Diab-Pont Konyha

nálunk minden a cukorbetegekről szól

1 1 1 1 1 (0 Értékelés)

Május első hétvégéjén ismét kelet felé vesszük az irányt! A főételünk ugyanis szójaszószban pácolt lazac lesz, mellyel már találkozhattunk egyes keleti éttermekben, sushi bárokban. Desszertnek egy hagyományos gyümölcstortát csinálunk, természetesen magas rosttartalmú és alacsony szénhidráttartalmú liszttel. Ez a gyönyörű, nyarat idéző torta biztosan jó kedvre derít majd minket a szeszélyes tavaszi időszakban is.

 Szójaszószos lazac

Szójáslazac

A lazac az egyik legkönnyebben és sokoldalúbban felhasználható halfajta. Nagyon egészséges és szinte szálkamentes, elkészítése rendkívül változatos lehet, hiszen a lazacot párolhatjuk, süthetjük, gőzölhetjük, és főzhetjük is.

Nehézségi fok: könnyű

Időszükséglet: 45 perc

A recept hozzávalói (4 adag):

  • 800 g lazac filé
  • 1 dl szójaszósz
  • 20 ml fokhagymás chilis olaj
  • snidling
  • 100 g barna rizs
  • só, bors

A recept elkészítése:

A halat megmossuk, majd kockákra vágjuk. Egy tálba tesszük és a szójaszósszal és a snidlinggel együtt fél órát pácoljuk. Közben a barna rizst megfőzzük, sóval, borssal ízesítjük. Az olajat megmelegítjük egy serpenyőben, majd a lazackockákat kihalásszuk a pácból, beletesszük a serpenyőbe és pár perc alatt, egyszer megfordítva készre pároljuk.

A recept tápanyagtartalma:

A feltüntett tápanyag adatok tájékoztató jellegűek és csak az összetevők pontos mérése és a recept változatlan formában történő elkészítése esetén érvényesek. Bármilyen módosítás esetén újra kell számolni!

 

Energia

Szénhidrát

Fehérje

Zsír

1 adag

574 kCal/

23,4 g

44,7 g

33,3 g

Teljes mennyiség

2296 kCal/

93,6 g

178,8 g

133,2 g

Gyümölcstorta

Gyümölcstorta

Klasszikus piskóta alap pudinggal és gyümölccsel kombinálva olyan alkalmakra, amikor tényleg valami finomat ennénk!

Nehézségi fok: közepes

Időszükséglet: 60 perc

A recept hozzávalói (8 adag):

A recept elkészítése:

A tortalaphoz az egész tojásokat elkeverjük a 100 g eritritollal Hozzáadjuk az olajat és a tejet, elkeverjük, majd hozzáadjuk a sütőporos lisztet is. A massza 2/3-át sütőpapírral bélelt tepsibe kanalazzuk, majd a maradék tésztához hozzáadjuk a kakaóport és ezt a masszát is a tepsibe öntjük. 180 fokon előmelegített sütőben kb. 20-25 percig sütjük. Ha kihűlt ketté vágjuk. Miközben sül a piskóta, a 40 g eritritollal és az 5 dl tejjel megfőzzük a kétféle pudingot. Ezt is kihűtjük, majd megkenjük a lapokat, a tetejére szórjuk a megmosott áfonyát. Elkészítjük a zselatint és a torta tetejére csurgatjuk, majd betesszük a hűtőbe, hogy megdermedjen.

A recept tápanyagtartalma:

A feltüntett tápanyag adatok tájékoztató jellegűek és csak az összetevők pontos mérése és a recept változatlan formában történő elkészítése esetén érvényesek. Bármilyen módosítás esetén újra kell számolni!

 

Energia

Szénhidrát

Fehérje

Zsír

1 adag

233 kCal/

14 g

11,9 g

12,8 g

Teljes mennyiség

1864 kCal/

112 g

95,2 g

102,4 g

Bevásárló lista 4 személyre:

  • 800 g lazac filé
  • 1 dl szójaszósz
  • 20 ml fokhagymás chilis olaj
  • snidling
  • 100 g barna rizs
  • só, bors
  • 1 db tojás
  • 70 g eritritol
  • 0,35 dl olaj
  • 2,85 dl tej
  • 75 g zéró-6-lisztkeverék
  • 1/2 evőkanál kakaópor
  • 1/2 zacskó sütőpor
  • 1/4 zacskó vaníliás és 1/4 zacskó karamellás pudingpor
  • 1/2 zacskó zselatin
  • 75 g friss áfonya

A hét menüje

Minden héten új menü, részletes leírással, tápanyag számítással és bevásárlólistával. Szerdán küldjük, hogy a hétvégi bevásárlásból nehogy kimaradjon valami!

FELIRATKOZOM