Diab-Pont Konyha

nálunk minden a cukorbetegekről szól

1 1 1 1 1 (0 Értékelés)

Ezen a hétvégén a klasszikus frissensült mellé egy egyszerű, de nagyszerű desszertet kínálunk. Minden szempontból komplett összeállítás, amit egyszerűen és gyorsan elkészíthetünk.

Párizsi szelet, párolt zöldségekkel

Párizsiszeletpároltzöldségekkel

A frissensült húsok között igen népszerű a párizsi szelet. Ez a fajta bundázás azt jelenti, hogy a húst először lisztbe, majd tojásba, majd ismét lisztbe forgatjuk, teljesen kihagyva a zsemlemorzsát a panírozás folyamatából. A liszt miatti bőséges szénhidráttartalmat a gazdag zöldségköret kompenzálja.

Nehézségi fok: könnyű

Időszükséglet: 40-60 perc

A recept hozzávalói (4 adag):

 

  • 4 szelet (40 dkg) karaj
  • 1 tojás
  • 8 dkg liszt
  • olaj
  • 60 dkg sárgarépa
  • 50 dkg brokkoli
  • 40 dkg gomba
  • 20 dkg kelbimbó
  • konyhasó
  • őrölt bors

 

A recept elkészítése:

 

A karaj szeleteket enyhén megsózzuk. A tojást pici sóval egy tálba felverjük, majd a lesózott hússzeleteket lisztbe, tojásba, majd újra lisztbe mártva, bő zsiradékban kisütjük. A kisült szeleteket melegen tartjuk. A megtisztított gombát kevés olajon, sóval és borssal ízesítve megpároljuk. A többi zöldséget – ha fagyasztottat használunk – mikró hullámos sütőben, jénai edényben, fűszerekkel megszórva kevés vízzel kb. 10 percig pároljuk. Ha friss zöldségeket használunk, a sárgarépát is párolhatjuk, a brokkolit és a kelbimbót pedig ízesített vízben ressre főzzük.

 

A recept tápanyagtartalma:

A feltüntett tápanyag adatok tájékoztató jellegűek és csak az összetevők pontos mérése és a recept változatlan formában történő elkészítése esetén érvényesek. Bármilyen módosítás esetén újra kell számolni!

 

Energia

Szénhidrát

Fehérje

Zsír

1 adag

632 kCal/

34,6 g

28,9 g

34,4 g

Teljes mennyiség

2528 kCal/

138,4 g

115,6 g

137,6 g

 

 

Sült alma, vanília sodóval

Sült alma vanília sodóval

Egy illatos és krémes, isteni desszertet nem feltétlenül macerás és hosszadalmas elkészíteni, és még az sem biztos, hogy sokféle alapanyag és nagy konyhai rutin kellene hozzá. A sült alma például gyors, olcsó és isteni!

Nehézségi fok: könnyű

Időszükséglet: 20-30 perc

A recept hozzávalói (4 adag):

 

 

A recept elkészítése:

 

Az almákat alaposan mossuk meg, és a tetejénél vágjuk körbe (de ízlés szerint a magházát is eltávolíthatjuk). Előmelegített sütőben, hőálló edénybe rakva megsütjük. Közben készítsük el a sodót. Kb. 8-10 kanál tejben keverjük el csomómentesen a pudingport, adjuk hozzá a maradék tejet, és főzzük addig, míg sűrűsödni kezd. Mikor elkészült, akkor keverjük bele az édesítőport.
A sült almákat helyezzük tányérra, a vanília sodót mellé öntve tálaljuk.

 

A recept tápanyagtartalma:

A feltüntett tápanyag adatok tájékoztató jellegűek és csak az összetevők pontos mérése és a recept változatlan formában történő elkészítése esetén érvényesek. Bármilyen módosítás esetén újra kell számolni!

 

Energia

Szénhidrát

Fehérje

Zsír

1 adag

180 kCal/

28,5 g

8 g

3 g

Teljes mennyiség

720 kCal/

114 g

32 g

12 g

 

 

Bevásárló lista

  • 40 dkg karaj
  • 1 db tojás
  • 1 kg sárgarépa (friss)
  • 50 dkg brokkoli
  • 40 dkg gomba
  • 1 csomag fagyasztott kelbimbó
  • 1 kg alma
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 1 l tej 1, 5 %-os
    Szükség szerint:
  • liszt
  • olaj
  • konyhasó
  • őrölt bors
  • édesítőszer

A hét menüje

Minden héten új menü, részletes leírással, tápanyag számítással és bevásárlólistával. Szerdán küldjük, hogy a hétvégi bevásárlásból nehogy kimaradjon valami!

FELIRATKOZOM