Diab-Pont Konyha

nálunk minden a cukorbetegekről szól

1 1 1 1 1 (1 Értékelés)

A hónap utolsó hétvégéjén a kánikulára való tekintettel hűsítő levest készítünk, ráadásul főzés nélkül. A mentának és a narancsnak köszönhetően pedig igazán frissítő ételt kapunk. Főételként pedig ismét egy gyors tészta étel kerül asztalra így elkerülhetjük a nagy melegben, hogy még a főzés során is fűtsük a lakást.

 Mentás narancsos barack krémleves

peach soup sl 257608 x

Akár befőttből, akár friss barackból is elkészíthetjük el ezt az isteni krémlevest, amely forró napokon valódi felfrissülést hoz!

Nehézségi fok: könnyű

 

A recept hozzávalói (4 adag):

 

mentás narancsos barack krémleves alap

 

A recept elkészítése:

 

A barackot összeturmixoljuk, hozzáadjuk a joghurtot, a mentát, a narancs reszelt héját és a porcukor helyettesítőt. Az egészet megint jól összekeverjük, ízlés szerint még ízesítjük, majd kellő mennyiségű vizet adunk hozzá, a megfelelő sűrűség eléréséig. Betesszük a hűtőbe és jól lehűtjük tálalás előtt.

 

A recept tápanyagtartalma:

A feltüntett tápanyag adatok tájékoztató jellegűek és csak az összetevők pontos mérése és a recept változatlan formában történő elkészítése esetén érvényesek. Bármilyen módosítás esetén újra kell számolni!

 

Energia

Szénhidrát

Fehérje

Zsír

1 adag

97 kCal/

14,6 g

3 g

3 g

Teljes mennyiség

388 kCal/

58,4 g

12 g

12 g

 

 

Sajtmártásos tészta

sajtszószos csirkés tészta

A tésztaételek számtalan variációja közül ezúttal egy közkedvelt alapanyagok felhasználásával készült változatot ajánlunk.

Nehézségi fok: könnyű

Időszükséglet: 40 perc

A recept hozzávalói (4 adag):

 

  • 320 g szénhidrátcsökkentett tészta
  • 400 g csirkemell
  • 100 g camember sajt
  • 100 g sovány sajt pl.: tolnai
  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál olaj
  • só, bors

sajtszószos csirkés tészta alap

 

A recept elkészítése:

 

A vöröshagymát megpucoljuk, feldaraboljuk és a zúzott fokhagymával együtt az olajon párolni kezdjük. A csirkemellet megmossuk és felkockázzuk, sózzuk, borsozzuk. Ha a hagyma megpárolódott, hozzáadjuk a husit, majd puhára pároljuk. Amikor kész a csirke, kiszedjük egy tányérba és a hagymás szafthoz adjuk a feldarabolt sajtokat. Ha jól összeolvadt a szószunk az egészet összeturmixoljuk, hogy a hagyma ne maradjon darabos. Eközben kifőzzük a tésztát, leszűrjük, a szószos húshoz adjuk, és az egészet összekeverjük.

 

A recept tápanyagtartalma:

A feltüntett tápanyag adatok tájékoztató jellegűek és csak az összetevők pontos mérése és a recept változatlan formában történő elkészítése esetén érvényesek. Bármilyen módosítás esetén újra kell számolni!

 

Energia

Szénhidrát

Fehérje

Zsír

1 adag

514 kCal/

38,6 g

61 g

14,2 g

Teljes mennyiség

2056 kCal/

154,4 g

244 g

56,8 g

 

 

Bevásárló lista 4 személyre:

A hét menüje

Minden héten új menü, részletes leírással, tápanyag számítással és bevásárlólistával. Szerdán küldjük, hogy a hétvégi bevásárlásból nehogy kimaradjon valami!

FELIRATKOZOM