Diab-Pont Konyha

nálunk minden a cukorbetegekről szól

1 1 1 1 1 (1 Értékelés)

E heti receptjeinkhez már felhasználhatjuk a kiskertünk friss terméseit - borsót, paradicsomot -, de érdemes a piacra is kisétálni a primőr alapanyagokért. Igazi késő tavaszi menüsor, kívánjuk, hogy az időjárás is így gondolja!

Zöldborsóleves 2.

Zöldborsóleves 2

Van-e vajon finomabb, mint a frissen fejtett zsenge borsóból készített leves? Kötelező fogás tavasszal!

Nehézségi fok: könnyű

Időszükséglet: 40 60 perc

A recept hozzávalói (4 adag):

 

  • 40 dkg friss tisztított zöldborsó
  • 10 dkg sárgarépa
  • 10 dkg petrezselyemgyökér
  • 10 dkg karalábé
  • 1 evőkanál olaj
  • 1 csomag petrezselyem zöld
  • fűszerpaprika
  • 4 dkg levestészta (durum farfellina, vagy 1 tojásból készült vajas galuska)
  • konyhasó

 

A recept elkészítése:

 

A zöldborsót az apró kockákra vágott sárgarépával és petrezselyemgyökérrel együtt átfuttatjuk a felmelegített olajban. Meghintjük kevés fűszerpaprikával, finomra vágott petrezselyem zöldjével, majd vizet ráöntve, fedő alatt lassú tűzön forraljuk. Ízesítjük sóval, és puhára főzzük. Betétként levestésztát főzhetünk bele. Frissen vágott petrezselyem zöldjével meghintve tálaljuk.

 

A recept tápanyagtartalma:

A feltüntett tápanyag adatok tájékoztató jellegűek és csak az összetevők pontos mérése és a recept változatlan formában történő elkészítése esetén érvényesek. Bármilyen módosítás esetén újra kell számolni!

 

Energia

Szénhidrát

Fehérje

Zsír

1 adag

172 kCal/

2,9 g

10 g

25,4 g

Teljes mennyiség

688 kCal/

11.6 g

40 g

101,16 g

 

 

Mediterrán csirkeragu barna rizzsel

Mediterráncsirkeragu

A déli országok ételkészítési technikáit érdemes megismerni és alkalmazni, hiszen egyrészt nagyon egészségesen táplálkoznak, másrészt a nagy meleg miatt kevés időt töltenek a konyhában. Így általában viszonylag rövid idő alatt készítik el a könnyű, finom és egészséges fogásokat, amit ez a recept is bizonyít.

Nehézségi fok: könnyű

Időszükséglet: 40-60 perc

A recept hozzávalói (4 adag):

 

  • 40 dkg csirkemell
  • 10 dkg vöröshagyma
  • 2 evőkanál olíva olaj
  • 3 dkg olívabogyó
  • 20 dkg paradicsom
  • 1 evőkanál citromlé
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 20 dkg barna rizs
  • ½ evőkanál olaj

 

A recept elkészítése:

 

A csirkemellet és a paradicsomot kockázzuk fel, a vöröshagymát vágjuk apróra, és szeleteljük fel az olívabogyót.
Fél evőkanál olajjal elkészítjük a párolt rizst. Míg a rizs puhul, felhevített olíva olajon megpirítjuk a felkockázott húst és a vöröshagymát. Hozzáadjuk az olívabogyót, és a paradicsomot, majd ízesítjük zúzott fokhagymával, sóval, borssal, és a citromlével. Fedő alatt, lassú tűzön készre pároljuk. A ragut melegen tálaljuk a párolt rizzsel.

 

A recept tápanyagtartalma:

A feltüntett tápanyag adatok tájékoztató jellegűek és csak az összetevők pontos mérése és a recept változatlan formában történő elkészítése esetén érvényesek. Bármilyen módosítás esetén újra kell számolni!

 

Energia

Szénhidrát

Fehérje

Zsír

1 adag

376 kCal/

43,3 g

29,1 g

8,5 g

Teljes mennyiség

1504 kCal/

173,2 g

116,4 g

34 g

 

 

Bevásárló lista

  • 40 dkg zöldborsó
  • 30 dkg leves zöldség
  • leves tészta (vagy 1 db tojás, vaj vagy margarin, rétesliszt)
  • 1 csomag petrezselyem zöld
  • 40 dkg csirkemell
  • 10 dkg vöröshagyma
  • olívabogyó
  • 20 dkg paradicsom
  • barna rizs

Szükség szerint:

  • olaj
  • olíva olaj
  • fűszerpaprika
  • konyhasó
  • fokhagyma
  • citromlé

A hét menüje

Minden héten új menü, részletes leírással, tápanyag számítással és bevásárlólistával. Szerdán küldjük, hogy a hétvégi bevásárlásból nehogy kimaradjon valami!

FELIRATKOZOM