Diab-Pont Konyha

nálunk minden a cukorbetegekről szól

1 1 1 1 1 (1 Értékelés)

Folytatjuk a nyári meleg hűsítő fogásainak sorát, akik elég szerencsések és van kertjük, azoknak különösen hasznos lesz a mostani recept, hiszen grill sajtot készítünk, könnyű párolt salátával, amiből akár későbbre is eltehetjük a maradékot, sült húsok mellé köretnek kiváló. Mutatós és kissé fanyar desszertet, meggyes – mákos piskótát sütünk mellé, ami szintén gyorsan elkészíthető, könnyű és emellett nem szokványos módja a mák felhasználásának.

 Grill sajt almás répás céklasalátával

grill sajt almás répás céklasalátával

Valódi nyári fogás, tényleg érdemes kipróbálni, mert nagyon finom és a nem szokványos salátával különleges élményben lehet részünk!

Nehézségi fok: könnyű

Időszükséglet: 60 perc

A recept hozzávalói (4 adag):

 

  • 480 g halloumi grill sajt
  • 4 db közepes alma (500 g)
  • 2 db közepes sárgarépa (250 g)
  • 6 db ökölnyi cékla (1000 g)
  • 20 ml olaj
  • só, bors, ecetes torma, őrölt kömény, ecet

grill sajt almás répás céklasalátával alap

 

A recept elkészítése:

 

A körethez az almát, sárgarépát és céklát megmossuk, meghámozzuk. Nagy lyukú reszelőn mindhármat lereszeljük, az almát félretesszük. A répát és a céklát kevés olajon elkezdjük párolni, sóval, borssal, köménnyel ízesítjük. Nagyon pici vizet aláöntve félig puhára főzzük, ekkor mehet hozzá az alma, ami még ereszt a levéből, így vizet nem kell hozzáadnunk. Ha minden megpuhult, nem kell szétfőzni, kicsit maradhat ropogós, akkor tegyük hozzá a kb. 1 teáskanál ecetet és 2 teáskanál tormát, az ecet ugyanis leállítja a puhulási folyamatot, vagyis csak akkor tegyük bele az ételbe, amikor már nem akarjuk a zöldségeket tovább puhítani. Állítsuk be az étel ízvilágát, ezzel a köretünk már készen is van, nekikezdhetünk a grillezésnek. A saláta melegen is finom, de lehűtve is fogyaszthatjuk, a nyári melegben kifejezetten hűsítő köret a grill sajt mellé. Utóbbihoz pici olajjal megkenjük a sajtokat és grill rácson mindkét oldalát csíkosra sütjük.

 

A recept tápanyagtartalma:

A feltüntett tápanyag adatok tájékoztató jellegűek és csak az összetevők pontos mérése és a recept változatlan formában történő elkészítése esetén érvényesek. Bármilyen módosítás esetén újra kell számolni!

 

Energia

Szénhidrát

Fehérje

Zsír

1 adag

652 kCal/

31 g

36 g

42 g

Teljes mennyiség

2608 kCal/

124 g

144 g

168 g

 

 

Meggyes-mákos piskóta

meggyes mákos piskóta

Gyors piskóta, amelyet a mák tesz különlegessé.Ennél a részben bögrés süteménynél 2,5 dl-es bögrével mértünk.

Nehézségi fok: könnyű

Időszükséglet: sütésen kívül 15 perc

A recept hozzávalói (6 adag):

 

meggyes mákos piskóta alap

 

A recept elkészítése:

 

A tojást habosra keverjük az eritritollal, majd hozzá mérjük az egy bögre mákot és az egy bögre sütőporos lisztet. Csomómentesre keverjük a tésztát és fellazítjuk a joghurttal. Kb. 15x25 cm-es tepsibe töltjük, ez nagyjából egy normál tepsi fele. 180 fokos előmelegített sütőbe tesszük, 10-15 percig sütjük. Ekkor rászórjuk a meggyet és még ugyanennyi időre mehet vissza a sütőbe. Ha úgy látjuk, hogy nagyon sül a teteje, fedjük le fóliával félidőben.

 

A recept tápanyagtartalma:

A feltüntett tápanyag adatok tájékoztató jellegűek és csak az összetevők pontos mérése és a recept változatlan formában történő elkészítése esetén érvényesek. Bármilyen módosítás esetén újra kell számolni!

 

Energia

Szénhidrát

Fehérje

Zsír

1 adag

272 kCal/

12,4 g

15 g

16 g

Teljes mennyiség

1632 kCal/

74,4 g

90 g

96 g

 

 

Bevásárló lista 4 személyre és 1 tepsihez:

  • 480 g halloumi grill sajt
  • 4 db közepes alma (500 g)
  • 2 db közepes sárgarépa (250 g)
  • 6 db ökölnyi cékla (1000 g)
  • 20 ml olaj
  • só, bors, ecetes torma, őrölt kömény, ecet
  • 1 bögre zéró-6-lisztkeverék
  • 1 bögre mák
  • 1 bögre eritritol
  • 200 g natúr joghurt
  • 2 db tojás
  • 1 zacskó sütőpor
  • 150 g meggy

A hét menüje

Minden héten új menü, részletes leírással, tápanyag számítással és bevásárlólistával. Szerdán küldjük, hogy a hétvégi bevásárlásból nehogy kimaradjon valami!

FELIRATKOZOM