Diab-Pont Konyha

nálunk minden a cukorbetegekről szól

1 1 1 1 1 (1 Értékelés)

Ezen a hétvégén egy klasszikus főzeléket készítünk: parajfőzeléket, de nem a hagyományos tojásos feltéttel, hanem sült csirkével tálaljuk. A desszert elkészítéséhez fagylaltport használunk, mégsem fagylalt lesz belőle, viszont segítségével nagyban megkönnyítjük magunknak a krém gyártás folyamatát, hiszen csak tejjel kell elkevernünk a fagylalt porunkat. Ennél turbósabb módszert pedig keresve sem találhatnánk a krém elkészítésére.

Parajfőzelék sült csirkével

parajfőzelék sültcsirkével

A spenót érzelmi kérdés: nagyon lehet imádni... vagy nagyon nem. Az ez utóbbi táborhoz tartozóknak is érdemes kipróbálni receptünket, mert csodákra képes!

Nehézségi fok: könnyű

Időszükséglet: 45 perc

A recept hozzávalói (4 adag):

 

1000 g paraj
5 dl tej
1 evőkanál zéró-6-lisztkeverék
20 ml olaj
400 g csirke
só, bors, fokhagyma

 

 

A recept elkészítése:

 

A spenót leveleket megmossuk, lecsepegtetjük, forró vízben pár perc alatt megfonnyasztjuk, majd leszűrjük és felaprítjuk. A csirkemellet megmossuk, sózzuk, borsozzuk és sütőzacskóban 200 fokon megsütjük. Ha van akkora szerencsénk, hogy előzőleg maradt egész sült csirkéből maradékunk, azt is bátran felhasználhatjuk. Az olajat felmelegítjük, beletesszük a lisztet, pár percig hevítjük, de nem pirítjuk meg nagyon. Hozzányomjuk a fokhagymát, majd az aprított spenótot is belekeverjük, sózzuk, borsozzuk. Felöntjük a tejjel és az egészet jól összeforraljuk. Ha kész megkóstoljuk, beállítjuk az ízeket és már tálalhatunk is.

 

A recept tápanyagtartalma:

A feltüntett tápanyag adatok tájékoztató jellegűek és csak az összetevők pontos mérése és a recept változatlan formában történő elkészítése esetén érvényesek. Bármilyen módosítás esetén újra kell számolni!

 

Energia

Szénhidrát

Fehérje

Zsír

1 adag

280 kCal/

12 g

37 g

9 g

Teljes mennyiség

1120 kCal/

480 g

148 g

36 g

 

 

Joghurt szelet

joghurt szelet

Finom, könnyed desszert, bár a szénhidráttal muszáj kalkulálni!

Nehézségi fok: könnyű

Időszükséglet: 30 perc

A recept hozzávalói (4 adag):

 

joghurt szelet alap

 

A recept elkészítése:

 

A krémhez a fagylaltport és a tejet turmixszal habosra keverjük, majd a hűtőbe (nem a fagyasztóba) tesszük, hogy megdermedjen. A tojássárgáját az eritritollal elkeverjük, a fehérjét felverjük, majd a kakaó poros liszt keverékével felváltva a sárgájához adjuk. A masszát 160-170 fokos előmelegített sütőben kb 10 perc alatt megsütjük. Megvárjuk, míg kihűl a vékony csokis piskótalapunk, majd rákanalazzuk a joghurtos habot és ismét betesszük a hűtőbe. Vizes késsel felvágva tálaljuk.

 

A recept tápanyagtartalma:

A feltüntett tápanyag adatok tájékoztató jellegűek és csak az összetevők pontos mérése és a recept változatlan formában történő elkészítése esetén érvényesek. Bármilyen módosítás esetén újra kell számolni!

 

Energia

Szénhidrát

Fehérje

Zsír

1 adag

268 kCal/

33 g

7,4 g

14 g

Teljes mennyiség

1072 kCal/

132 g

29,6 g

56 g

 

 

Bevásárló lista 4 személyre:

A hét menüje

Minden héten új menü, részletes leírással, tápanyag számítással és bevásárlólistával. Szerdán küldjük, hogy a hétvégi bevásárlásból nehogy kimaradjon valami!

FELIRATKOZOM