Diab-Pont Konyha

nálunk minden a cukorbetegekről szól

1 1 1 1 1 (1 Értékelés)

A hónap utolsó hétvégéjén ismét viszonylag gyors ételeket készítünk, bár a leves hosszabb ideig fő, de az előkészítés után már semmi dolgunk nincs vele, amíg el nem készül. Közben pedig könnyedén összedobhatjuk a főfogást, egy ízletes rizses egytálételt zöldséggel felturbózva.

Zöldségleves

Zöldségleves2

Minden évszakban jólesik, azonban a friss alapanyagokból készített zöldséglevesnek nincs párja!

Nehézségi fok: könnyű

Időszükséglet: 60 perc

A recept hozzávalói (4 adag):

 

  • 10 dkg petrezselyemgyökér
  • 10 dkg sárgarépa
  • 10 dkg kelbimbó
  • 10 dkg karalábé
  • 1 evőkanál olaj
  • 4 dkg levestészta, durum (farfalline)
  • 1 csomag petrezselyem zöld
  • Fűszerpaprika
  • konyhasó

 

A recept elkészítése:

 

A zöldségeket megtisztítjuk, és ízlés szerint kockára vagy karikára aprítjuk. A felmelegített olajon a zöldséget megpároljuk, kevés fűszerpaprikával összekeverve felengedjük vízzel. Ízesítjük sóval, és gyöngyözve forralva addig főzzük, amíg a zöldségek megpuhulnak, majd a levestésztát hozzáadva készre főzzük. Készíthetjük vajas galuskával és daragaluskával is. Tálalás előtt szórjuk meg az apróra vágott petrezselyem zölddel.

 

A recept tápanyagtartalma:

A feltüntett tápanyag adatok tájékoztató jellegűek és csak az összetevők pontos mérése és a recept változatlan formában történő elkészítése esetén érvényesek. Bármilyen módosítás esetén újra kell számolni!

 

Energia

Szénhidrát

Fehérje

Zsír

1 adag

130 kCal/

13,5 g

3,5 g

6,5 g

Teljes mennyiség

520 kCal/

54 g

14 g

27 g

 

 

Sült padlizsános csirkemell pestos rizottóval

sült padlizsános csirkemell pestos rizottóval

Ez a zöldséggel kevert rizses egytálétel könnyedén elkészíthető, az eredmény prdig pont olyan lesz, mintha egy mesterszakács műve lenne. Tényleg érdemes kipróbálni!

Nehézségi fok: könnyű

Időszükséglet: 30 perc

A recept hozzávalói (4 adag):

 

  • 400 g csirkemell
  • 400 g padlizsán
  • 160 g rizs
  • 40 ml olaj
  • 4 evőkanál piros pesto szósz
  • só, bors

sült padlizsános csirkemell pestos rizottóval alap

 

A recept elkészítése:

 

A rizst feltesszük egy edényben főni egy kis sóval. A padlizsánt megmossuk, felcsíkozzuk, megsózzuk és az olajon megpirítjuk. Közben megmossuk a csirkemellet is, feldaraboljuk, sózzuk és ha kész a padlizsán, vegyük ki, itassuk le papírtörlőn és mehet is a helyére a hús. A megfőzött rizshez keverjük hozzá a pestot, a padlizsánt és az aranyszínűre sütött csirkemellet is.

 

A recept tápanyagtartalma:

A feltüntett tápanyag adatok tájékoztató jellegűek és csak az összetevők pontos mérése és a recept változatlan formában történő elkészítése esetén érvényesek. Bármilyen módosítás esetén újra kell számolni!

 

Energia

Szénhidrát

Fehérje

Zsír

1 adag

423 kCal/

39 g

30 g

16 g

Teljes mennyiség

1692 kCal/

156 g

120 g

64 g

 

 

Bevásárló lista 4 személyre:

  • 200 g sárgarépa
  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • 80 g fehérrépa
  • 40 g karalábé
  • 50 g zeller
  • 50 ml olaj
  • só, bors, petrezselyemzöld
  • 400 g csirkemell
  • 400 g padlizsán
  • 160 g rizs
  • 4 evőkanál piros pesto szósz

A hét menüje

Minden héten új menü, részletes leírással, tápanyag számítással és bevásárlólistával. Szerdán küldjük, hogy a hétvégi bevásárlásból nehogy kimaradjon valami!

FELIRATKOZOM