Diab-Pont Konyha

nálunk minden a cukorbetegekről szól

1 1 1 1 1 (0 Értékelés)

A nyár fele már el is repült, de azért még javában tart a nyaraló szezon. Így most ismét egy kicsit több időt töltünk a konyhában. Kipróbálunk egy újdonságot is, sós rétest, ráadásul teljes kiőrlésű réteslapba töltve. Mellé pedig ropogós bundájú csibefalatkákat sütünk, ezek a kis harapnivalók a gyerekek tetszését is biztosan elnyerik majd és így talán a spenótos rétes is jobban csúszik mellé. Ha már megvolt a napi spenótadag, akkor jöhet egy szelet mennyei, folyósan csoki krémes, mogyorós tésztás torta, desszertnek.

 Fetás spenótos rétes csibefalatokkal

fetás spenótos rétes csibefalatokkal

Remek ízkavalkád, amely garantáltan megéri egy kicsit több időt tölteni a konyhában. Nem szabad megijedni tőle, sokkal egyszerűbb elkészíteni, mint ahogy első ránézésre tűnik!

Nehézségi fok: nehéz

Időszükséglet: 60 perc

A recept hozzávalói (4 adag):

 

  • 400 g csirkemell
  • 3 marék spenót levél
  • 100 g feta sajt
  • 20 ml olaj + sütéshez
  • 100 g zéró-6-liszt
  • 1 db tojás
  • 2 dl tej
  • 66 g teljes kiőrlésű réteslap
  • só, bors

fetás spenótos rétes csibefalatokkal alap

 

A recept elkészítése:

 

A töltelékhez a spenót leveleket megmossuk, pár percre lobogó vízbe dobjuk, majd leszűrjük és felaprítjuk. Elkeverjük a fetával és félretesszük. A csirkét megmossuk, apró falatokra vágjuk, sózzuk, borsozzuk. Az egyik tojást összekeverjük, beleszórjuk a lisztet, ezt is ízesítjük sóval, borssal, csomómentesre keverjük, apránként hozzáadjuk a tejet és elkeverjük. A réteslapot megkenjük vékonyan olajjal, vagy befújjuk olajspray-vel, megtöltjük a fetás töltelékkel és feltekerjük, a tetejét pedig megkenjük tojással. 180 fokos előmelegített sütőben kb. 10 perc alatt megsül. Közben a csirke darabokat mártsuk a tésztába és forró olajban süssük aranyszínűre, ne süssük túl, ezek a pici falatok hamar átsülnek, a bunda pedig akkor finom, ha ropogós, de szép világos.

 

A recept tápanyagtartalma:

A feltüntett tápanyag adatok tájékoztató jellegűek és csak az összetevők pontos mérése és a recept változatlan formában történő elkészítése esetén érvényesek. Bármilyen módosítás esetén újra kell számolni!

 

Energia

Szénhidrát

Fehérje

Zsír

1 adag

490 kCal/

17 g

42 g

26 g

Teljes mennyiség

2360 kCal/

68 g

168 g

104 g

 

 

Mogyorós csokoládétorta

mogyorós csokitorta

Klasszikus kedvenc csokoládéval, mogyoróval bármilyen alkalomra!

Nehézségi fok: közepes

Időszükséglet: 70 perc

A recept hozzávalói (10 szelet):

 

mogyorós csokitorta alap

 

A recept elkészítése:

 

A piskótához 6 db tojást megmosunk és szétválasztunk. A sárgáját 4 evőkanál eritritollal elkeverjük, hozzáadjuk a darált mogyorót és a piskóta lisztet, az egészet csomómentesre keverjük. A fehérjét habbá verjük és egy evőkanállal a masszához adjuk. Kerek, sütőpapírral kibélelt tortaformába öntjük és 160-180 fokos sütőben tűpróbáig, kb. 15-20 perc alatt megsütjük. A krémhez a maradék tojást pár evőkanál tejjel elkeverjük, hozzáadjuk a kakaó port és a lisztet és csomómentesre keverjük. A többi tejet a porcukor helyettesítővel és a vajjal elkezdjük melegíteni, de nem forraljuk fel, majd a tojásos keveréket is hozzácsurgatjuk. Az egészet folyamatos kevergetés mellett forrásig főzzük, majd pár perc után elzárjuk és megvárjuk, amíg kihűl. Közben párszor megkeverjük a krémet, hogy ne legyen bőrös a teteje. A piskótalapot kettévágjuk, a krém szűk kétharmadával megtöltjük úgy, hogy körben maradjon kb. 1,5 cm perem, így lesz helye terülni a másik réteg piskóta súlya alatt. Ha az is rá került kívül is fedjük be a krémmel a tortánkat. Tegyük hűtőbe, hogy kicsit megdermedjen, tálaláskor vizes késsel szeleteljük.

 

A recept tápanyagtartalma:

A feltüntett tápanyag adatok tájékoztató jellegűek és csak az összetevők pontos mérése és a recept változatlan formában történő elkészítése esetén érvényesek. Bármilyen módosítás esetén újra kell számolni!

 

Energia

Szénhidrát

Fehérje

Zsír

1 szelet

226 kCal/

9 g

9 g

17 g

Teljes mennyiség

2260 kCal/

90 g

90 g

170 g

 

 

Bevásárló lista 4 személyre és 1 tortához:

A hét menüje

Minden héten új menü, részletes leírással, tápanyag számítással és bevásárlólistával. Szerdán küldjük, hogy a hétvégi bevásárlásból nehogy kimaradjon valami!

FELIRATKOZOM