Diab-Pont Konyha

nálunk minden a cukorbetegekről szól

1 1 1 1 1 (0 Értékelés)

Ezen a hétvégén egy igen tartalmas főmenüt és utána frissítő desszertként gyümölcssalátát javaslunk készíteni felhasználva jónéhányat a finomabbnál finomabb szezonális gyümölcsök közül.

Tejfölös, fokhagymás pulykamell, vegyes körettel

Tejfölösfokhagymáspulykamell

Kiadós fogás, amely ízre, összetételre és látványra is remek választás.

Nehézségi fok: könnyű

Időszükséglet: 60-80 perc

A recept hozzávalói (4 adag):

 

  • 40 dkg pulykamell
  • 4 dkg liszt
  • 2 dl tejföl 12 %-os
  • 2 db tojás (M méretű)
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 4 evőkanál olíva olaj
  • Zeller zöld
  • konyhasó
  • 125 g előfőzött barna rizs
  • 40 dkg fagyasztott zöldség mix

 

A recept elkészítése:

 

A pulykamellet felszeleteljük, sózzuk, borsozzuk és lisztbe forgatva olíva olajban elősütjük. A megsült szeleteket hőálló tálba helyezzük. Összekeverjük a tejfölt a tojással, a zúzott fokhagymával, és az apróra vágott zeller zölddel. Ráöntjük a hús szeletekre és előmelegített sütőben készre sütjük. A vegyes körethez a rizst - az előírásnak megfelelő ideig - enyhén sós vízben megfőzzük, és leszűrjük. A vegyes zöldséget hőálló tálba tesszük, kb. fél dl vizet aláöntve ízlés szerint fűszerezzük, majd lefedve mikrohullámú sütőben kb. 10 percig pároljuk.

 

A recept tápanyagtartalma:

A feltüntett tápanyag adatok tájékoztató jellegűek és csak az összetevők pontos mérése és a recept változatlan formában történő elkészítése esetén érvényesek. Bármilyen módosítás esetén újra kell számolni!

 

Energia

Szénhidrát

Fehérje

Zsír

1 adag

528 kCal/

46,9 g

35,5 g

20,7 g

Teljes mennyiség

2112 kCal/

187,6 g

142 g

82,8 g

 

 

Mentés

Mentés

Sárgadinnyés gyümölcssaláta

sárgadinnyésgyümölcssaláta

Egy jól összeállított gyümölcssaláta remek frissítő desszert lehet a forró nyári napokon. Élettanilag is sokkal jobban járunk vele, mint egy szelet süteménnyel, ami után biztosan bűntudatunk lesz!

Nehézségi fok: nagyon könnyű

Időszükséglet: 25 perc

A recept hozzávalói (4 adag):

 

  • 40 dkg sárgadinnye
  • 10 dkg sárgabarack
  • 10 dkg alma
  • 10 dkg görögdinnye
  • 10 dkg málna
  • citromlé
  • folyékony édesítőszer,vagy egyéb energiamentes édesítőszer

 

A recept elkészítése:

 

A sárgadinnye héját mossuk meg alaposan, és töröljük szárazra. Vágjuk félbe a dinnyét, távolítsuk el a magokat, és a gyümölcs húsát karalábévájóval szedjük ki egy tálba. Daraboljuk fel a sárgabarackot és az almát, és citrommal meglocsolva adjuk a sárgadinnyéhez. Görögdinnyéből is karalábévájóval szedjünk 10 dkg-nyi gyümölcshúst, és adjuk a többi gyümölcshöz. Locsoljuk meg kevés édesítőszerrel, majd óvatosan keverjük össze. A gyümölcssalátát osszuk el négy tálkába, vagy töltsük vissza a dinnyehéjakba. A tetejét díszítsük a málna szemekkel (vagy egyéb piros színű gyümölccsel). Az édesítőszer helyett használhatunk apróra vágott sztívia leveleket is ízesítésre. Fóliába csomagolva hűtőben érlelhetjük.

 

A recept tápanyagtartalma:

A feltüntett tápanyag adatok tájékoztató jellegűek és csak az összetevők pontos mérése és a recept változatlan formában történő elkészítése esetén érvényesek. Bármilyen módosítás esetén újra kell számolni!

 

Energia

Szénhidrát

Fehérje

Zsír

1 adag

76 kCal/318 kJ

17,8 g

1,2 g

0 g

Teljes mennyiség

304 kCal/1272 kJ

71,2 g

4,8 g

0 g

 

 

Mentés

Mentés

Bevásárló lista

  • 40 dkg pulykamell
  • 2 dl tejföl 12 %-os
  • 2 tojás
  • fokhagyma
  • zeller zöld
  • 1 doboz előfőzött barna rizs
  • 40 dkg fagyasztott zöldség mix
  • 1 db sárgadinnye
  • 10 dkg sárgabarack
  • 10 dkg málna
  • 1 db alma
  • görög dinnye
  • citrom, vagy citromlé

Szükség szerint:

  • liszt
  • olíva olaj
  • édesítőszer

A hét menüje

Minden héten új menü, részletes leírással, tápanyag számítással és bevásárlólistával. Szerdán küldjük, hogy a hétvégi bevásárlásból nehogy kimaradjon valami!

FELIRATKOZOM