Diab-Pont Konyha

nálunk minden a cukorbetegekről szól

1 1 1 1 1 (0 Értékelés)

A fahéjjal megbolondított gyümölcsleves különlegessége nagyon jól kiegészíti a párolással készült második fogás egyszerűségét.

 Őszibarackleves 2.

Őszibarackleves 2

Nagy tévedés, hogy a gyümölcsleves csak nyáron az igazi. Ha megbolondítjuk valamilyen aromás fűszerrel, máris rácsodálkozhatunk arra, hogy egy finom gyümölcsleves bármely évszakban elvarázsolhat bennünket. Tipikusan ilyen ez a fahéjas őszibarackleves!

Nehézségi fok: könnyű

Időszükséglet: 40 perc

A recept hozzávalói (4 adag):

 

  • 50 dkg őszibarack friss vagy cukormentes befőtt
  • 1 db citrom
  • 1 dl tej 1,5 %
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • Fahéj, egész
  • 3-4 szem szegfűszeg
  • folyékony édesítőszer

 

A recept elkészítése:

 

Kb. 1 liter hideg vízben feltesszük főni a fahéjat a szegfűszeggel, és a citromhéjjal. Mikor jól összeforraltuk, behabarjuk a tejjel elkevert pudingporral. Legvégül tesszük bele a hámozott és cikkekre, vagy kockára vágott őszibarackot. Ízesítjük citromlével és a tetszés szerinti – energiamentes - édesítőszerrel. Ilyenkor már csak egyet forralunk rajta, hogy az őszibarack ne főjön szét. Távolítsuk el a citromhéjat, és a levest lehűtve, szobahőmérsékleten tálaljuk.

 

A recept tápanyagtartalma:

A feltüntett tápanyag adatok tájékoztató jellegűek és csak az összetevők pontos mérése és a recept változatlan formában történő elkészítése esetén érvényesek. Bármilyen módosítás esetén újra kell számolni!

 

Energia

Szénhidrát

Fehérje

Zsír

1 adag

97 kCal/

20,2 g

2,4 g

0,8 g

Teljes mennyiség

388 kCal/

80,8 g

9,6 g

3,2 g

 

 

Párolt csirkemell, vegyes körettel

Párolt csirkemellvegyeskörettel

Kímélő fogás, amely rendkívül egyszerűen és gyorsan elkészíthető.

Nehézségi fok: könnyű

 

A recept hozzávalói (4 adag):

 

  • 40 dkg csirkemell filé
  • 1/2 csomag petrezselyem zöld
  • 2 dkg margarin
  • 60 dkg burgonya
  • 40 dkg brokkoli
  • 20 dkg sárgarépa
  • konyhasó

 

A recept elkészítése:

 

A csirkemellet négy szeletbe feldaraboljuk, gyengén megsózzuk, ízlés szerinti fűszerrel – petrezselyem, de lehetnek különféle fűszerkeverékek is - ízesítjük. A felolvasztott margarinon, nagy lángon megpirítjuk a csirkemell darabok mindkét oldalát,míg ki nem fehéredik a hús. Kevés forró vizet öntünk rá, és fedő alatt, kis lángon puhára pároljuk, ha megpuhult, zsírjára pirítjuk. A megtisztított zöldségeket ízlés szerint daraboljuk, és külön-külön - a brokkolit és a sárgarépát lehetőleg ressre hagyva- megfőzzük. Tálaláskor ízlésesen elrendezzük, petrezselyem zölddel díszítjük. Ha nem testtömeg csökkentő étrendhez tálaljuk fel, a pecsenyelével meglocsolhatjuk a hússzeleteket, grillfűszerrel készült csirkehúshoz tálalhatunk petrezselymes burgonyát is.

 

A recept tápanyagtartalma:

A feltüntett tápanyag adatok tájékoztató jellegűek és csak az összetevők pontos mérése és a recept változatlan formában történő elkészítése esetén érvényesek. Bármilyen módosítás esetén újra kell számolni!

 

Energia

Szénhidrát

Fehérje

Zsír

1 adag

332 kCal/

37 g

32 g

5,1 g

Teljes mennyiség

1328 kCal/

148 g

128 g

20,4 g

 

 

Bevásárló lista:

  • 50 dkg őszibarack friss vagy cukormentes befőtt
  • 1 db citrom
  • 1 dl tej 1,5 %
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • fahéj, egész
  • 3-4 szem szegfűszeg
  • folyékony édesítőszer
  • 40 dkg csirkemell filé
  • 1/2 csomag petrezselyem zöld
  • 2 dkg margarin
  • 60 dkg burgonya
  • 40 dkg brokkoli
  • 20 dkg sárgarépa
  • konyhasó

A hét menüje

Minden héten új menü, részletes leírással, tápanyag számítással és bevásárlólistával. Szerdán küldjük, hogy a hétvégi bevásárlásból nehogy kimaradjon valami!

FELIRATKOZOM