Diab-Pont Konyha

nálunk minden a cukorbetegekről szól

1 1 1 1 1 (1 Értékelés)

Ezen a hétvégén - nagyon várva a tavaszt - egy mediterrán fűszerezésű fogást ajánlunk kiegészítve egy nem hagyomásnyos deszerttel.

 

Olaszos csirkemell, párolt zöldségekkel

Olaszos csirkemell párolt zöldséggel

A mediterrán étrend jótékony hatásairól naponta lehet hallani.Érdemes kipróbálni minél több elemét, amelyek aztán szokássá is válhatnak étkezésünkben. Ez a finom fogás is jól példázza, hogy milyen egyszerűen milyen finomat - és nem mellékesen egészségeset - lehet enni!

Nehézségi fok: könnyű

Időszükséglet: 30 - 40 perc

A recept hozzávalói (4 adag):

 

  • 40 dkg csirkemell
  • 4 vékony szelet trappista sajt (6 dkg)
  • 2 db paradicsom
  • 1-2 levél bazsalikom
  • 2 evőkanál olíva olaj
  • 1 kg fagyasztott vegyes zöldség (sárgarépa, zöldborsó, karfiol)
  • ½ csomag petrezselyem zöld
  • tengeri só
  • őrölt fehér bors

 

A recept elkészítése:

 

A csirkemellet vágjuk 4 szeletbe, mindkét oldalát sóval, borssal ízesítsük. Kevés olajban süssük ki, és tegyük hőálló tálba. A húsok tetejére tegyük a karikára vágott paradicsomot, szórjuk meg az apróra vágott bazsalikommal, majd a sajtszeletekkel borítsuk be. Pici fűszerpaprikával megszórva a sajt tetejét megszínesíthetjük. Előmelegített sütőben addig sütjük, míg a sajt ráolvad. Közben a vegyes zöldséget hőálló jénai edénybe téve kevés sóval megszórjuk, és kb. 1 dl vizet alá téve, a jénai edény lefedve, mikrohullámú sütőben ressre pároljuk (kb. 15- 20 perc). Tálaláskor a vegyes zöldségről a levet szűrjük le, és szórjuk meg a tetejét apróra vágott petrezselyem zölddel.

 

A recept tápanyagtartalma:

A feltüntett tápanyag adatok tájékoztató jellegűek és csak az összetevők pontos mérése és a recept változatlan formában történő elkészítése esetén érvényesek. Bármilyen módosítás esetén újra kell számolni!

 

Energia

Szénhidrát

Fehérje

Zsír

1 adag

402 kCal/

34,3 g

34,8 g

10,2 g

Teljes mennyiség

1608 kCal/

137,2 g

139,2 g

40,8 g

 

 

Almás palacsinta

Almáspalacsinta

A hagyományos palacsintához képest egy kicsivel kell többet dolgoznunk ezzel a recepttel, de az íze teljesen magával ragadó!

Nehézségi fok: könnyű

Időszükséglet: 40+30 perc

A recept hozzávalói (4 adag):

 

  • 1 tojás (M méretű)
  • 12 dkg liszt
  • 2 dl tej 1,5 %-os
  • 1 evőkanál olaj
  • 20 dkg savanyú alma
  • őrölt fahéj
  • 2-3 evőkanál Canderel vagy Süssina por

 

A recept elkészítése:

 

Habosra keverjük a tojást a tejjel, liszttel és az olajjal, annyi szódavizet adva hozzá, hogy tejföl sűrűségű tésztát kapjunk. Ízesítjük kevés őrölt fahéjjal, és a tésztába reszeljük a megtisztított almát. Előmelegített teflon bevonatú palacsintasütőben kicsit vastagabb palacsintákat sütünk úgy, hogy az első palacsinta sütésekor olajjal megkenjük az edény alját. A kisült palacsintákat négyfelé hajtogatjuk, tetejüket megszórjuk fahéjjal összekevert édesítőporral. Melegen fogyasztjuk. Tálalhatjuk úgy is, hogy a tortaszerűen egymásra csúsztatott palacsintákat szórjuk meg a fahéjas édesítővel, majd cikkeket vágva belőle szervírozzuk.

 

A recept tápanyagtartalma:

A feltüntett tápanyag adatok tájékoztató jellegűek és csak az összetevők pontos mérése és a recept változatlan formában történő elkészítése esetén érvényesek. Bármilyen módosítás esetén újra kell számolni!

 

Energia

Szénhidrát

Fehérje

Zsír

1 adag

184 kCal/

29,2 g

6,1 g

4,6 g

Teljes mennyiség

736 kCal/

116,8 g

34,4 g

184 g

 

 

Bevásárló lista

  • 40 dkg csirkemell
  • 1 csomag előszeletelt trappista sajt
  • 20 dkg paradicsom
  • 1 csomag petrezselyem zöld
  • 1 kg fagyasztott vegyes zöldség
  • 1 tojás
  • 20 dkg alma
  • ½ l tej
  • Canderel, vagy Süssina édesítőpor

Szükség szerint:

  • olaj
  • konyhasó
  • őrölt bors
  • friss bazsalikom
  • liszt őrölt fahéj

A hét menüje

Minden héten új menü, részletes leírással, tápanyag számítással és bevásárlólistával. Szerdán küldjük, hogy a hétvégi bevásárlásból nehogy kimaradjon valami!

FELIRATKOZOM