számolni!

 

Energia

Szénhidrát

Fehérje

Zsír

1 adag

348 kCal/

11 g

30 g

20 g

Teljes mennyiség

1392 kCal/

44 g

120 g

80 g

 

 

Fagylalttorta

fagylalttorta

Ha szeretnénk elkápráztatni környezetünket - vagy csak kényeztetni magunkat -, ezzel a desszerttel sikerülni fog! Nyáron kötelező fogás, de az év bármely időszakában remek finomság!

Nehézségi fok: könnyű

Időszükséglet: 20 perc

A recept hozzávalói (4 adag):

 

 

A recept elkészítése:

 

A tojást megmossuk, szétválasztjuk, a sárgáját az eritritollal elkeverjük. Hozzáadjuk a kakaóport és a piskótalisztet és csomómentesre keverjük. Felverjük a fehérjét és több részletben a tojásos masszához forgatjuk. Sütőpapírral kibélelt kb. 12 x 23 cm-es tepsibe öntjük és előmelegített 160-180 fokos sütőben 10 perc alatt megsütjük. Amíg hűl a piskóta, elkészítjük a háromból az egyik ízesítésű fagylaltot, 2 dl tejjel felhabosítjuk robotgép segítségével. Egy a piskóta lapnál nagyobb alufóliát letépünk, és óvatosan alá rakjuk, majd a széleit felhajtjuk a piskóta szélénél, hogy a rárétegezett fagylalt habot majd megtartsa ez a perem, amíg az meg nem fagy a hűtőben. Rákanalazzuk a fagyit és 2 órára betesszük a fagyasztóba. A másik két ízű fagylaltot is elkészítjük és rétegezzük ezzel a módszerrel, de a harmadik réteg után várjunk legalább 4 órát, mielőtt felvágnánk a parfé tortát.

 

A recept tápanyagtartalma:

A feltüntett tápanyag adatok tájékoztató jellegűek és csak az összetevők pontos mérése és a recept változatlan formában történő elkészítése esetén érvényesek. Bármilyen módosítás esetén újra kell számolni!

 

Energia

Szénhidrát

Fehérje

Zsír

1 adag

328 kCal/

41 g

14,5 g

15 g

Teljes mennyiség

1312 kCal/

164 g

58 g

60 g

 

 

Bevásárló lista 4 személyre és egy tortához:

A hét menüje

Minden héten új menü, részletes leírással, tápanyag számítással és bevásárlólistával. Szerdán küldjük, hogy a hétvégi bevásárlásból nehogy kimaradjon valami!

FELIRATKOZOM