Diab-Pont Konyha

nálunk minden a cukorbetegekről szól

1 1 1 1 1 (0 Értékelés)

Ezen a hétvégén a sült csirkét gyümölccsel kombináljuk. Bár a nyári gyümölcs özönnek vége és az ősz felén is túl vagyunk már, mégsem szabad lemondanunk ezekről a vitaminforrásokról. Sütés, főzés során ugyan sokat veszítenek az értékes összetevőikből, azonban a választékot illetően továbbra sem kell aggódnunk, csak átalakul a paletta, de szerényebb a hideg időkben sem lesz. Ezúttal ananásszal dobjuk fel a csirkemellet, ami így szaftos és ízes lesz. Hawaii pizza kedvelők figyelem! Ebben az ételben az összes finom feltét és az olvadt sajt is találkozik, egyedül a pizza tészta cserélődik le fehérjében gazdag csirkemellre. Desszertként egy újabb csokis élvezet készül, naranccsal megbolondítva. Ez a klasszikus párosítás a prémium kategóriás táblás csokikban régóta ismert, de ez az ízvilág megérdemel egy egész tortát!

 Hawaii csirkemell

hawaii csirke

A hawaii a magyar konyhában annyit jelent, hogy ananásszal. Nem igazán lehet tudni, hogy miért és hogyan került ez a jelző a receptek elé, annyi azonban bizonyos, hogy a csirke és az ananász remek párosítás. Tessék kipróbálni!

Nehézségi fok: könnyű

Időszükséglet: 60 perc

A recept hozzávalói (4 adag):

 

  • 400 g csirkemell
  • 40 g csirkesonka
  • 20 ml olaj
  • 200 g cukrozatlan ananász befőtt, vagy friss ananász
  • 100 g reszelt sovány sajt
  • 180 g barna rizs
  • só, bors, fokhagyma

hawaii csirke alap

 

A recept elkészítése:

 

A csirkemellet megmossuk, 4 szeletre vágjuk, megkenjük az olajjal és sózzuk, borsozzuk. A tepsibe tesszük a szeleteket és mindegyikre jöhet egy szelet sonka és egy karika ananász, majd az egészet megszórjuk a reszelt sajttal. 200 fokos előmelegített sütőben először alufóliával lefedve 20 percig, majd anélkül is 20-30 percig. Közben a barna rizst ízesítésként egy gerezd fokhagymával megfőzzük, sózzuk, borsozzuk, akár fűszerezhetjük petrezselyemmel, vagy oregánóval, bazsalikommal is. Tálaláskor egy-egy szelet húst teszünk a rizs halmokra.

 

A recept tápanyagtartalma:

A feltüntett tápanyag adatok tájékoztató jellegűek és csak az összetevők pontos mérése és a recept változatlan formában történő elkészítése esetén érvényesek. Bármilyen módosítás esetén újra kell számolni!

 

Energia

Szénhidrát

Fehérje

Zsír

1 adag

402 kCal/

41 g

37 g

9 g

Teljes mennyiség

1608 kCal/

164 g

148 g

36 g

 

 

Narancsos csokibomba

narancsos csokibomba

Ez a tipikus "búfelejtő", amely még a legszürkébb őszi és téli időjárást is nemcsak hogy képes semlegesíteni, de egyenesen ünnepivé varázsolja. A karácsonyi ünnepi fogás részeként is kiválóan megállja a helyét!

Nehézségi fok: közepes

Időszükséglet: 45 perc

A recept hozzávalói (4 adag):

 

3 db tojás
60 g eritritol
30 g piskótaliszt
85 g vaj
2 evőkanál kakaó
1 evőkanál zéró-6-lisztkeverék
0,8 dl 1,5 %-os tej
1 dl narancslé és a reszelt héja

narancsos csokibomba alap 1

 

A recept elkészítése:

 

A piskótához szükségünk van 3 tojásfehérjére és 2 sárgájára. Utóbbit 35 g eritritollal kikeverjük, majd apránként hozzáadjuk a piskótalisztet és a fehérjéből vert habot, óvatosan, hogy ne törjön össze. A masszát egy sütőpapírral kibélelt 15 cm átmérőjű 4 szeletes kerek tortaformába öntjük és 180 fokos előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt megsütjük. Közben a krémhez egy edényben felmelegítjük a tejet, de ne forraljuk fel. A tojás sárgáját és 25 g eritritolt elkeverünk, hozzáadjuk a kakaó port és a lisztet, majd óvatosan a langyos tejből is öntünk bele, hogy fellazítsuk a masszát. Így kellően fel is melegszik és nem fog kicsapódni a sárgája, amikor a tejbe öntjük. Elkeverjük a csokis tojássárgájás folyadékot a tejjel, majd belereszeljük a narancs héját és beleöntjük a levét. Állandóan kevergetve felforraljuk a krémet, ekkor fog besűrűsödni, majd levesszük a tűzről és beledobjuk a vajat. A meleg krémben könnyen el tudjuk kavarni és amikor kihűlt, szépen kenhetővé és fényessé válik tőle. A kihűlt piskótát kettévágjuk, megtöltjük a krém kb. 1/3 –ával, a maradékkal pedig kívülről is bevonjuk a tortát. A tetején jól mutat egy kis reszelt narancshéj.

 

A recept tápanyagtartalma:

A feltüntett tápanyag adatok tájékoztató jellegűek és csak az összetevők pontos mérése és a recept változatlan formában történő elkészítése esetén érvényesek. Bármilyen módosítás esetén újra kell számolni!

 

Energia

Szénhidrát

Fehérje

Zsír

1 adag

310 kCal/

10 g

7,7 g

22 g

Teljes mennyiség

1240 kCal/

40 g

30,8 g

88 g

 

 

Bevásárló lista 4 személyre:

A hét menüje

Minden héten új menü, részletes leírással, tápanyag számítással és bevásárlólistával. Szerdán küldjük, hogy a hétvégi bevásárlásból nehogy kimaradjon valami!

FELIRATKOZOM