Diab-Pont Konyha

nálunk minden a cukorbetegekről szól

1 1 1 1 1 (1 Értékelés)

Ezen a hétvégén extra gyors recepteket készítünk, hogy minél több idő maradjon a Húsvéti készülődésre. A szokásos sonka – tojás összeállítást is újra gondoljuk és a kalácsot is feldobjuk egy kis lekvárral. Bár utóbbinak az elkészítési ideje soknak tűnik, de nagy része a kelesztés és a sütés, a tényleges munka ebben az esetben is csak pár perc lesz.

 Sonka kosárban sült tojás tormás burgonyapürével

Sonkakosárban

Rendkívül gyors, hihetetlenül látványos és nagyon finom étel, amellyel minden alkalmat varázslatossá tehetünk!

Nehézségi fok: könnyű

Időszükséglet: 10+15 perc

A recept hozzávalói (4 adag):

 

sonkakosárbahv

 

A recept elkészítése:

 

Előveszünk egy muffin formát és minden mélyedésébe egy – egy sonkát teszünk, majd a sonkákba beleütünk egy – egy tojást is. Sózzuk, borsozzuk és előmelegített 180 fokos sütőben 15-20 percig sütjük. Ez alatt bőven van időnk felmelegíteni a tejet, majd jól elkeverni a sóval és 2 teáskanál ecetes tormával ízesített burgonyapüré porral. Ha készen vannak a sonkás kosárkák, már tálalhatunk is.

 

A recept tápanyagtartalma:

A feltüntett tápanyag adatok tájékoztató jellegűek és csak az összetevők pontos mérése és a recept változatlan formában történő elkészítése esetén érvényesek. Bármilyen módosítás esetén újra kell számolni!

 

Energia

Szénhidrát

Fehérje

Zsír

1 adag

312 kCal/

22,2 g

23,7 g

14,1 g

Teljes mennyiség

1248 kCal/

88,8 g

94,8 g

56,4 g

 

 

Lekváros kalács

lekvároskkalács

Ezt a kelt kalácsot nem csak ünnepnapokra ajánljuk, mert nagyon gyorsan elkészíthető és minden pillanatot ünnepivé varázsol! Érdemes kipróbálni!

Nehézségi fok: közepes

Időszükséglet: 70+30 perc

A recept hozzávalói (4 adag):

 

 Lekvároskalácshv

 

A recept elkészítése:

 

Egy tálban összekeverjük a kétféle lisztet, mézpótlót, tojást, eritritolt és az élesztőt. A margarint felolvasztjuk és a sóval együtt a többi hozzávalóhoz adjuk. Fél – 1 órán át meleg helyen kelesztjük, majd 3 részre osztjuk és hurkákká formázzuk a tésztát. Minden hurkát kilapítunk és megkenjük a dzsemmel, majd ismét hurkává csavarjuk és egyszerű hármas fonással összefonjuk. 15 – 20 percig ismét pihentetjük, ez alatt előmelegítjük a sütőt 180 fokra. Megkenjük a tetejét tojással és 25 – 30 perc alatt barnára sütjük.

 

A recept tápanyagtartalma:

A feltüntett tápanyag adatok tájékoztató jellegűek és csak az összetevők pontos mérése és a recept változatlan formában történő elkészítése esetén érvényesek. Bármilyen módosítás esetén újra kell számolni!

 

Energia

Szénhidrát

Fehérje

Zsír

1 adag

275 kCal/

28,5 g

15,3 g

8,8 g

Teljes mennyiség

1100 kCal/

114 g

61,2 g

35,2 g

 

 

Bevásárló lista 4 személyre:

A hét menüje

Minden héten új menü, részletes leírással, tápanyag számítással és bevásárlólistával. Szerdán küldjük, hogy a hétvégi bevásárlásból nehogy kimaradjon valami!

FELIRATKOZOM