Diab-Pont Konyha

nálunk minden a cukorbetegekről szól

1 1 1 1 1 (1 Értékelés)

Jön a nyár, sőt néha úgy érezzük, már itt is van. Éppen ezért jól esnek a frissítő és kevés munkát igénylő saláták, illetve a hűsítő desszertek. Ezen a hétvégén kelet bulgur salátát készítünk, melyet főzni sem kell, sült csirkecombbal, amit 10 perc összedobni, utána pedig a sütő elvégzi a maradék munkát helyettünk. A desszert pedig gyümölcsös semi-freddo, mely kellemes krémes állagú, mégis frissítő, nem túl nehéz édesség.

 Kapros túróval töltött csirkecomb bulgur salátával

bulgur saláta csirkecomb

Valódi nyári fogás, amelyet könnyű elkészíteni, könnyű elfogyasztani és még mutatós is. Kezdők is bátran kipróbálhatják!

Nehézségi fok: könnyű

Időszükséglet: 60 perc

A recept hozzávalói (4 adag):

 

  • 4 db csirkecomb
  • 250 g túró
  • 200 g bulgur
  • 1 db kígyóuborka
  • 2 db paradicsom
  • olíva olaj
  • 1 citrom leve
  • só, bors, menta levél, petrezselyem, kapor

bulgur saláta csirkecomb alap

 

A recept elkészítése:

 

A töltelékhez a kaprot felaprítjuk, a túróhoz adjuk, majd sóval, borssal ízesítjük. A csirkecombokat megmossuk, a bőrét kicsit elválasztjuk a hústól, de vigyázzunk, hogy ne szakadjon el, mert akkor nem tudjuk majd megtölteni. A húst sózzuk, borsozzuk, majd a bőre alá nyomkodjuk a túrós tölteléket. Tepsibe tesszük és egy evőkanál olajjal meglocsoljuk, alufóliával lefedjük. Előmelegített 200 fokos sütőben kb. 45 percig sütjük, majd levesszük a fóliát és a bőrét megpirítjuk, kb. 15 perc alatt. Miközben sül a husink összedobhatjuk a köretet. A bulgurt egy tálba öntjük és legalább két ujjnyira felöntjük forró vízzel. Lefedjük és 20 percig állni hagyjuk, hogy a szemek megpuhuljanak. Közben a paradicsomot kimagozzuk, és felkockázzuk, az uborkát felcsíkozzuk. Citromléből, olíva olajból és sóból öntetet készítünk, jó sok friss menta levelet és petrezselymet aprítunk és az egészet alaposan összekeverjük. Amikor a bulgur megpuhult, hozzákeverjük az öntetes zöldségekhez és már tálalhatunk is.

 

A recept tápanyagtartalma:

A feltüntett tápanyag adatok tájékoztató jellegűek és csak az összetevők pontos mérése és a recept változatlan formában történő elkészítése esetén érvényesek. Bármilyen módosítás esetén újra kell számolni!

 

Energia

Szénhidrát

Fehérje

Zsír

1 adag

464 kCal/

45 g

39 g

15 g

Teljes mennyiség

1856 kCal/

180 g

156 g

60 g

 

 

Gyümölcsös semi-freddo

semifreddokicsi

A semi-freddo egy habos, könnyű, formába töltött olasz fagylaltféle, amelyet általában tejszínnel készítenek. Nem fagyasztják keményre és rengeteg verziója létezik.

Nehézségi fok: könnyű

Időszükséglet: 20 perc

A recept hozzávalói (4 adag):

 

  • 200 g bogyós gyümölcs keverék
  • 40 g + 1 evőkanál eritritol
  • 200 g natúr joghurt
  • 100 g habtejszín

semi freddo alap

 

A recept elkészítése:

 

A gyümölcsök felét megmossuk, a nagyobbakat feldaraboljuk, és a joghurtba keverjük. A habtejszínt felverjük 40 g eritritollal édesítjük és óvatosan a joghurthoz keverjük. A maradék gyümölcsöt egy evőkanál eritritollal összenyomkodjuk, majd szitán átpasszírozzuk. Előveszünk egy magas falú, téglalap alakú sütőformát, kibéleljük fóliával, majd beleöntjük a joghurtos tejszínes keveréket. Ezután csorgathatjuk bele a pürésített gyümölcsöt, amit egy evőeszköz nyelének segítségével megcsíkozhatunk, hogy márványos formát kapjunk. Pár órára tegyük a hűtőbe, tálalás előtt azonban, vegyük ki, hogy kicsit felengedjen és szeletelhető legyen.

 

A recept tápanyagtartalma:

A feltüntett tápanyag adatok tájékoztató jellegűek és csak az összetevők pontos mérése és a recept változatlan formában történő elkészítése esetén érvényesek. Bármilyen módosítás esetén újra kell számolni!

 

Energia

Szénhidrát

Fehérje

Zsír

1 adag

125 kCal/

6,6 g

2,7 g

9,5 g

Teljes mennyiség

500 kCal/

26,4 g

10,8 g

38 g

 

 

Bevásárló lista 4 személyre:

  • 4 db csirkecomb
  • 250 g túró
  • 200 g bulgur
  • 1 db kígyóuborka
  • 2 db paradicsom
  • olíva olaj
  • 1 citrom leve
  • só, bors, menta levél, petrezselyem, kapor
  • 200 g bogyós gyümölcs keverék
  • 40 g + 1 evőkanál eritritol
  • 200 g natúr joghurt
  • 100 g habtejszín

A hét menüje

Minden héten új menü, részletes leírással, tápanyag számítással és bevásárlólistával. Szerdán küldjük, hogy a hétvégi bevásárlásból nehogy kimaradjon valami!

FELIRATKOZOM