Diab-Pont Konyha

nálunk minden a cukorbetegekről szól

1 1 1 1 1 (1 Értékelés)

A hónap második hétvégéjén ismét viszonylag gyors ételeket készítünk, egy gyors ananászkrémlevest, mely desszertnek is kiváló és egy ízletes, szaftos, mustárban pácolt sertést. A főételhez köretként risottót tálalunk, melyet egy kicsit újragondolva, sima fehér rizs helyett gersliből, azaz árpagyöngyből készítünk. A szénhidrát mennyiségre azonban figyeljünk! Az árpagyöngy risotto ugyanis elég magas szénhidráttartalmú köret.

 Ananászkrémleves

ananászkrémleves

Remek hűsítő és remek frissítő folyadék, amely nem utolsósorban igen tápláló is. A szénhidrát tartalmával azonban mindenképpen számolni kell!

Nehézségi fok: könnyű

Időszükséglet: 5 perc

A recept hozzávalói (4 adag):

 

ananászkrémleves alap

 

A recept elkészítése:

 

A hozzávalókat egy adagra turmixgépbe öntjük, hogy jól elférjen, majd az egészet jól összeturmixoljuk. Nagy melegben lehűtve kifejezetten frissítő leves, vagy akár tízóraiként, uzsonnaként is fogyasztható ital.

 

A recept tápanyagtartalma:

A feltüntett tápanyag adatok tájékoztató jellegűek és csak az összetevők pontos mérése és a recept változatlan formában történő elkészítése esetén érvényesek. Bármilyen módosítás esetén újra kell számolni!

 

Energia

Szénhidrát

Fehérje

Zsír

1 adag

179 kCal/

16 g

7,5 g

9 g

Teljes mennyiség

716 kCal/

66 g

30 g

36 g

 

 

Mustárban pácolt sertés árpagyöngy risottoval

Mustárossertéslapocka

Igen ízletes és különleges fogás, amelyet gyorsan elkészíthetünk, azonban figyelni kell arra, hogy szénhidráttartalma nem alacsony!

Nehézségi fok: könnyű

Időszükséglet: 60 perc

A recept hozzávalói (4 adag):

 

  • 400 g sertéslapocka
  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • 20 ml olaj
  • 200 g árpagyöngy
  • 3-4 dl húsleves, vagy zöldségleves
  • 10 g vaj
  • 2-3 evőkanál mustár
  • só, bors

mustárban pácolt sertés árpagyöngyrisottoval alap

 

A recept elkészítése:

 

A lapockát megmossuk, és 4 egyforma szeletre vágjuk. Sózzuk, borsozzuk és megkenjük a mustárral. A hagymát megpucoljuk, felaprítjuk, a felét elkezdjük párolni az olajon egy serpenyőben, a másik felét pedig egy edénybe dobjuk. Utóbbihoz adjuk az árpagyöngyöt, sózzuk, borsozzuk, felöntjük a meleg leves egy részével és elkezdjük főzni. Közben a megpárolt hagymán kisütjük a lapocka szeleteket. Ahogy az árpagyöngyről elfő a lé, mindig pótoljuk és kevergessük. Ha megpuhult, dobjuk hozzá a vajat, keverjük el és már tálalhatunk is.

 

A recept tápanyagtartalma:

A feltüntett tápanyag adatok tájékoztató jellegűek és csak az összetevők pontos mérése és a recept változatlan formában történő elkészítése esetén érvényesek. Bármilyen módosítás esetén újra kell számolni!

 

Energia

Szénhidrát

Fehérje

Zsír

1 adag

421 kCal/

43 g

26 g

16 g

Teljes mennyiség

1684 kCal/

172 g

104 g

64 g

 

 

Bevásárló lista 4 személyre:

  •  400 g sertéslapocka
  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • 20 ml olaj
  • 200 g árpagyöngy
  • 3-4 dl húsleves, vagy zöldségleves
  • 60 g vaj
  • 2-3 evőkanál mustár
  • só, bors
  • 40 g eritritol
  • 40 g kókuszreszelék
  • 160 g cukrozatlan ananászbefőtt
  • 8 dl tej

A hét menüje

Minden héten új menü, részletes leírással, tápanyag számítással és bevásárlólistával. Szerdán küldjük, hogy a hétvégi bevásárlásból nehogy kimaradjon valami!

FELIRATKOZOM