Diab-Pont Konyha

nálunk minden a cukorbetegekről szól

1 1 1 1 1 (1 Értékelés)

Ezen a hétvégén ismét kihasználjuk a kerti grill adta lehetőségeket és parázson sült halat készítünk. Ne féljünk a halételektől, ez a pisztráng sem igényel komoly fűszerezést, egy kis só és bors elég is, bonusznak pedig az édes, pirított mandula egészíti ki a hal természetes zamatát. Köretnek vaj puha, fűszeres héjában sült burgonyát készítünk, melyet előkészíteni csak pár perc, utána pedig nem igazán kell már foglalkoznunk vele, így törődhetünk a vendégeinkkel. Az előre elkészíthető citromhabos falatokat is csak tálalnunk kell, a halnak pedig nem kell több oldalanként 5-10 perc sütésnél. Így a kellemes társaságban eltöltött esti grillezés, igazán a pihenésről szólhat majd!

 Parázson sült mandulás pisztráng rozmaringos burgonyával

pisztráng

Kihagyhatatlan igazi nyári étel, amit bárki könnyedén el tud készíteni!

Nehézségi fok: könnyű

Időszükséglet: 70 perc

A recept hozzávalói (4 adag):

 

  • 4 db pisztráng
  • 800 g burgonya
  • 40 ml olaj
  • 20 g vaj
  • 40 g szeletelt mandula
  • só, bors, rozmaring

pisztránghv

 

A recept elkészítése:

 

A halat megmossuk, a pikkelyeket lekaparjuk, sózzuk, borsozzuk, megkenjük az olajjal. A burgonyát kettévágjuk, az egyik félre teszünk egy rozmaring ágat és egy darabka vajat, majd rátesszük a másik fél burgonyát is és alufóliába csomagoljuk. Ha van rá lehetőségünk, hogy igazi kerti grillt használjunk, akkor a becsomagolt burgonyákat egy órával a hal előtt tegyük a parázsra. Sütés közben egyszer érdemes megfordítani, hogy ne égjen meg nagyon az egyik fele a krumplinak. A halaknak elég oldalanként 5-10 perc, így azt csak a végén tegyük fel a rácsra, előtte pedig szórjuk meg a szeletelt mandulával. Ez a fogás 200 fokos előmelegített sütőben is elkészíthető, azonos idő alatt, csak sajnos akkor elmarad a kellemes füstös íz.

 

A recept tápanyagtartalma:

A feltüntett tápanyag adatok tájékoztató jellegűek és csak az összetevők pontos mérése és a recept változatlan formában történő elkészítése esetén érvényesek. Bármilyen módosítás esetén újra kell számolni!

 

Energia

Szénhidrát

Fehérje

Zsír

1 adag

464 kCal/

45 g

39 g

15 g

Teljes mennyiség

1856 kCal/

180 g

156 g

60 g

 

 

Mentás citromhabos falatok

citromhabos falatok

Habkönnyű savanykás édesség, amely frissitően hat a forró nyári napokon.

Nehézségi fok: könnyű

Időszükséglet: 60 perc

A recept hozzávalói (15 darab):

 

citromhabos falatok alap

 

A recept elkészítése:

 

Sütemény alapnak a szokásos omlós tésztát készítjük el: hideg vajat, eritritolt és kétféle lisztet morzsásra dolgozunk, majd egy tojást ütünk hozzá, összegyúrjuk és becsomagolva a hűtőbe tesszük. A citrom levét kifacsarjuk, 2 evőkanálnyit a porcukor helyettesítővel megédesítjük. A tejszínt felverjük, hozzáadjuk az instant főzés nélküli zselatint, a kívánt állagúra verjük, majd hozzáadjuk a joghurtot, az édesített citromlevet és az aprított menta leveleket is. A habot betesszük a hűtőbe dermedni. Kivesszük a tésztát, formákba nyomkodjuk, villával megszurkáljuk és 180 fokos sütőben 10-15 perc alatt megsütjük. Várjuk meg, amíg kihűlnek és csak utána töltsük bele a hideg habot. Tartsuk hűtőben, hogy ne essen össze a citromos habos töltelék, de fogyasztás előtt 10 perccel érdemes kivenni a hűtőből, hogy szobahőmérsékletű legyen a sütemény.

 

A recept tápanyagtartalma:

A feltüntett tápanyag adatok tájékoztató jellegűek és csak az összetevők pontos mérése és a recept változatlan formában történő elkészítése esetén érvényesek. Bármilyen módosítás esetén újra kell számolni!

 

Energia

Szénhidrát

Fehérje

Zsír

1 darab

148 kCal/

4 g

5,3 g

11 g

Teljes mennyiség

2220 kCal/

60 g

79,5 g

165 g

 

 

Bevásárló lista 4 személyre, illetve 15 db sütihez:

  • 4 db pisztráng
  • 800 g burgonya
  • 40 ml olaj
  • 20 g vaj
  • 40 g szeletelt mandula
  • só, bors, rozmaring
  • 1 citrom
  • 50 g porcukor helyettesítő
  • 150 g natúr joghurt
  • 200 ml habtejszín
  • 1 zacskó zselatin
  • 100 g vaj
  • 100 g zéró-6-lisztkeverék
  • 50 g sima liszt
  • 50 g eritritol
  • 1 db S-es tojás
  • menta levél

A hét menüje

Minden héten új menü, részletes leírással, tápanyag számítással és bevásárlólistával. Szerdán küldjük, hogy a hétvégi bevásárlásból nehogy kimaradjon valami!

FELIRATKOZOM