Diab-Pont Konyha

nálunk minden a cukorbetegekről szól

1 1 1 1 1 (1 Értékelés)

Ismét egy hajdinás receptet próbálunk ki. Ezúttal fasírtba tesszük rizs helyett. Korábban már készítettünk fasírtot muffin formában, zsírszegény változatban, most pedig talán ismertebb módon, de szintén nem olajban kisütve, hanem alufóliába csomagolva, egyben sütjük meg. Köretként csökkentett szénhidrát tartalmú burgonyapüré port használunk, ami ráadásul gyorsan elkészíthető, illetve szintén pár perc alatt kész színes zöldségköretet készítünk mellé. Desszertként sült alma illatozza majd be az otthonunkat, melyet előkészíthetünk és elég, ha csak ebéd közben betolunk a sütőbe, majd frissen és melegen tálaljuk.

Egybesült fasírt burgonyapürével, vegyes zöldségkörettel

Egybesültfasírt

Ez az ízletes főétel valóban diétás: a fasírtot rizs helyett hajdinával készítjük és nem olajban, hanem alufóliába tekerve sütjük ki. Jobb étvággyal fogjuk enni, mert nem csak finom, hanem valóban egészségesebb is!

Nehézségi fok: könnyű

Időszükséglet: 60 perc

A recept hozzávalói (4 adag):

  • 400 g darált sovány sertéslapocka
  • 60 g hajdina
  • 1 db M-es tojás
  • 100 g trappista sajt
  • 10 ml olaj a fasírt megkenéséhez
  • 800 g fagyasztott zöldségkeverék (30 dkg brokkoli, 30 dkg karfiol, 20 dkg sárgarépa)
  • 40 g csökkentett szénhidráttartalmú burgonyapehely
  • só, bors, őrölt kömény, pirospaprika

Egybesültfasírthv

A recept elkészítése:

A hajdinát főzés előtt 2-3 órával beáztatjuk, vagy az előkészített, tasakos változatot megfőzzük. A darált sertéshúst elkeverjük a tojással, reszelt sajttal, főtt hajdinával, ízesítjük sóval, borssal, pirospaprikával. Olajjal megkent alufóliába kanalazzuk, és henger formájúra alakítjuk, majd, mint egy szaloncukrot a fóliával becsomagoljuk. Előmelegített, 200 fokos sütőben 30-40 percig sütjük. Ezután kibontjuk a fóliát és még 10 percig pirítjuk. A zöldséget mikrohullámú sütőben 5-10 perc alatt megpuhítjuk, sóval, borssal ízesítjük. A burgonyapüré pelyhet a csomagoláson található utasítás szerint sóval és tej helyett vízzel elkeverjük. Tálaláskor figyeljünk az arányokra, a tányér felén zöldség, negyedén fasírt legyen, a maradék negyed legyen csak a krumpli!

A recept tápanyagtartalma:

A feltüntett tápanyag adatok tájékoztató jellegűek és csak az összetevők pontos mérése és a recept változatlan formában történő elkészítése esetén érvényesek. Bármilyen módosítás esetén újra kell számolni!

 

Energia

Szénhidrát

Fehérje

Zsír

1 adag

578 kCal/

22 g

30,2 g

37,4 g

Teljes mennyiség

2312 kCal/

88 g

120,8 g

149,6 g

Sült alma

Sültalma

Gyorsan elkészíthető egyszerű, mégis különleges desszert, amely beillatozza otthonunkat. Bár jellemzően téli édesség, az év bármely részében kellemes kényeztetés lehet!

Nehézségi fok: könnyű

Időszükséglet: 25 perc

A recept hozzávalói (4 adag):

 

  • 4 db közepes méretű alma
  • 2 evőkanál mézpótló
  • 4 szem dió
  • fahéj, szegfűszeg

Sültalmahv

 

A recept elkészítése:

 

Az almákat megmossuk, a tetejét a szárával együtt levágjuk, ez lesz a kalapja, a magházat kivágjuk. A lukba mézet csorgatunk, az összetört dióval és csipetnyi fahéjjal, szegfűszeggel szórjuk meg. Előmelegített 180 fokos sütőben 15-20 percig sütjük. Tálaláskor a saját „kalapjával" díszítjük.

 

A recept tápanyagtartalma:

A feltüntett tápanyag adatok tájékoztató jellegűek és csak az összetevők pontos mérése és a recept változatlan formában történő elkészítése esetén érvényesek. Bármilyen módosítás esetén újra kell számolni!

 

Energia

Szénhidrát

Fehérje

Zsír

1 adag

135 kCal/

18,9 g

2,5 g

6,3 g

Teljes mennyiség

540 kCal/

75,6 g

10 g

25,2 g

 

 

Bevásárló lista 4 személyre:

A hét menüje

Minden héten új menü, részletes leírással, tápanyag számítással és bevásárlólistával. Szerdán küldjük, hogy a hétvégi bevásárlásból nehogy kimaradjon valami!

FELIRATKOZOM