Diab-Pont Konyha

nálunk minden a cukorbetegekről szól

1 1 1 1 1 (1 Értékelés)

Ezen a hétvégén még visszacsempésszük a nyarat egy mediterrán hangulatú főétellel, de a desszert már egyértelműen az őszt idézi.

Firenzei sült zöldségek sült csirkével

Firenzei sültzöldségek csirkével

Érdemes kihasználni a frissen termő zöldségek szezonját és elkészíteni belőlük ezt a mediterrán fogást. Nem csak finom, hanem egészséges is!

Nehézségi fok: könnyű

Időszükséglet: 90 - 120 perc

A recept hozzávalói (4 adag):

 

  • 30 dkg cukkíni
  • 30 dkg padlizsán
  • 30 dkg paradicsom
  • 20 dkg vöröshagyma
  • 3 evőkanál olíva olaj
  • 10 dkg trappista sajt
  • bazsalikom
  • oreganó
  • tengeri só
  • 4 db felső csirkecomb (kb. 10 dkg hússal/fő)
  • sült csirke fűszersó
  • 2 evőkanál olaj

 

A recept elkészítése:

 

A csirkecombokat megmossuk, sült csirke fűszersóval megszórjuk. Hőálló edénybe tesszük, a tetejét meglocsoljuk 2 evőkanálnyi olajjal. Alufóliával lefedve sütőben pároljuk. Közben a cukkínit és a padlizsánt felkockázzuk, a paradicsomot felkarikázzuk, a vöröshagymát vékony cikkekre vágjuk. Két evőkanál olajon a vöröshagymát megfonnyasztjuk, majd hozzáadjuk a cukkíni és a padlizsán kockákat. Ízesítjük sóval, bazsalikommal és oregánóval, és magas hőmérsékleten ressre sütjük. Hőálló tálat a maradék olajjal kikenjük, a tál aljába rakjuk a sült zöldséget. Beborítjuk a paradicsom karikákkal, és a tetejére reszeljük a sajtot. Előmelegített sütőben addig sütjük, míg a sajt ráolvad, és kicsit megpirul. Amikor a csirkehús is megpuhult, az alufóliát eltávolítva a csirkehúst is addig sütjük, míg megpirul.

 

A recept tápanyagtartalma:

A feltüntett tápanyag adatok tájékoztató jellegűek és csak az összetevők pontos mérése és a recept változatlan formában történő elkészítése esetén érvényesek. Bármilyen módosítás esetén újra kell számolni!

 

Energia

Szénhidrát

Fehérje

Zsír

1 adag

445 kCal/

14,4 g

28 g

32,5 g

Teljes mennyiség

1780 kCal/

57,6 g

112 g

130 g

 

 

Mentés

Mentés

Sütőtök-krém

Sütőtök krém

A sütőtökért rajongók minden bizonnyal értékelni fogják ezt az egyszerű, ám nagyszerű receptet.

Nehézségi fok: könnyű

Időszükséglet: 90 -120 perc

A recept hozzávalói (4 adag):

 

  • 1 db kanadai bébitök (kb. 80 dkg)
  • 3 dkg mazsola
  • ½ dl 100 %-os narancslé
  • 1 db citrom
  • 2 evőkanál diétás méz
  • 1 evőkanál rum (vagy pici rum aroma)

 

A recept elkészítése:

 

Egy tálkában a narancslébe előző nap áztassuk be a mazsolát. A tököt alaposan mossuk meg, töröljük szárazra. Vágjuk félbe, a magokat kikaparva, előmelegített sütőben süssük meg. A megsült tök húsát vájjuk ki, egy részét tegyük félre díszítéshez. A többit turmixoljuk össze a mazsoláról leszűrt narancslével, rummal ( ez el is hagyható), diétás mézzel és reszelt citromhéjjal. A kész krémbe keverjük bele az áztatott mazsolát, rakjunk bele csipetnyi sót, és ízesítsük tetszés szerint citromlével. Osszuk el üveg tálkákba és díszítsük az apró kockára vágott, félretett sült tökkel és citrom karikával. Fogyasztás előtt tetszés szerint le is hűthetjük.

 

A recept tápanyagtartalma:

A feltüntett tápanyag adatok tájékoztató jellegűek és csak az összetevők pontos mérése és a recept változatlan formában történő elkészítése esetén érvényesek. Bármilyen módosítás esetén újra kell számolni!

 

Energia

Szénhidrát

Fehérje

Zsír

1 adag

231 kCal/

46,4 g

3,2 g

3 g

Teljes mennyiség

924 kCal/

185,6 g

12,8 g

12 g

 

 

Mentés

Mentés

Bevásárló lista

  • 30 dkg cukkíni
  • 30 dkg padlizsán
  • 30 dkg paradicsom
  • 20 dkg vöröshagyma
  • 10 dkg trappista sajt
  • 4 db felső csirkecomb
  • sült csirke fűszersó
  • kb. 1 kg-os bébitök
  • 1 db narancs, vagy 2 dl-es 100 %-os narancslé
  • 1 db citrom
  • diétás méz
  • 3 dkg mazsola

Szükség szerint:

  • olíva olaj
  • olaj
  • oregánó
  • bazsalikom
  • tengerisó
  • rum, vagy rum aroma

A hét menüje

Minden héten új menü, részletes leírással, tápanyag számítással és bevásárlólistával. Szerdán küldjük, hogy a hétvégi bevásárlásból nehogy kimaradjon valami!

FELIRATKOZOM