Diab-Pont Konyha

nálunk minden a cukorbetegekről szól

1 1 1 1 1 (1 Értékelés)

Ezen a hétvégén halas fogás lesz terítéken, amely csőben sülve készül el. Előtte friss zöldségekből próbáljuk elkészíteni a levest annak érdekében, hogy testünk-lelkünk egyformán érezze a tavaszt!

 Zöldségleves

Zöldségleves2

Minden évszakban jólesik, azonban a friss alapanyagokból készített zöldséglevesnek nincs párja!

Nehézségi fok: könnyű

Időszükséglet: 60 perc

A recept hozzávalói (4 adag):

 

  • 10 dkg petrezselyemgyökér
  • 10 dkg sárgarépa
  • 10 dkg kelbimbó
  • 10 dkg karalábé
  • 1 evőkanál olaj
  • 4 dkg levestészta, durum (farfalline)
  • 1 csomag petrezselyem zöld
  • Fűszerpaprika
  • konyhasó

 

A recept elkészítése:

 

A zöldségeket megtisztítjuk, és ízlés szerint kockára vagy karikára aprítjuk. A felmelegített olajon a zöldséget megpároljuk, kevés fűszerpaprikával összekeverve felengedjük vízzel. Ízesítjük sóval, és gyöngyözve forralva addig főzzük, amíg a zöldségek megpuhulnak, majd a levestésztát hozzáadva készre főzzük. Készíthetjük vajas galuskával és daragaluskával is. Tálalás előtt szórjuk meg az apróra vágott petrezselyem zölddel.

 

A recept tápanyagtartalma:

A feltüntett tápanyag adatok tájékoztató jellegűek és csak az összetevők pontos mérése és a recept változatlan formában történő elkészítése esetén érvényesek. Bármilyen módosítás esetén újra kell számolni!

 

Energia

Szénhidrát

Fehérje

Zsír

1 adag

130 kCal/

13,5 g

3,5 g

6,5 g

Teljes mennyiség

520 kCal/

54 g

14 g

27 g

 

 

Csőbensült halfilé

Csőbensülthalfilé

A halfogyasztásnak számos jótékony hatását ismerjük, a rendkívül egészséges mediterrán diéta alapvető alkotó eleme. Ez a csőben sütve elkészített változat nagyon egyszerű és rendkívül ízletes. És hogy mit jelent a csőben sütve? Tulajdonképpen semmi mást, mint hogy egy tepsibe fektetett étel felső rétegét barnára pirítjuk a sütőben.

Nehézségi fok: könnyű

Időszükséglet: 30 perc

A recept hozzávalói (4 adag):

 

  • 60 dkg tengeri halfilé
  • 15 dkg trappista sajt
  • 5 dkg liszt
  • 5 evőkanál olíva olaj
  • ½ db citrom

 

A recept elkészítése:

 

A halfilét gyengén megsózzuk, lisztbe forgatva olíva olajban elősütjük úgy, hogy a közepe félig nyers maradjon. A félig sült halszeleteket tűzálló tálba helyezzük, beborítjuk a vékony szeletekre vágott sajttal, és előmelegített sütőbe tesszük, de csak addig, míg ráolvad a sajt. Tálaláskor citrom karikákkal díszítjük.

 

A recept tápanyagtartalma:

A feltüntett tápanyag adatok tájékoztató jellegűek és csak az összetevők pontos mérése és a recept változatlan formában történő elkészítése esetén érvényesek. Bármilyen módosítás esetén újra kell számolni!

 

Energia

Szénhidrát

Fehérje

Zsír

1 adag

420 kCal/

10 g

41,3 g

22,5 g

Teljes mennyiség

1680 kCal/

40 g

165,2 g

90 g

 

 

Brokkolis burgonyasaláta

Brokkolisburgonyasaláta

Kellemes ízkavalkádot hozhatunk létre, ha többféle zöldséget összekeverünk tejföllel és kefírrel és ízlés szerint fűszerezzük. Remek köret szinte bármilyen hús mellé!

Nehézségi fok: könnyű

Időszükséglet: 30 - 40 perc

A recept hozzávalói (4 adag):

 

  • 50 dkg brokkoli
  • 40 dkg saláta burgonya
  • 2 dl kefir
  • 2 dl tejföl 12 %-os
  • 5 dkg reszelt vöröshagyma
  • Konyhasó
  • Őrölt bors
  • Pár csepp citromlé
  • Folyékony édesítőszer

 

A recept elkészítése:

 

A brokkolit rózsáira szedjük, enyhén sós vízben ressre főzzük, majd leszűrjük, és lehűtjük. A burgonyát kisebb kockára vágva megfőzzük, és szintén lehűtjük. Összekeverjük a kefirt a tejföllel, és ízesítjük a fűszerekkel, majd óvatosan beleforgatjuk a zöldségeket. Hűtőben hagyjuk összeérni.

 

A recept tápanyagtartalma:

A feltüntett tápanyag adatok tájékoztató jellegűek és csak az összetevők pontos mérése és a recept változatlan formában történő elkészítése esetén érvényesek. Bármilyen módosítás esetén újra kell számolni!

 

Energia

Szénhidrát

Fehérje

Zsír

1 adag

225 kCal/

27 g

10 g

7,5 g

Teljes mennyiség

900 kCal/

108 g

40 g

30 g

 

 

Bevásárló lista:

  • 1 csomag leveszöldség (petrezselyemgyökér, karalábé, sárgarépa)
  • 1 csomag kelbimbó (friss, vagy fagyasztott)
  • 1 csomag petrezselyem zöld
  • 1 csomag leves tészta
  • 60 dkg halfilé
  • 15 dkg trapistasajt
  • 50 dkg brokkoli
  • 1 kg saláta burgonya
  • 2 dl kefir
  • 2 dl tejföl 12 %-os
  • 1 db citrom

A hét menüje

Minden héten új menü, részletes leírással, tápanyag számítással és bevásárlólistával. Szerdán küldjük, hogy a hétvégi bevásárlásból nehogy kimaradjon valami!

FELIRATKOZOM