Diab-Pont Konyha

nálunk minden a cukorbetegekről szól

1 1 1 1 1 (1 Értékelés)

Az iskolakezdés utáni valódi első hétvégére egy kiadós menüsort állítottunk össze, mert mindannyiunknak szükségünk van egy kis energia-tartalékra az elkövetkező időszakban.

Sült bőrös karaj párolt káposztával

Sült bőrös karaj

Mentés

Mentés

Egy jó kis szaftos, omlós sült mellé nem is kívánhatunk jobbat vagy többet, mint egy finom párolt káposztát. Fontos azonban, hogy a hús valóban omlós legyen, ne száradjon ki, de természetesen, ha elkészíti receptünket,garantált a siker.

Nehézségi fok: könnyű

Időszükséglet: 80 - 90 perc

A recept hozzávalói (4 adag):

  • 50 dkg bőrös sertés (vagy malac) karaj, csont nélkül
  • konyhasó
  • fokhagyma
  • 1/2 dl sör
  • 1 kg fejes káposzta
  • 2 evőkanál olaj
  • konyhasó
  • köménymag
  • ecet
  • folyékony édesítőszer

A recept elkészítése:

A karajt megmossuk, a bőrt kockákra bevagdaljuk. Kissé megsózzuk, majd bedörzsöljük zúzott fokhagymával. A fűszerezett karajt fólia zacskóba rakjuk, és sütőben hőálló tálba téve pároljuk. Mikor a hús majdnem megpuhult, óvatosan levesszük a fóliát, és a húst szeleteljük fel kb. 1 cm vastag szeletekre. A hússzeleteket a hőálló tálba téve locsoljuk meg a pecsenyelével és a sörrel, és addig süssük a sütőben, míg a hús megpirul, és a bőr ropogósra sül.
Míg a hús a sütőben párolódik, elkészítjük a párolt káposztát. A fejes káposztát vékony csíkokra gyaluljuk. Az olajon átfuttatva a káposztát fedő alatt pároljuk, ízesítjük sóval, köménymaggal. Amikor félig megpuhult, hozzáadjuk az ecetet, és készre pároljuk. Amikor elkészült ízlés szerint utóízesítjük folyékony édesítőszerrel. Tálalhatjuk petrezselymes burgonyával, vagy hagymás burgonyával

A recept tápanyagtartalma:

A feltüntett tápanyag adatok tájékoztató jellegűek és csak az összetevők pontos mérése és a recept változatlan formában történő elkészítése esetén érvényesek. Bármilyen módosítás esetén újra kell számolni!

 

Energia

Szénhidrát

Fehérje

Zsír

1 adag

440 kCal/

15,5 g

25,6 g

36,2 g

Teljes mennyiség

1760 kCal/

62 g

102,4 g

144,8 g

Petrezselymes burgonya

Petrezselymes krumpli

A nagy klasszikus nem maradhat ki egyetlen receptgyűjteményből sem!

Nehézségi fok: könnyű

Időszükséglet: 30 - 35 perc

A recept hozzávalói (4 adag):

 

  • 80 dkg burgonya
  • 1 csomag petrezselyem zöld
  • 2 evőkanál olaj

 

A recept elkészítése:

 

A megtisztított burgonyát kockára daraboljuk. Enyhén sós vízben puhára főzzük, majd leszűrjük. Míg a burgonya fő, a megmosott petrezselyem zöldet apróra vágjuk. Felmelegített olajon átfuttatjuk, majd a burgonyára öntjük. Óvatosan összekeverés után tálaljuk.

 

A recept tápanyagtartalma:

A feltüntett tápanyag adatok tájékoztató jellegűek és csak az összetevők pontos mérése és a recept változatlan formában történő elkészítése esetén érvényesek. Bármilyen módosítás esetén újra kell számolni!

 

Energia

Szénhidrát

Fehérje

Zsír

1 adag

225 kCal/

40 g

5 g

5 g

Teljes mennyiség

900 kCal/

160 g

20 g

20 g

 

 

Mentés

Mentés

Bevásárló lista

  • 50 dkg bőrös karaj
  • 1 kg fejes káposzta
  • 1 kg burgonya
  • 1 csomag petrezselyem zöld
    Szükség szerint:
  • olaj
  • fokhagyma
  • sör
  • konyhasó
  • köménymag
  • ecet
  • édesítőszer

A hét menüje

Minden héten új menü, részletes leírással, tápanyag számítással és bevásárlólistával. Szerdán küldjük, hogy a hétvégi bevásárlásból nehogy kimaradjon valami!

FELIRATKOZOM