Diab-Pont Konyha

nálunk minden a cukorbetegekről szól

1 1 1 1 1 (0 Értékelés)

Ezen a hétvégén sütőtökkrémlevest készítünk tejszín helyett diétásabb joghurtos változatban. Utána pedig egy klasszikust is újragondolunk és desszertként mákos gubát sütünk, az egyszerű fehér lisztes kifli helyett azonban saját készítésű mákos piskóta felhasználásával. A végeredmény pedig garantáltan lesz olyan finom, mint az eredeti megszokott változat!

 Sütőtökkrémleves

sütőtökkrémleves

November elképzelhetetlen sütőtök nélkül. Indításként érdemes kipróbálni ezt a krémes levest!

Nehézségi fok: könnyű

Időszükséglet: 15 perc

A recept hozzávalói (4 adag):

 

  • 600 g sütőtök megsütve héj nélkül
  • 200 g natúr joghurt
  • só, kakukkfű

sütőtökkrémleves alap

 

A recept elkészítése:

 

A sütőtököt megmossuk, feldaraboljuk és 1 óra alatt 180 fokon megsütjük. A húsát egy edénybe kanalazzuk, hozzáadjuk a joghurtot, megsózzuk és összeturmixoljuk. Feltesszük főni és beleaprítunk egy pár ág kakukkfüvet. Az egészet összeforraljuk és már tálalhatunk is.

 

A recept tápanyagtartalma:

A feltüntett tápanyag adatok tájékoztató jellegűek és csak az összetevők pontos mérése és a recept változatlan formában történő elkészítése esetén érvényesek. Bármilyen módosítás esetén újra kell számolni!

 

Energia

Szénhidrát

Fehérje

Zsír

1 adag

149 kCal/

27 g

4 g

15 g

Teljes mennyiség

596 kCal/

108 g

16 g

60 g

 

 

Mákos guba

mákos guba

Régi klasszikus, amely nem hiányozhat a receptjeink közül. Jellegzetes magyar desszert, de ismert Németország keleti felén (Mohnpielen) és Lengyelországban (makówki) is. Eredetileg karácsonyi ünnepi étel volt, és abban a hiszemben sütötték, hogy a sokszemű mák sok szerencsét, sok pénzt hoz az új esztendőben.

Nehézségi fok: könnyű

 

A recept hozzávalói (4 adag):

 

mákos guba alap

 

A recept elkészítése:

 

A mákos piskótához a tojásokat szétválasztjuk. A sárgáját elkeverjük a mákkal, a piskótaliszttel, a zéró-6-liszttel, a sütőporral, a joghurttal és az eritritollal. A fehérjéből habot verünk és óvatosan a tojásos masszához keverjük, tepsibe öntjük és 180 fokos előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük. A pudingot 4 evőkanál eritritollal megfőzzük, a piskótát feldaraboljuk és leöntjük a vaníliás öntettel. Hűtőben egy nap alatt jól összeérnek az ízek.

 

A recept tápanyagtartalma:

A feltüntett tápanyag adatok tájékoztató jellegűek és csak az összetevők pontos mérése és a recept változatlan formában történő elkészítése esetén érvényesek. Bármilyen módosítás esetén újra kell számolni!

 

Energia

Szénhidrát

Fehérje

Zsír

1 adag

430 kCal/

32 g

23 g

20 g

Teljes mennyiség

1720 kCal/

128 g

92 g

80 g

 

 

Bevásárló lista 4 személyre:

A hét menüje

Minden héten új menü, részletes leírással, tápanyag számítással és bevásárlólistával. Szerdán küldjük, hogy a hétvégi bevásárlásból nehogy kimaradjon valami!

FELIRATKOZOM