Diab-Pont Konyha

nálunk minden a cukorbetegekről szól

1 1 1 1 1 (1 Értékelés)

Ezen a hétvégén a főleg hagyományos ízvilágot kedvelőknek szeretnénk a levessel kedveskedni, amit egy kicsit megbolondított desszerttel egészítettünk ki. Mindkét fogás biztos befutó!

Tárkonyos raguleves

Tárkonyos raguleves

Tartalmas, nagyon finom leves, amit ilyenkor mindenképpen érdemes elkészíteni frissen termett zöldségekkel!

Nehézségi fok: könnyű

Időszükséglet: 90 perc

A recept hozzávalói (4 adag):

 

  • 30 dkg pulykacomb filé, vagy sertéscomb
  • 15 dkg vegyes zöldség
  • 10 dkg vöröshagyma
  • 1 evőkanál olaj
  • 1 evőkanál liszt
  • 1 dl tejföl 12 %-os
  • 4 dkg leves tészta (durum)
  • késhegynyi fűszerpaprika
  • tárkony
  • 1 evőkanál tárkonyecet
  • 1 csomag petrezselyem zöld

 

A recept elkészítése:

 

Az olajon átfuttatjuk az apróra vágott vöröshagymát, hozzáadjuk a megmosott, kockára vágott pulykahúst. Összepirítjuk, majd felengedjük 1-2 dl vízzel. Ízesítjük sóval, borssal, tárkonnyal és a késhegynyi fűszerpaprikával. Addig főzzük, amíg a hús félig megpuhul. Ekkor felengedjük kb. 1 liter vízzel, hozzáadjuk a feldarabolt zöldséget, és továbbfőzzük, míg a zöldség is megpuhul. Beletesszük a levestésztát, végül a liszttel elkevert tejföllel behabarjuk a levest. Ízesítjük tárkonyecettel, összeforraljuk, tálaláskor meghintjük apróra vágott petrezselyem zölddel.

 

A recept tápanyagtartalma:

A feltüntett tápanyag adatok tájékoztató jellegűek és csak az összetevők pontos mérése és a recept változatlan formában történő elkészítése esetén érvényesek. Bármilyen módosítás esetén újra kell számolni!

 

Energia

Szénhidrát

Fehérje

Zsír

1 adag

210 kCal/

15,1 g

21,9 g

6,5 g

Teljes mennyiség

840 kCal/

60,4 g

87,6 g

26 g

 

 

Áfonyás tejbegríz

Áfonyás tejbegríz

A hétköznapi tejbegrízt könnyedén feldobhatjuk bármilyen gyümölccsel. Az áfonya, ami kiváló jótékony hatásai miatt nem csak finom, hanem rendkívül egészséges is, igazi ízkavalkádot eredményez a tejbegrízzel együtt. Érdemes kipróbálni!

Nehézségi fok: könnyű

Időszükséglet: 90 perc

A recept hozzávalói (4 adag):

  • 1 liter tej 1,5 %-os
  • 15 dkg búzadara
  • 12 dkg eritrit (vagy egyéb energiamentes édesítőszer)
  • 4 tojásfehérje
  • 25 dkg áfonya

A recept elkészítése:

A tejet felforraljuk, majd állandó keverés mellett belefőzzük a búzadarát. Amikor sűrűsödni kezd, hozzáadjuk a tojásfehérjéből felvert habot, majd 4-5 evőkanálnyi áfonyát, végül ízesítjük édesítőszerrel. Az elkészült tejbegrízt bevizezett formába, vagy kompótos tálba öntjük, és hűlni hagyjuk. Tálaláskor lapos tányérra borítjuk, és díszítjük a maradék áfonyával.

A recept tápanyagtartalma:

A feltüntett tápanyag adatok tájékoztató jellegűek és csak az összetevők pontos mérése és a recept változatlan formában történő elkészítése esetén érvényesek. Bármilyen módosítás esetén újra kell számolni!

 

Energia

Szénhidrát

Fehérje

Zsír

1 adag

300 kCal/

46 g

15,9 g

4,4 g

Teljes mennyiség

1200 kCal/

184 g

63,6 g

17,6 g

Bevásárló lista:

  • 30 dkg pulyka vagy sertés comb
  • 15 dkg vegyes zöldség
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 cs. petrezselyem zöld
  • tárkony
  • tárkonyos ecet
  • 1 liter tej
  • 4 tojás
  • 25 dkg áfonya

Szükség szerint:

  • olaj
  • liszt
  • levestészta
  • fűszerpaprika
  • tejföl 12 %-os
  • búzadara
  • eritrit

A hét menüje

Minden héten új menü, részletes leírással, tápanyag számítással és bevásárlólistával. Szerdán küldjük, hogy a hétvégi bevásárlásból nehogy kimaradjon valami!

FELIRATKOZOM